Καλοστημένες απάτες με θύματα επιχειρηματίες της Τρίπολης

Καλοστημένες απάτες με θύματα επιχειρηματίες της Τρίπολης

Μάιος 22, 2019 - 11:01
0 σχόλια

Με ευφάνταστους τρόπους διάφοροι επιτήδειοι κατορθώνουν και αποσπούν χρήματα από επιχειρηματίες της Τρίπολης. Πρόσφατα, θύματα απάτης έπεσαν ένας ιδιοκτήτης καταστήματος ηλεκτρικών συσκευών και ένας εστιάτορας. Και στις δύο περιπτώσεις, το «σκηνικό» ήταν καλά στημένο.

Στην πρώτη περίπτωση, ένας καλοβαλμένος άνδρας εμφανίζεται ως αγοραστής οικοσκευής. Θέλει να εξοπλίσει το σπίτι του με όλες τις ηλεκτρικές συσκευές. Πηγαίνει στο κατάστημα, στο κέντρο της πόλης, επιλέγει τα ηλεκτρικά είδη -μάλιστα κάνει παζάρια με τον ιδιοκτήτη για την τιμή. Η συμφωνία κλείνει και ο «αγοραστής» λέει στον ιδιοκτήτη ότι θα του καταθέσει όλο το ποσό στην τράπεζα, ενώ θα στείλει μεταφορική για να φορτώσει τα πράγματα, επειδή διαμένει σε άλλη πόλη, γειτονικού νομού. Λίγες ημέρες αργότερα, ειδοποιεί τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης ότι κατέθεσε τα 1.000 ευρώ στον λογαριασμό, ωστόσο εκείνη την ημέρα ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να τσεκάρει αν όντως είναι έτσι τα πράγματα, λόγω κάποιας αργίας. Την άλλη μέρα πρωί-πρωί, έρχεται η μεταφορική, ο ιδιοκτήτης βλέπει ότι το παραστατικό της μεταφορικής είναι πληρωμένο, φορτώνει τα πράγματα και.. αποχαιρετά το εμπόρευμά του. Μάταια, όταν διαπιστώνει ότι δεν έχουν κατατεθεί χρήματα στον λογαριασμό, αναζητεί τον αγοραστή στο τηλέφωνό του και καταγγέλλει το περιστατικό στην Αστυνομία.

Στη δεύτερη περίπτωση, άνδρας, γιατρός, υποτίθεται, καλεί σε εστιατόριο και κάνει κράτηση για ένα δείπνο 25 ατόμων, ύστερα από κάποια διοργάνωση μεγάλου διεθνούς ιατρικού συνεδρίου. Θέλει το καλύτερο για τους συνδαιτημόνες του -ακριβά ψάρια και ένα συγκεκριμένο κρασί από γνωστό νησί, με μικρή παραγωγή. Ο άνδρας τηλεφωνεί ξανά και ξανά, δείχνει να ενδιαφέρεται πολύ για το δείπνο. Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου δεν μπορεί, ωστόσο, να βρει το συγκεκριμένο κρασί. Έτσι ο «γιατρός» τον παραπέμπει σε κάποιον γνωστό του, από τον οποίον ο εστιάτορας παραγγέλνει το κρασί, καταθέτει το ποσό στην τράπεζα και διαπιστώνει μετά την απάτη, προχωρώντας σε καταγγελία.

Προσοχή, λοιπόν, διότι οι επιτήδειοι είναι πολλοί και οι τρόποι που χρησιμοποιούν για να εξαπατήσουν τον κόσμο ευφάνταστοι...

Ε.Γ.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.