Και ξανά... καταργούν τις Πανελλαδικές

Και ξανά... καταργούν τις Πανελλαδικές

Αύγουστος 22, 2017 - 17:57
0 σχόλια

Κάθε τρεις και λίγο, η κουβέντα πηγαίνει στις Πανελλαδικές. Την Τρίτη 22 Αυγούστου ο Πρωθυπουργός φέρεται να είπε σε συνεργάτες του και στους υπουργούς του ότι τα παιδιά που μπαίνουν εφέτος στο Λύκειο δεν θα δώσουν Πανελλαδικές.

Πώς θα γίνει αυτό; Με ένα νέο Νομοσχέδιο που θα καταργεί τις εξετάσεις εντός τριετίας και που αναμένεται να φέρει η κυβέρνηση σε σύντομο χρονικό διάστημα στη Βουλή.

Αυτό τουλάχιστον δημοσιεύει το real.gr. Οι Πανελλαδικές, λοιπόν, θα αντικατασταθούν από ένα «ελληνικό μπακαλορεά», που, μεταξύ άλλων:

- Στην Β' και Γ' Λυκείου οι μαθητές θα εξετάζονται σε έξι μαθήματα, τα τέσσερα εκ των οποίων - σύμφωνα πάντα με τον αρχικό σχεδιασμό - θα είναι υποχρεωτικά και τα δύο επιλογής. Μεταξύ των υποχρεωτικών μαθημάτων αναμένεται να είναι η γλώσσα, η ιστορία και τα μαθηματικά.

- Για την εισαγωγή στα ΑΕΙ, ο βαθμός θα προέρχεται, σύμφωνα με τις εισηγήσεις, κατά 80% από γραπτές εξετάσεις και το 20% από τις προφορικές.

- Οι γραπτές εξετάσεις θα γίνονται κάθε Φεβρουάριο και Μάιο ή Ιούνιο στην Β΄ και Γ΄ Λυκείου. Συνολικά, δηλαδή, οι μαθητές θα δίνουν γραπτές εξετάσεις τέσσερις φορές.

- Οι γραπτές εξετάσεις θα γίνονται σε περιφερειακό επίπεδο και η βαθμολόγηση των γραπτών θα γίνεται από εκπαιδευτικούς άλλης περιφέρειας.

- Τις πρώτες χρονιές, οι μαθητές θα μπορεί να υπολογίζουν ή όχι τη βαθμολογία της Β΄ Λυκείου αναλόγως εάν είναι ευνοϊκή για αυτούς ή όχι.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.