Και όμως: Υπήρξαν αντιδράσεις για την τοποθέτηση ηλεκτρικής ράμπας για ΑμεΑ στο Παράλιο Άστρος

Και όμως: Υπήρξαν αντιδράσεις για την τοποθέτηση ηλεκτρικής ράμπας για ΑμεΑ στο Παράλιο Άστρος

Αύγουστος 17, 2018 - 21:01
3 σχόλια

Σε ποιον ανήκει η παραλία; Σε εμένα, σε εσένα ή στον διπλανό; Ποιος έχει, τέλος πάντων, δικαίωμα να απολαύσει το μπάνιο του στη θάλασσα και κάποιες στιγμές χαλάρωσης, με αξιοπρέπεια και με αυτονομία; Ερωτήματα που σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να τίθενται εν έτει 2018, δυστυχώς προβάλλονται και μάλιστα ως αξιώσεις...

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, και συγκεκριμένα το Παράλιο Άστρος, από την Παρασκευή 17 Αυγούστου σε μία παραλία του μπορεί, επιτέλους, να φιλοξενήσει συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα που έχουν αυτονόητα το δικαίωμα, όπως όλοι μας, να απολαύσουν το μπάνιο τους. Και μάλιστα με αυτονομία.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα είπε στην κάμερα του astrosnews.gr ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ν. Κωνσταντίνου, υπήρξαν αντιδράσεις στην τοποθέτηση της ράμπας από πλευράς διάφορων, οι οποίοι, προφανώς, θεωρούν και εκείνοι με τη σειρά τους, όπως τόσοι και τόσοι άλλοι, ότι η παραλία τούς ανήκει...

Συγκεκριμένα, ο κ. Κωνσταντίνου ανέφερε:

«Σήμερα έγινε ένα μεγάλο βήμα για τον πολιτισμό, ένα πάγιο αίτημα του Συλλόγου ΑμεΑ, είχε προγραμματιστεί από τον περασμένο Οκτώβριο, αυτός ο χώρος επελέγη ως ο πιο κατάλληλος. Αναφορικά με κάποιες αντιδράσεις, θα συμβούλευα να μορφωθούν, να ενημερωθούν και να μην αντιμετωπίζουν τέτοιες πρωτοβουλίες σαν να μην τους αγγίζουν.»

Οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες είναι οι δικοί μας άνθρωποι, και πρέπει εκείνοι που έρχονται για τουρισμό, να έχουν πρόσβαση στην παραλία.

Μια κοινωνία για να είναι λειτουργική, οφείλει να αντιμετωπίζει ισότιμα τα μάλη της. Αυτή η βασική αρχή λησμονείται -και τούτο είναι αδιανόητο για τον αιώνα και για τον, υποτίθεται, φιλόξενο τόπο μας.

 


3 Σχόλια

Θεωρούμε όλοι ότι θα είμαστε πάντα υγιείς, σε κορυφαία φυσική κατάσταση, δεν θα γεράσουμε ποτέ, δεν θα μας συμβεί ατύχημα... Μα, τότε, δεν είμαστε άνθρωποι, είμαστε θεοί... Να φανταστώ ότι είναι και "καλοί χριστιανοί" αυτοί που εξέφρασαν αντιρρήσεις...

Χαίρομαι τουλάχιστον που ο κοινοτάρχης είπε τη λέξη κλειδί : ΜΟΡΦΩΘΕΙΤΕ επιτέλους

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.