Και δεν συμμαζεύεται και δεν τον μαζεύετε...

Και δεν συμμαζεύεται και δεν τον μαζεύετε...

Μάρτιος 03, 2018 - 21:58
18 σχόλια

Θα παίξουμε ένα παιχνίδι. Λέγεται «Μάθε ποιον ψηφίζεις». Ακολουθούν δύο κείμενα, που αποτελούν δηλώσεις του ίδιου ανθρώπου, του Θανάση Δαβάκη, βουλευτή Λακωνίας με τη Νέα Δημοκρατία, ο οποίος απαγόρευσε στους Ρομά να τον ψηφίζουν, προφανώς επειδή δεν θέλει να του μαγαρίζουν την κάλπη. Το πρώτο κείμενο, λοιπόν, είναι απομαγνητοφώνηση όλων όσα είπε σε μια «πολιτική συζήτηση» για την παραβατικότητα, μεταξύ άλλων και των Ρομά, στη Λακωνία. Δηλαδή, είναι η φωνή του, είναι ο λόγος του, είναι φράσεις που ξεστόμισε ο ίδιος. Το δεύτερο, είναι μια δήλωση μετανοίας για τα όσα είπε σε εκείνη τη συζήτηση, μετά και την ενόχληση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ναι, ο Κυριάκος ενοχλήθηκε. Αλλά ως εκεί. Μην του χαλάσει και το Σαββατόβραδο!

Αναλυτικά ο Θανάσης Δαβάκης είπε:

«Όσον αφορά στο πολιτικό κόστος που λέει κάποιος, παρακαλώ και απαγορεύω σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο, και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίσει. (…) Όποιος με ψηφίσει δεν τον αναγνωρίζω. Από πλευράς αυτής της κοινωνικής ομάδας.

»Λυπάμαι που το λέω, λυπάμαι τα παιδάκια τα οποία γεννιούνται από αυτούς τους ανθρώπους χωρίς να το θέλουν και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Για να μη λέμε για πολιτικές και ''φοβόμαστε'' και τις ''ψήφους'' και δεν συμμαζεύεται.

»Εγώ απαγορεύω σε οποιονδήποτε από αυτούς κι αν έχετε κανάν γνωστό να του το πείτε αν με ψηφίζει να μην με ξαναψηφίσει. Από τους αθίγγανους. Να μην με ψηφίσουν εμένα».

Και πάμε στη δήλωση μετανοίας, την οποία προφανώς την συνέταξε κάποιος γραμματιζούμενος από τους μετακλητούς του, διότι, προφανώς, ο κ. Δαβάκης από λέγειν και λόγο... δεν συμμαζεύεται:

«Οι επίμαχες δηλώσεις μου έγιναν στο πλαίσιο δημόσιας συζήτησης σε χωριό της Λακωνίας σχετικά με τα αυξημένα κρούσματα παραβατικότητας στην περιοχή. Τα περιστατικά αυτά έχουν ενταθεί σε συχνότητα και βαρύτητα τους τελευταίους μήνες, με χαρακτηριστικότερα τις βίαιες ληστείες μετά ξυλοδαρμού σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων, όπως η πρόσφατη ληστεία 82χρονης γυναίκας. Προκαλεί δε μεγάλη λύπη κι ανησυχία η εμπλοκή ανηλίκων σε τέτοια περιστατικά, τα οποία έχουν καταγραφεί στα ΜΜΕ.

»Σε αυτά και μόνο αναφερόμουν.

»Πάνω στην ένταση της στιγμής κατέφυγα σε κάποιες γενικεύσεις οι οποίες δεν εκφράζουν ούτε εμένα, ούτε φυσικά το κόμμα στο οποίο ανήκω. Για τις αναφορές αυτές θέλω να εκφράσω τη λύπη μου και να ζητήσω συγνώμη από όσους έθιξα.
 
Θανάσης Δαβάκης
Βουλευτής Λακωνίας ΝΔ»

Για πείτε μου, λοιπόν, ποιον άνθρωπο ψηφίζετε; Τον γραμματικό ή τον αγράμματο, και δεν συμμαζεύεται, που ο Κυριάκος δεν συμμαζεύει; Πόσο πρέπει να περιμένει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας για να πει του Δαβάκη ότι είναι απαράδεκτος, αμαθής, ότι παρεκκλίνει κατά πολύ από τη θέση της ΝΔ για το ζήτημα των Ρομά;

Η παραβατικότητα των Ρομά, όχι μόνο στη Λακωνία αλλά και παντού στην Πελοπόννησο, είναι υψηλότατη. Αλλά δεν είναι δυνατόν οι βουλευτές να νίπτουν τας χείρας τους και να ξεμπερδεύουν με δαύτους (sic) αρνούμενοι να δεχθούν τις ψήφους τους μπροστά στους μπαλαμούς ψηφοφόρους τους!

Εκπαίδευση, εκπαίδευση, εκπαίδευση. Και για τους Ρομά και για κάτι βουλευτές...

Γαλανιάδη Εύα

 

Ειδήσεις: 

18 Σχόλια

Η παράδοση της Λακωνίας στη Δεξιά ειναι δεδομένη,όπως και το γεγονός ότι η ΝΔ αποτελεί χωνευτήρι πολτικών απολειφαδιών.

Αναρωτηθειτε ποιες συνεπειες υπαρχουν για εναν απλο πολιτη που θα αποκαλεσει γυφτο ελληνα ρομα..

