Κακοκαιρία «Ζηνοβία»: Ελεγχόμενη η κατάσταση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Κακοκαιρία «Ζηνοβία»: Ελεγχόμενη η κατάσταση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Δεκέμβριος 29, 2019 - 17:53
0 σχόλια

Μικρά προβλήματα έχει προκαλέσει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το κύμα της κακοκαιρίας “Ζηνοβία”, ωστόσο χάρη στην έγκαιρη και συνεχή κινητοποίηση του μηχανισμού της Περιφέρειας, αυτά είναι πλήρως διαχειρίσιμα και αντιμετωπίζονται.

Η κατάσταση στην Περιφέρεια είναι απολύτως ελεγχόμενη αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Καπέλιος, περιγράφοντας την γενική εικόνα χαρακτηριστικό της οποίας είναι χιονοπτώσεις στην ορεινή Κορινθία και στην Αρκαδία, καθώς και στον Ταΰγετο, στα όρια Μεσσηνίας και Λακωνίας, οι οποίες όμως δεν έχουν επηρεάσει το οδικό δίκτυο -εθνικό και επαρχιακό- που παραμένει ανοιχτό, καθώς σε επίκαιρες θέσεις βρίσκονται μηχανήματα που εκτελούν εκχιονισμούς όποτε χρειάζεται.

Μικρά προβλήματα από τους ισχυρούς ανέμους έχουν καταγραφεί, εξ άλλου, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Καλαμάτας, στη Μεσσηνία.

 

ΑΡΚΑΔΙΑ

Αναλυτικά, στην Αρκαδία, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Λαμπρόπουλο, το εθνικό οδικό δίκτυο παραμένει ανοιχτό – όπως και το μεγαλύτερο μέρος του επαρχιακού όπου κατά περιόδους προκύπτουν προβλήματα κατά τόπους, που πάντως αντιμετωπίζονται, ωστόσο σε συγκεκριμένα σημεία απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες.

Η κυκλοφορία προς το χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες, από ένα σημείο και μετά, ωστόσο προχωρώντας η ημέρα θα υπάρξουν δυσχέρειες.

Ο μηχανισμός της Περιφέρειας έχει κινητοποιηθεί ήδη από την περασμένη Παρασκευή και σε συνεργασία με τους δήμους -με τους οποίους υπάρχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας- έχει αναπτυχθεί για να αντιμετωπιστεί το όποιο ενδεχόμενο.

 

ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Χιονοπτώσεις από 20 έως και 40 εκατοστά στην ορεινή Στυμφαλία, στα Τρίκαλα και τη Γκούρα εκδηλώνονται στην περιοχή της Κορινθίας, ωστόσο η κατάσταση είναι ελεγχόμενη αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής.

Οι δρόμοι -στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο- μένουν ανοιχτοί, καθώς τα μηχανήματα της Περιφέρειας έχουν αναπτυχθεί σε επίκαιρα σημεία και παρέχουν τη συνδρομή τους προκειμένου να διατηρούνται οι δρόμοι καθαροί, ενώ σε διάφορα σημεία απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες.

 

ΛΑΚΩΝΙΑ

Δεν έχει προκαλέσει ιδιαίτερα προβλήματα στη Λακωνία το κύμα κακοκαιρίας, αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Βερούτης, προσθέτοντας ότι το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο είναι ανοιχτό.

Για μικρό χρονικό διάστημα, σήμερα Κυριακή στις 5 το πρωί, έκλεισε από την χιονόπτωση ο δρόμος Τρίπολης – Σπάρτης, στο Αλεποχώρι, ωστόσο η παρέμβαση των μηχανημάτων της Περιφέρειας ήταν καταλυτική και πλέον ο δρόμος είναι και πάλι ανοιχτός στην κυκλοφορία.

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Από την πλευρά της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, σήμερα Κυριακή στις 10 το πρωί, εκδόθηκε το πιο κάτω ενημερωτικό δελτίο:

Στην Αρκαδία, λόγω των χιονοπτώσεων έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Βυτίνα – Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου, ενώ διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνo με αντιολισθητικές αλυσίδες, α) στην εθνική οδό Τρίπολης – Σπάρτης από το 16ο έως το 23ο χιλιόμετρο, β) στην επαρχιακή οδό Αστρους – Αγίου Πέτρου από το 20ό χιλιόμετρο έως τον Αγιο Πέτρο, γ) στην επαρχιακή οδό Αστρους – Καστάνιτσας από το 17ο χιλιόμετρο έως την Καστάνιτσα, δ)  στην επαρχιακή οδό Καρδαρά – Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου και ε)  στην επαρχιακή οδό Τρίπολης – Σιλίμνας – Αλωνίσταινας – Χρυσοβιτσίου.

Στην Κορινθία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο 3,6 χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Τρικάλων – Καρυάς (λόγω καθίζησης), ενώ διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνo με αντιολισθητικές αλυσίδες, α)  στην επαρχιακή οδό Τρικάλων – Καρυάς από το 1ο έως το 3,6 χιλιόμετρο, β) στην επαρχιακή οδό Ξυλοκάστρου -Τρικάλων από το 14ο χιλιόμετρο έως τα Τρίκαλα και γ)  στην επαρχιακή οδό Κιάτου – Γκούρας από το 10ο χιλιόμετρο έως την Γκούρα.

Στη Λακωνία, τέλος, διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνo με αντιολισθητικές αλυσίδες η κυκλοφορία στην εθνική οδό Τρίπολης – Σπάρτης από το 23ο έως το 40ό χιλιόμετρο.

Σε Αργολίδα και Μεσσηνία δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα.

 

Δελτίο Τύπου


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.