Κάλεσμα δράσης για την επανέναρξη λειτουργίας του Μουσείου Άστρους (vid)

Κάλεσμα δράσης για την επανέναρξη λειτουργίας του Μουσείου Άστρους (vid)

Οκτώβριος 01, 2017 - 19:28
0 σχόλια

Το νέο ΔΣ του Συλλόγου Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους

Εκλογές και γενική συνέλευση του Συλλόγου Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Αστρους διεξήχθησαν σήμερα το πρωί, σε αίθουσα του Ιδρύματος Ζαφείρη. Η προσέλευση ήταν ικανοποιητική, καθώς και οι παρεμβάσεις μελών που έγιναν με κύριο θέμα την επανέναρξη της λειτουργίας του Μουσείου. 

Αρχικά ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Π. Κουτίβας έκανε έκανε έναν απολογισμό στα χρήματα που ξοδεύτηκαν για τις ανάγκες του Μουσείου (περίπου 13.000 ευρώ), ενώ όπως είπε παραμένουν στο ταμείο 19.000 ευρώ. Είπε επίσης και τις προσπάθειες που έχουν ξεκινήσει για την δημιουργία ενός ιστορικού μουσείου, με κύριο χώρο αυτόν της Εθνοσυνέλευσης.

Στη συνέχεια τόσο ο ίδιος όσο και ο Δήμαρχος κ. Π. Μαντάς μίλησαν για τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στην στελέχωση του Μουσείου με ημερήσιο φύλακα. Μπορεί οι εργασίες να έχουν τελειώσει από το 2014, αλλά δεν έχει αντικατασταθεί ο υπάλληλος για να μπορεί να λειτουργήσει το Μουσείο. Μετά, λοιπόν τις δυσκολίες με τις ζημιές του 2007, το δαιδαλώδες και γραφειοκρατικό τοπίο που καθστέρησε την αποκαστάσταση των ζημιών, οι ίδιες υπηρεσίες και διαδικασίες καθυστερούν την στελέχωση του Μουσείου. Προτάσεις όπως ο νυχτερινός φύλακας να μεταταχθεί σε ημερήσιο ή στελέχωση από δυναμικό του Δήμου, δεν έγιναν δεκτές.

Ετσι, όπως είπε και ο Δήμαρχος, μοναδικό τρόπος είναι αυτός της διαμαρτυρίας και της κινητοποίησης των πολιτών.

Δείτε παρακάτω βίντεο με σχετικά αποσπάσματα από τη συζήτηση.

Τέλος, έγιναν και οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου 5μελούν ΔΣ. Ψήφισαν 40 μέλη και τα αποτελέσματα είχαν ως εξής:

Παπαγιαννόπουλος Κ. 28
Κουτίβας Π. 27
Καμπύλης Ι 26
Μπάρλας Κ. 25
Κολοβού Τρισεύγενη 24
Σαβούρδος Χρ. 11
Τζιβελόπουλος Φ. 9
Γαρδικιώτη Χριστιάνα 8

(ΠΗΓΗ: astrosnews.gr)

Video: 

astrosnews_ΓΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΣΤΡΟΥΣ_1_10_17


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.