Καλά ο Δαβάκης είναι αριβίστας όπως οι περισσότεροι πολιτικοί. Ας ασχοληθούμε όμως με τα αποτελέσματα της εφαρμογή της πολιπολιτισμικότητας. Μας επέβαλλαν τον όρο ρομά τα ξένα κέντρα της ΝΤΠ και από εκεί που έλεγαν οι ίδιοι ότι είναι έλληνες τώρα τους αποξενώσαν οι πολιτικές αυτές και σου λένε ρομά. Έτσι θέλουν να διαλύσουν τα κράτη-έθνη δημιουργώντας και φυτεύοντας μειονότητες.

Το γύφτος δεν είναι ύβρις, είναι η ονομασία του επαγγέλματος του σιδερά στα παλιά χρόνια, ένα επάγγελμα που άσκησαν κατά κόρον οι αθιγγάνοι. Το όνομα αυτό τους κόλλησε. Το ρομά είναι ξένη εφεύρεση συνδεόμενο με την Ρουμανία όπου υπάρχει ευάριθμος πληθυσμός αθιγγάνων εξυπηρετώντας την εξωτερική της πολιτική ως ένα βαθμό. Οι νεοταξίτες πολιτικοί το εφάρμοσαν εδώ

Κυρια γαλανιαδη και παλι συγχαρητηρια.... Θιξτε ομως περισσοτερο το θεμα των παραβατικων στοιχειων που κατα πλειοψηφεια χαρακτηριζουν τους ελληνες τσιγγανους, και μην μενεται στην αχαρακτηριστη αλλά γνωστή παραβατική λειτουργία τυχαιων, ελλήνων μή τσιγγανων βουλευτων...

Eχουν μύγα και μυγιάζονται οι συριζαίοι όταν γίνεται λόγος για κάθε λογής γύφτους και Ρουβίκωνες.

Κυρία Γαλανιαδη σύμφωνα με τα γραφόμενα σας δεν νομίζω να έχετε ζήσει σε περιοχή που κατοικούν γυφτοι και κάνουν ληστρικές επιδρομές !Στα χωρια της Μεσσηνίας πηγαίνουν σε εξοχικές κατοικίες και ξηλώνουν απο τις γκαραζόπορτες και τα αλουμίνια ,πηγαίνουν σε νεοαναγειρόμενες κατοικίες και κλέβουν οτι καλώδιο υπαρχει,Δεν έχουν αφήσει γαλβανίζε περίφραξη σε οικόπεδα ,κλέβουν τις καμπάνες απο τα εξωκλήσια ,μεχρι στην άκροκορινθο έκλεψαν τους προβολείς με τα καλώδια ,και εσυ κυρία μου λες θολοκουλτουρες για αυτούς που έχουν καθαρά παρασιτική ζωή !

Ενοχλήθηκε ο κ.κ. Κούλης; γιατί άρα γε; πήρε εντολή άνωθεν ή κάτι άλλο συμβαίνει; μήπως όλοι οι πολιτικοί έχουν τον ίδιο εντολοδόχο;

Κούλη αν τον διαγράψεις κ αυτόν για αυτό το λόγο σε βλέπω στο τέλος να μένεις στο κόμμα σου μόνο εσύ κ ο Άδωνις.

Ο Μητσοτάκης που δεν είναι ρατσιστής τις θέλει τις ψήφους των γύφτων ,όπως και οι υπόλοιποι υποκριτές που κράζουν τον Δαβάκη ,το να πάει όμως κανένας από δαύτους να μείνει μόνιμα στο Ζεφύρι για συμπαράσταση στους γύφτους το θεωρεί λαϊκισμό ,ρε δεν πάτε στον αγύριστο υποκριτές ,τελικά τι σκατά μας μαθαίνουν από παιδιά να λέμε την αλήθεια, χωρίς φόβο και πάθος ; Θα πρέπει να δώσουμε στα παιδιά να μαθαίνουν από τον παιδικό σταθμό το εγχειρίδιο του καλού υποκριτή και ψεύτη ,για να καταφέρουν επιβιώσουν σε αυτή την κοινωνία .

Οταν η σινιέ Ιταλία από τη μέση και κάτω βγάζει πρώτο κόμμα ένα μείγμα Σεφερλή Λαζόπουλου, η ημέτερη γυφτιά για λόγους αυτοπροστασίας του κράτους θα αναβαθμίζεται

Κομμουνιστης μεχρι να πλουτισεις.. Δεξιος μεχρι να πεινασεις.. Αναρχικος μεχρι να γινεις αρχηγος.. Αθεος μεχρι να αρχισει να πεφτει το αεροπλανο !!!! Υπερασπιζεσαι τους γύφτους μέχρι να σου ξαλαφρώσουν την τσάντα, ή το σπίτι Απορίες: ειναι δόκιμες οι φράσεις: 1." φαει όλο το φαγητό σου γιατι θα σε πάρει ο Ρομα?" 2. "μην τρώς με τα χέρια ρε Ρομά, αφού έχεις μαχαιροπήρουνο" 3. Ρομα-κλαρίνα, ρομα-τράγουδα 4. Ρομα-μερα (πουλοπουλος) Σε λίγα χρονια για τους ρομά που κάνουν ρομιές θα βρούμε άλλη λεξη αφού θα έχουν καταφέρει να αποδώσουν αρνητικό νόημα και σε αυτή!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.