«Κάντο όπως το Menalon Trail» – Εκδήλωση χθες στον Άγιο Πέτρο με στόχο τη δημιουργία δικτύου μονοπατιών στην Κυνουρία (pics, vid)

«Κάντο όπως το Menalon Trail» – Εκδήλωση χθες στον Άγιο Πέτρο με στόχο τη δημιουργία δικτύου μονοπατιών στην Κυνουρία (pics, vid)

Αύγουστος 12, 2017 - 10:08
0 σχόλια

Η εμπειρία του Menalon Trail της Γορτυνίας μεταφέρθηκε χθες 11/8, σε εκδήλωσαη που πραγματοποιήθηκε στον Αγιο Πέτρο. Εδώ και χρόνια συζητάμε τις μεγάλες προοπτικές που υπάρχουν στην περιοχή μας για ανάπτυξη πεζοποριακού τουρισμού.Αυτό έγινε πριν κάποια χρόνια στη Γοργτυνία με το Menalon Trail να αποτελεί πια σημαντικό πόλο έλξης τουριστών.

Αυτή, λοιπόν, η εμπειρία μεταφέρθηκε χθες σε μια εκδήλωση, πρωτοβουλία της πολιτευτού της ΝΔ κυρίας Εύης Τατούλη, με καλεσμένο το συντονιστή του Menalon Trail κ. Γιάννη Λαγό. Παρόντες ο αντιπεριφερειάρχης κ. Ρουμελιώτης, ο π/σ κ Μπακούρης, οι αντιδήμαρχοι κκ. Γκαύρος και Σαβούρδος, μέλη του ΔΣ, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο ΔΣ κ. Γ. Καμπύλης, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, εκπρόσωποι συλλόγων και του Φορέα Πάρνωνα – Μουστού κ.ά.  Συντονίστρια της συζήτησης η κυρία Φωτεινή Δαλιάνη.

Αυτό που έγινε σαφές, μετά και την εμπειρία της Γορτυνίας, είναι πως χωρίς τη συμβολή των συλλόγων και εθελοντών δεν μπορεί να προσχωρήσει τίποτα. Αντίθετα με λίγη προσωπική εργασία και με πρωτοβουλίες των τοπικών εξωραϊστικών, πολιτιστικών συλλόγων μπορο’υν σε πρωτο στάδιο να επιτευχθούν πολλά σε ότι έχει να κάνει με τη διάνοιξη των μονοπατιών.

Σίγουρα πάντως μπορούμε να πούμε ότι φάνηκε διάθεση για να προσχωρήσει μια ιδέα για ένα δίκτυο μονοπατιών που θα ενώνει την Κυνουρία, καθώς και δέσμευση αιρετών να προχωρήσουν το θέμα.

Στο τέλος, μάλιστα, συμφωνήθηκε να δημιουργηθεί ένα συντονιστικό με τη συμμετοχή συλλόγων, του Δήμου και εθελοντών και άμεσα να ξεκινήσουν διερευνητικές επαφές με κάθε κοινότητα.

Δείτε παρκάτω αποσπάσματα από τη χθεσινή εκδήλωση στην πρώην κοινοτικό κατάστημα του Αγίου Πέτρου.

Περισσότερες φωτογραφίες στο στο astrosnews.gr

Video: 

astrosnews_ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΝΟΥΡΙΑ_11_8_17


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.