Καιρός: Χιόνια φέρνει η «Πηνελόπη» στην Αρκαδία

Καιρός: Χιόνια φέρνει η «Πηνελόπη» στην Αρκαδία

Νοέμβριος 25, 2018 - 19:23
0 σχόλια

Χιόνι στην Αρκαδία αναμένεται να φέρει η νέα κακοκαιρία που θα πλήξει τη χώρα μας τις επόμενες ημέρες και το όνομα αυτής... «Πηνελόπη». Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις προβλέψεις του meteo.gr, χιονοπτώσεις αναμένονται στο Χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου από τηνν Τετάρτη 28 Νοεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι μέχρι στιγμής μετεωρολογικές προβλέψεις κάνουν λόγο για ασθενή χιονόπτωση στην πόλη της Τρίπολης την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου τα ξημερώματα.

Πάντως, για αύριο Δευτέρα 26 Νοεμβρίου αναμένονται καταιγίδες σε όλη την Αρκαδία.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο, σημαντική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής 25/11/2018 και από τα δυτικά, με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες ενδέχεται τοπικά να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις, αλλά και χιόνια στα ορεινά. Αιτία για αυτή τη μεταβολή θα είναι η "Πηνελόπη",  βαρομετρικό χαμηλό το οποίο θα σχηματιστεί στην περιοχή της Ιταλίας και σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Σαββάτου 24/11 θα κινηθεί αργά προς τα ανατολικά μέσα στις επόμενες ημέρες. Έτσι, κακοκαιρία αναμένεται να επικρατήσει έως και την Πέμπτη 29/11/2018, με σημαντικά ύψη βροχόπτωσης σε αρκετές περιοχές της χώρας (ικανά να προκαλέσουν προβλήματα) και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά.Στα μέσα της εβδομάδας μάλιστα οι χιονοπτώσεις είναι πιθανό να επηρεάσουν και περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Πιο αναλυτικά:

Την Κυριακή 25/11/2018 η "Πηνελόπη" θα επηρεάσει από τις απογευματινές ώρες το Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά μεισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους είναι πολύ πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.Τα έντονα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Δευτέρα θα επεκταθούν ανατολικότερα, επηρεάζοντας τις περισσότερες της χώρας, καθώς και το νομό Αττικής. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι θερμοκρασίες δε θα μεταβληθούν σημαντικά, ενώ στα πελάγη θα επικρατήσουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων με εντάσεις έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο και έως 7 μποφόρ στο Ιόνιο.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.