Καλοκαίρι με Σαββόπουλο, Θαλασσινό και Imam Baildi στη Βόρεια Κυνουρία (pics,vid)

Καλοκαίρι με Σαββόπουλο, Θαλασσινό και Imam Baildi στη Βόρεια Κυνουρία (pics,vid)

Ιούνιος 21, 2017 - 10:42
0 σχόλια

Ένα πλούσιο Πολιτιστικό Καλοκαίρι έχει στα σκαριά ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας για εφέτος. Οι άνθρωποι που το σχεδιάζουν, ετοιμάζουν αξέχαστες εκδηλώσεις τόσο στα παράλια όσο και στα ορεινά του Δήμου.

Το Arcadia Portal συνάντησε την κυρία Κούβαλη, η οποία είναι η πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής του Δήμου, αλλά και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης, η οποία μίλησε για τον σχεδιασμό αλλά και τη φιλοσοφία πίσω από τη διοργάνωση του Πολιτιστικού Καλοκαιριού.

Στη διοργάνωση, όπως μας είπε η πρόεδρος, συμμετέχει, εκτός από την Κοινωφελή, και η Φιλαρμονική του Δήμου αλλά και όλοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι και φορείς.

Ένα νησιώτικο πανηγύρι στο Παράλιο Άστρος

Ο Ιούλιος, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, είναι αφιερωμένος στη θάλασσα. Το Πολιτιστικό Καλοκαίρι ξεκινά με τη Γιορτή του Ψαρά στις 21 Ιουλίου. «Θα είναι ένα νησιώτικο πανηγύρι, δίπλα στη θάλασσα με τους ψαράδες να προσφέρουν ψαράκια φρεσκοτηγανισμένα», λέει η κυρία Κούβαλη.

Αύγουστος με Θαλασσινό και Σκουλά, με πανηγύρια στα ορεινά

«Τον Αύγουστο διοργανώνεται μια μεγάλη συναυλία: ο Πατριωτικός Σύλλογος Πλατάνου φέρνει δυο σπουδαίους καλλιτέχνες, τους Θαλασσινό και Σκουλά. Είναι πολύ σημαντικό που ένας σύλλογος παίρνει μια τόσο μεγάλη ιστορία στα χέρια του και ο Δήμος, φυσικά, είναι αρωγός , εξηγεί η κυρία Κούβαλη, η οποία εκφράζει την ευχή οι σύλλογοι να λαμβάνουν ανάλογες πρωτοβουλίες.

Τραγούδια για το φεγγάρι στο Κάστρο Παραλίου Άστρους

Η πανσέληνος εφέτος είναι στις 7 Αυγούστου. Έτσι, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων διοργανώνεται το Estella Festival με εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα, αν όλα πάνε καλά, μέσα στο Κάστρο. «Την επόμενη ημέρα, θα γιορτάσουμε το Κάστρο από το λιμάνι με τους Encardia», λέει η κυρία Κούβαλη.

Τον Αύγουστο, υπάρχει σκέψη για διοργάνωση Λευκής Νύχτας, στο πλαίσιο ενός διήμερου ή τριήμερου, ενώ αρχές Αυγούστου θα γίνει μια εκδήλωση στο λιμανάκι του Ξηροπηγάδου, αρχές Αυγούστου και το πάρτι παραλίας, στον Άγιο Ανδρέα, στο Χερρονήσι. «Ίσως έρθουν οι Imam Baildi, ή οι Locomondo στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου. Μετά θα ακολουθήσουν τα πανηγύρια της Παναγίας, και μετά θα ανεβούμε και εμείς στο βουνό, εκεί στο καταφύγιο όπου γίνονταν οι γιορτές του Πάρνωνα», λέει η κυρία Κούβαλη.

Κάθε καλοκαίρι κλείνουμε με μια μεγάλη συναυλία. Εφέτος θα κάνουμε το τέλος του Πολιτιστικού Καλοκαιριού με τον Διονύση Σαββόπουλο.

«Έχουμε πολύ μεγάλη παράδοση στην παράδοση», παρατηρεί η κυρία Κούβαλη και μας λέει ότι εφέτος το Πολιτιστικό Καλοκαίρι συνδέεται με την κοινωνική πολιτική του Δήμου:

Εργαζόμαστε για έναν Δήμο καθαρό και με αξιοπρέπεια.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις στην Βόρεια Κυνουρία


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.