"Καλή σχολική χρονιά" από την Τροχαία Τρίπολης με ενημερωτικά φυλλάδια (Photos&video)

"Καλή σχολική χρονιά" από την Τροχαία Τρίπολης με ενημερωτικά φυλλάδια (Photos&video)

Σεπτέμβριος 11, 2012 - 10:32

Τροχονόμοι μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια στο 4ο Δημοτικό Σχολείο της Τρίπολης σήμερα το πρωί

"Καλή" και κυρίως "χωρίς ατυχήματα" σχολική χρονιά ευχήθηκε σήμερα το πρωί η Τροχαία Τρίπολης στους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς της πόλης. Στο πλαίσιο της ενημερωτικής καμπάνιας για την αποφυγή ατυχημάτων έξω από τα σχολεία τροχονόμοι από την τροχαία Τρίπολης βρέθηκαν στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης την ώρα που οι μαθητές προσέρχονταν για τον καθιερωμένο αγιασμό και μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια με οδηγίες και συμβουλές για την ασφαλέστερη μετακίνηση των παιδιών προς και από το σχολείο.

Η πρωτοβουλία αυτή της Ελληνικής Αστυνομίας έχει ξεκινήσει εδώ και κάποια χρόνια και όπως λένε οι τροχονόμοι έχει βοηθήσει αρκετά στην μείωση των ατυχημάτων έξω από τα σχολεία.

Εκείνο πάντως που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι οι γονείς οφείλουν να ενημερώνουν τα παιδιά και να τους δίνουν συμβουλές για καλή συμπεριφορά στους δρόμους ενώ όπως είπε η τροχονόμος που μας μίλησε οι μαθητές δεν πρέπει να τρέχουν βγαίνοντας ή μπαίνοντας στο σχολείο τους αλλά να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ενώ και οι οδηγοί όταν περνούν έξω από σχολείο οφείλουν να έχουν χαμηλή ταχύτητα...

Ε.Τ.

Ειδήσεις: 
Video: 

youtube://v/OxCARDMBwyE