Καλοκαιρινή άδεια χωρίς.. επίδομα για πολλούς εργαζόμενους!

Καλοκαιρινή άδεια χωρίς.. επίδομα για πολλούς εργαζόμενους!

Ιούλιος 15, 2011 - 11:36

- Καταφεύγουν στις κοντινές παραλίες μη έχοντας άλλη επιλογή
Αντιμέτωποι με μια δυσάρεστη πραγματικότητα βρέθηκαν πολλοί εργαζόμενοι και στην Αρκαδία. Την καλοκαιρινή τους άδεια δεν συνόδεψε και η καταβολή του επιδόματος αυτής αφού κάποιες επιχειρήσεις δήλωσαν αδυναμία στην καταβολή του. Τα χρήματα υατά πρ ότι δεν είναι πλέον πολλά αποτελούσαν ένα ουσιαστικό βοήθημα για τους εργαζομένους που προσανατολίζονταν είτε σε μερικές μέρες ξεκούρασης είτε στο να κλείσουν κάποιες τρύπες του οικογενειακού προϋπολογισμού οι οποίες προέκυψαν από τις περικοπές στους μισθούς.

Εκείνοι που δεν έλαβαν το επίδομα αδείας δηλώνουν απογοητευμένοι και εγκλωβισμένοι. Κάποιοι ανέβαλαν τις ολιγοήμερες διακοπές που είχαν προγραμματίσει, παραμένοντας στην πόλη και αναγκαστικά επιλέγοντας τις κοντινές στην Τρίπολη παραλίες. Από την πλευρά τους οι επιχειρήσεις σημειώνουν πως η κρίση έχει επιφέρει σημαντικότατο πλήγμα στα οικονομικά τους και πως  η καταβολή του επιδόματος δεν θα επέτρεπε την διεκπεραίωση άλλων υποχρεώσεων προς το Κράτος, η οποία και θα σήμαινε πρόστιμα, ακόμα και αναστολή λειτουργίας. «Κρατούμε την επιχείρηση ανοιχτή ζημιώνοντας από τη μια τους εργαζομένους μας , από την άλλη όμως τους ευεργετούμε αφού μένοντας ανοιχτοί κρατούν και εκείνοι τη δουλειά τους και το μισθό τους. Ενδεχομένως κάποια στιγμή να μπορέσουμε να καταβάλουμε το επίδομα και θα το κάνουμε αν προκύψει η δυνατότητα» αναφέρει επιχειρηματίας ο οποίος δεν κατόρθωσε να καταβάλει επίδομα αδείας και ο οποίος εκμυστηρεύεται πως η επιχείρηση του ίσως δεν κατορθώσει να παραμείνει ανοιχτή μετά το καλοκαίρι.

Διακοπές με.. κουπόνια
Διέξοδο τώρα μπορούν να βρουν οι εργαζόμενοι που δεν έλαβαν τα χρήματα του επιδόματος στις φτηνές διακοπές της εργατικής εστίας , εφόσον βέβαια έχουν λάβει τα κουπόνια τους, αλλά και εκείνοι που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα του ΕΟΤ «Διακοπές για όλους» κουπόνια και για το οποίο διατίθενται στα ΚΕΠ. Συγκεκριμένα Ο  Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) θέτει σε εφαρμογή το Πρόγραμμα  «Τουρισμός για όλους» Εξαήμερων Διακοπών  2011 – 2012,  το οποίο θα ισχύσει από 14.07.2011 έως 31.5.2012.
Όλες οι πληροφορίες του Προγράμματος, τα συμμετέχοντα καταλύματα, οι τιμές των καταλυμάτων και κάθε άλλη λεπτομέρεια θα διατίθενται ηλεκτρονικά από τα Κ.Ε.Π., από τις κατά τόπους Π.Υ.Τ. και Γραφεία του ΕΟΤ, από το site του Ε.Ο.Τ. και από ειδικό τετραψήφιο αριθμό του ΕΟΤ .
Τα δελτία  Εξαήμερων διακοπών, θα διατίθενται από τα  Κ.Ε.Π. (Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών) όλης της Επικράτειας, καθημερινά εκτός αργιών, καθ΄ όλη τη διάρκεια του Προγράμματος και μέχρις εξαντλήσεως των 100.000 δελτίων που θα διατεθούν συνολικά για το συγκεκριμένο υποπρόγραμμα.

Χ.Τ