«Κανδηλώρος Γεώργιος» θα ονομαστεί το Διασυνεδριακό Κέντρο Δημητσάνας

«Κανδηλώρος Γεώργιος» θα ονομαστεί το Διασυνεδριακό Κέντρο Δημητσάνας

Ιανουάριος 22, 2018 - 14:30
0 σχόλια

Στην εισήγησή του ο δήμαρχος Γιάννης Γιαννόπουλος ανέφερε ότι πρόσφατα έφυγε από την ζωή ο εκλεκτός Γορτύνιος Πανεπιστημιακός καθηγητής της ιατρικής, Γεώργιος Κανδυλώρος. Η προσφορά του για πολλά χρόνια υπήρξε σημαντικότατη και πέρα από την ιατρική. Για την Δημητσάνα και την ευρύτερη περιοχή, ως Πρόεδρος της Αδελφότητας Δημητσανιτών, με την ίδρυση και λειτουργία του Διασυνεδριακού Κέντρου συνέβαλε αποφασιστικά στο άνοιγμα της περιοχής στον συνεδριακό τουρισμό τον οποίο αξιοποίησε και για κοινωνικούς σκοπούς. Στα ιατρικά συνέδρια που φιλοξενούσε το συνεδριακό κέντρο παρέχονταν συχνά η δυνατότητα στον πληθυσμό να τυγχάνει εξετάσεων και ιατρικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου. Η γνωριμία της ιατρικής κοινότητας και όχι μόνο με την περιοχή, διευρύνει διαρκώς το ενδιαφέρον και τις αναπτυξιακές δυνατότητες με ορατά αποτελέσματα.

Σε ανάμνηση αυτής της προσφοράς και για την ανάδειξη προτύπου εθελοντικής δράσης προτείνεται η ονομασία του Διασυνεδριακού Κέντρου με το όνομα του αείμνηστου Γεωργίου Κανδυλώρου. Στο ίδιο πνεύμα κινείται και επιστολή της αδελφότητας Δημητσανιτών που έχει σταλεί με αφορμή το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο καλείται να αποφασίσει σχετικά με την πρόταση. Ο δήμαρχος διευκρίνισε ότι πρόκειται (για το Διασυνεδριακό Κέντρο) για δημοτικό ακίνητο με παραχώρηση χρήσης στην αδελφότητα Δημητσανιτών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την ονομασία του Διασυνεδριακού Κέντρου Δημητσάνας «Γεώργιος Κανδυλώρος», στην μνήμη του αποβιώσαντος καθηγητή της ιατρικής, ένθερμου πρωταγωνιστή της ίδρυσης και λειτουργίας του, για την ανάπτυξη της Δημητσάνας και της ευρύτερης περιοχής.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.