Το καλύτερο talent show στην Ελλάδα

Το καλύτερο talent show στην Ελλάδα

Απρίλιος 10, 2018 - 16:11
0 σχόλια

Ούτε Survivor, ούτε Master-Chef, ούτε Voice, ούτε τίποτα. Το καλύτερο talent-show στην Ελλάδα είναι το… Αστέρας academy, που παράγει με συνέπεια ταλέντα, με τελευταίο τον Τάσο Δουβίκα.

Ποτέ δεν ξεχνάς το πρώτο φιλί. Το πρώτο ραντεβού. Το πρώτο μεθύσι. Η αδρεναλίνη σε έκανε να μην μπορείς να κοιμηθείς. Τρελαινόσουν. Οι ποδοσφαιριστές είθισται να μην ξεχνάνε ποτέ το πρώτο τους γκολ. Το ονειρεύονται καιρό από μικροί. Σχεδιάζουν χίλιους διαφορετικούς τρόπους να το πανηγυρίσουν. Για εκείνον όμως, το πρώτο του απέναντι στον Λεβαδειακό στα τέλη Νοέμβρη ήταν ένα γκολ, όπως όλα τα άλλα. Απλώς σήκωσε το χέρι, έκανε ένα μικρό μειδίαμα και χάθηκε στις αγκαλιές των συμπαικτών του.

Την ίδια συστολή είχε και το δεύτερο κι ας ήταν για σήμα τηλεοπτικής εκπομπής. Είχε μόλις μπει ως αλλαγή αντί του Μιχάλη Μανιά και με ένα καταπληκτικό γυριστό έκανε το 3-0 επί του Πλατανιά. Εντάξει, το ανάποδο «ψαλίδι» του Τάσου Δουβίκα δεν έκανε τον ανάλογο επικοινωνιακό θόρυβο με αυτό του Κριστιάνο Ρονάλντο δύο μέρες αργότερα στο Τορίνο, ωστόσο ήταν ακόμα ένα δείγμα γραφής ενός σπουδαίου ταλέντου, που δύσκολα θα μακροημερεύσει στα στενά (και στενάχωρα) ελληνικά σύνορα.

Μήλο κάτω απ' τη μηλιά

Γιος του παλιού επιθετικού του Παναργειακού, Γιάννη Δουβίκα ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από 7 ετών στον Αριστέα Άργους και από πολύ νωρίς εντοπίστηκε από τα λαγωνικά του Παναθηναϊκού. Πέρασε σχεδόν πέντε χρόνια στην Παιανία, ωστόσο αποφάσισε ότι ο πιο σωστός δρόμος για να κάνει restart στην καριέρα του είναι οι ρίζες. Το οξύμωρο είναι πως πρώτα έπαιξε στο αντρικό (Παναυπλιακός, Δρέπανο, Ένωση Λέρνας) και μετά μπήκε στις ακαδημίες του Αστέρα Τρίπολης. Ένας χρόνος στην U-17, άλλος ένας στην U-20 και αμέσως στην πρώτη ομάδα μετά από εισήγηση του Στάικου Βεργέτη.

Μπορείς να εστιάσεις σε πολλά πράγματα πάνω του. Στην πρεμιέρα της φετινής Super League μπήκε ως αλλαγή απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννενα και σε ηλικία 18 ετών και 7 ημερών, έγινε ο 7ος νεαρότερος παίκτης που ντεμπουτάρει στην μεγάλη κατηγορία με τους Αρκάδες. Ποιοί το έκαναν νωρίτερα από δαύτον; Ο Τάσος Μπακασέτας (της ΑΕΚ), ο Δημήτρης Κουρμπέλης (του Παναθηναϊκού), ο Κώστας Φορτούνης (του Ολυμπιακού) και ο (εντυπωσιακός φέτος) Γιώργος Κυριακόπουλος. Η συνέπεια του Αστέρα Τρίπολης είναι εντυπωσιακή.

