Και περιβαλλοντικό τέλος στα αυτοκίνητα

Και περιβαλλοντικό τέλος στα αυτοκίνητα

Οκτώβριος 09, 2015 - 20:00
0 σχόλια

Περιβαλλοντικός φόρος είναι βέβαιον ότι θα επιβαρύνει τους οδηγούς, ωστόσο ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί σε ποια αυτοκίνητα θα αφορά. Οι πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν ΄τι θα επιβαρύνει τα οχήματα που έχουν ξεπεράσει τα 10 ή 12 χρόνια κυκλοφορίας στους ελληνικούς δρόμους ή ευρωπαϊκούς δρόμους (εισαγόμενα μεταχειρισμένα) από την ημέρα που ταξινομήθηκαν, όπως γράφει η aftodioikisi.gr. 

«Το Περιβαλλοντικό Τέλος εξετάζεται εδώ και πολύ καιρό από το οικονομικό επιτελείο και σύμφωνα με πληροφορίες μπορεί ο στόχος του να είναι διπλός αλλά με μικρό κόστος για τους ιδιοκτήτες. Σύμφωνα με το σχέδιο που εξετάζεται, το συγκεκριμένο Τέλος θα αφορά στα παλιά και ρυπογόνα αυτοκίνητα ενώ στο τραπέζι έχει πέσει και η επέκτασή του στα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα», αναφέρεται στο ρεπορτάζ. 

Από την άλλη, τα μηδενικά τέλη κυκλοφορίας θεωρείται επίσης βέβαιον ότι θα επανεξεταστούν, δεδομένης της οικονομικής συγκυρίας αλλά και των της αναζήτησης των πολυπόθητων ισοδύναμων. Σύμφωνα με πληροφορίες της ίδιας ιστοσελίδας, τα μηδενικά τέλη κυκλοφορίας θα αφορούν σε μοντέλα με εκπομπές CO2 κάτω των 80 γραμμαρίων από 99 γραμμάρια που είναι σήμερα.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.