Κάλεσμα στο αυριανό συλλαλητήριο από την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Αρκαδίας

Κάλεσμα στο αυριανό συλλαλητήριο από την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Αρκαδίας

Ιανουάριος 13, 2019 - 20:01
0 σχόλια

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση του νομού Αρκαδίας χαιρετίζει τον αποφασιστικό μα και δίκιο αγώνα όλων των εκπαιδευτικών ενάντια στο νομοσχέδιο για τους διορισμούς της κυβέρνησης που επιδιώκει να στείλει χιλιάδες εκπαιδευτικούς στην ανεργία, να τσακίσει το δικαίωμα τους στην μόνιμη και σταθερή εργασία.
     

Καταδικάζει την άγρια καταστολή τη βροχή χημικών και κροτίδων στους διαδηλωτές από τα ΜΑΤ στην μαζική συγκέντρωση των εκπαιδευτικών την περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι έξω από το Μέγαρο Μαξίμου που είχε σαν αποτέλεσμα τον  σοβαρό της συναδέλφισσας και μέλους του ΔΣ της ΔΟΕ και στελέχους του Π.Α.ΜΕ. Δριμάλας Θεοδώρας, του εκπαιδευτικού και βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή και ενός φοιτητή από την Φιλοσοφική σχολή.
           

Το μοναδικό και δίκαιο αίτημα που απαντάει σήμερα στις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μας, στα όνειρα και τις προσδοκίες των συναδέλφων μας αναπληρωτών είναι μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση. Είναι το μοναδικό αίτημα που προασπίζει το πτυχίο μας και την προϋπηρεσία και δεν τα βάζει στη μέγγενη της διαπραγμάτευσης με την κυβέρνηση. 
       

Σε  αυτό το αίτημα στάθηκαν απέναντι οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες σε ΔΟΕ – ΟΛΜΕ. Το ίδιο έκαναν στην ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ Αρκαδίας. Με τις προτάσεις τους, διευκόλυναν την κυβέρνηση.  Μάλιστα στην ΕΛΜΕ Αρκαδίας τον προηγούμενο Φλεβάρη η πλειοψηφία τότε ΔΑΚΕ – ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ πήραν από κοινού απόφαση θεσπίζοντας ένα κάρο κριτήρια για το διορισμό των αναπληρωτών. 
   

Τώρα βέβαια που τους «ξέβρασαν» οι εξελίξεις, όλοι τους ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα για την πολιτική της κυβέρνησης. Μάλιστα στο έκτατο ΔΣ το Σάββατο 12 Γενάρη  ΔΑΚΕ - ΕΑΚΚ (ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ – ΠΕΚ απουσίαζαν) καταψήφισαν και δεν στήριξαν την πρόταση που ήταν και πρόταση της ΟΛΜΕ για τρίωρη στάση εργασίας (8:00 –11:00)  ώστε να μετατραπεί η Δευτέρα 14 Γενάρη σε ΑΠΕΡΓΙΑ και  να διευκολυνθεί ο κλάδος να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις.
   

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μόνιμους και αναπληρωτές να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, αλλά και στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στις 3μ.μ. στο Σύνταγμα.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ 
3ωρη Στάση Εργασίας (11:00 -14:00) στην ΕΛΜΕ Αρκαδίας
15:00 -- ΝΕΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Αρκαδίας

 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.