Κάηκε το δάσος Natura στην Εύβοια - Στα 11,5 χιλιόμετρα το μέτωπο της πυρκαγιάς

Κάηκε το δάσος Natura στην Εύβοια - Στα 11,5 χιλιόμετρα το μέτωπο της πυρκαγιάς

Αύγουστος 14, 2019 - 08:15
0 σχόλια

Τεράστια είναι η οικολογική καταστροφή από την μεγάλη φωτιά στην Εύβοια, καθώς καταστράφηκε μεγάλο μέρος του δάσους της περιοχής Natura. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πυρκαγιά έχει θηριώδες μέτωπο 11,5 χλμ.

Η έγκαιρη εκκένωση των τεσσάρων χωριών που απειλήθηκαν από τις φλόγες, αλλά και η δημιουργία αντιπυρικής ζώνης έξω από τα Ψαχνά, απέτρεψαν τα χειρότερα.

Τα χωριά Μακρυμάλλη, Κοντοδεσπότι, Σταυρός και Πλατάνια εκκενώθηκαν από τις δυνάμεις της αστυνομίας και οι κάτοικοι φιλοξενούνται σε δομές του δήμου Δίρφης - Μεσσαπίων ή σε φιλικά σπίτια. 

Ήδη από τις 6 το πρωί έχουν απογειωθεί και σταδιακά πραγματοποιούν ρίψεις νερού 6 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα ενώ τις κινήσεις τους συντονίζει άλλο ένα ελικόπτερο της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Ελλάδας Φάνη Σπανό δύο είναι τα βασικά μέτωπα στα οποία επικεντρώνονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις, στην Πλατάνα και την Κοκάλα ενώ συχνές είναι και οι αναζωπυρώσεις.

 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.