«Καμπάνα» από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τον δρόμο Φωκιανός - Κυπαρίσσι

«Καμπάνα» από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τον δρόμο Φωκιανός - Κυπαρίσσι

Οκτώβριος 12, 2018 - 09:59
1 σχόλια

Χρηματικό πρόστιμο επέβαλε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην εταιρία η οποία κατασκεύασε τον δρόμο Φωικιανός - Κυπαρίσσι, ο οποίος εγκαινιάστηκε μόλις στις 2 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση (δείτε ΕΔΩ) που δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια», επιβάλλεται στην εταιρία Σ.Χ.Σ. ΑΤΕΕ πρόστιμο 5.000 ευρώ διότι «κατά την κατασκευή του δρόμου Φωκιανός – Κυπαρίσσι προκάλεσε την καταστροφή του μονοπατιού και δεν προέβη στην αποκατάστασή του, κατά παράβαση των περιβαλλον τικών όρων 8στ, 18 (ως προς τον καθαρισμό του μονοπατιού) της υπ’ αριθ. οικ.101141/8-2-2006 απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων και του όρου 10 της ίδιας απόφασης όπως ίσχυε μέχρι τις 25-9-2014 και όπως τροποποιήθηκε με τον όρο 3, 5 υποστοιχείο της υπ’ αριθ. 80366/2116/25-9-2014 απόφασης τροποπίησης περιβαλλοντικών όρων του έργου («Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία και αποκατάσταση του περιβάλλοντος και την προστασία της χλωρίδας και της πανίδας της περιοχής». Από τα ανωτέρω προκαλείται υποβάθμιση του περιβάλλοντος και κίνδυνος πρόκλησης σοβαρού ατυχήματος».

Επίσης, όπως αναφέρεται στην ίδια απόφαση, η εταιρία πρέπει να προβεί σε διορθωτικές ενέργειες, όπως να αποκατασταθεί η βατότητα του μονοπατιού, να γίνει πλήρης φύτευση στα σημεία απορροής των εκσκαφών, ώστε να εμποδιστεί η ροή αποβλήτων της εκσκαφής προς το μονοπάτι και να τοποθετηθούν ταμπέλες σήμανσης στην αγγλική ή μια εικόνα που να προειδοποιεί γηια κατολισθήσεις στο συγκεκριμένο σημείο.

Η εταιρία ή κάθε ένας που έχει έννομο συμφέρον, μπορεί να ασκήσει προσφυγή στα τακτικά διοικητικά δικαστήρια.

Σημειωτέον ότι ο δρόμος Φωκιανός - Κυπαρίσσι είναι το μεγαλύτερο έργο πνοής για τη Νότια Κυνουρία αλλά και για τη Λακωνία. Ήταν ένα αίτημα δεκαετιών για την τοπική κοινωνία και αναμένεται να αποδώσει τα μέγιστα στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου.


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.