Τα 2 γκολ σε 16 παιχνίδια ακούγονται φτωχός απολογισμός για έναν επιθετικό. Ο μικρός όμως είχε ηχηρές εμφανίσεις (κι ας μη σκόραρε) στα παιχνίδια με Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Είναι πιθανός ο μόνος 99άρης με τόσο σταθερό ρόλο και χρόνο συμμετοχής σε ομάδα της Super League. Στο πρόσφατο Elite Round της Εθνικής Νέων που έγινε στην Ιταλία ήταν από τους λίγους που διασώθηκαν από την κάτω των προσδοκιών παρουσία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Δύο γκολ στην Τσεχία, άλλο ένα στην Πολωνία και γεμάτα μπλοκάκια των ευρωπαίων scouts που σημείωσαν για καλά το όνομα του.

Βαριά βιομηχανία παραγωγής ταλέντων

Περισσότερο κι από την ποδοσφαιρική ακτινογραφία του νεαρού επιθετικού (γρήγορος, διεμβολιστής, κυνικός στην εστία, σώμα προχωρημένο για την ηλικία του) αξίζει να σταθεί κανείς στο εκκολαπτήριο ταλέντων του Αστέρα Τρίπολης. Ο Φορτούνης, ο Κουρμπέλης, ο Μπακασέτας, ο Κυριακόπουλος, ο Δουβίκας δεν αποτελούν μία τυχαιότητα. Ταλέντα που έκατσαν. Πίσω τους βρίσκεται ο Γιώργος Αντζουλάς, τον οποίο κάποιοι παρομοιάζουν με τον Τάκη Ρέτσο και ο Guardian συμπεριέλαβε τον Οκτώβριο στα 60 ανερχόμενα αστέρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Στην Τρίπολη στάζουν μέλι για τον Παναγιώτη Τζήμα έναν 17χρονο all-arounder που βγήκε MVP σε τουρνουά της Nike που διεξήχθη στην Φινλανδία. Η περσινή ομάδα U-17 του Αστέρα Τρίπολης τερμάτισε πρώτη στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος κι έχασε το κύπελλο στα πέναλτι. Οι Αρκάδες είναι από τις πιο υπολογίσιμες δυνάμεις στην χώρα στις μικρές ηλικίες.

Αυτό που προσπάθησαν στην Τρίπολη (και το πέτυχαν εντέλει) ήταν να αυτοανακηρυχθούν σε ποδοσφαιρική πρωτεύουσα της Πελοποννήσου. Στις ακαδημίες υπάρχουν πια μερικά από τα καλύτερα ταλέντα από Καλαμάτα (Γκλέζος), Σπάρτη (Κανελλόπουλος), Άργος (Δουβίκας), αλλά το scouting γίνεται πια σε όλη την Ελλάδα. Ο τερματοφύλακας Τσιφτσής που έκανε ντεμπούτο απέναντι στον Πλατανιά είναι γεννημένος στα Γιαννιτσά!

Η συνταγή της επιτυχίας

Ο Αστέρας μπορεί να «οργώνει» πια όλη την Ελλάδα για ταλέντα και πλέον όλο και περισσότεροι γονείς εμπιστεύονται τα παιδιά τους σε αυτόν. Ο Φορτούνης, ο Κουρμπέλης, ο Μπακασέτας είναι η καλύτερη διαφήμιση. Εξαιρετικές γηπεδικές εγκαταστάσεις (3-4 γήπεδα δίπλα στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»), ειδικό τιμ γυμναστών, φυσιοθεραπευτών, ακαδημαϊκή, διατροφολογική και ψυχολογική υποστήριξη και στεγαστική άνεση (4-5 πολυκατοικίες που νοικιάζει η ομάδα για τις ανάγκες των παικτών της ακαδημίας) συνθέτουν το σκηνικό μιας άκρως επαγγελματικής προσέγγισης που αποδίδει καρπούς και παράγει ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής με αξιοσημείωτη συνέπεια.

Είναι άγνωστο, αν ο Δουβίκας εξελιχθεί και περάσει στο επόμενο level, στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στην Τρίπολη γίνονται… πραγματάκια.

Από: sdna.gr

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.