Κ. Ζαχαριάς: Η πολιτική που ακολουθείται από τα τρία κυβερνητικά κόμματα είναι μνημονιακή (video)

Κ. Ζαχαριάς: Η πολιτική που ακολουθείται από τα τρία κυβερνητικά κόμματα είναι μνημονιακή (video)

Ιούλιος 12, 2012 - 16:37
6 σχόλια

Για πλήρη εφαρμογή του μνημονίου από τα τρία στην ουσία Κυβερνητικά κόμματα έκανε λόγο, στην πρώτη του συνέντευξη τύπου, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάς, σημειώνοντας πως οι προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης απέδειξαν ολοφάνερα τις προθέσεις της που είναι η μη εναντίωση σε συγκεκριμένες πολιτικές παρά τα περί αντιθέτου λεγόμενα για «σπάσιμο αυγών» και  για αλλαγή στην μέχρι τώρα εφαρμοζόμενη πολιτική.

Σημείωσε ακόμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εναντιώνεται και αντιπαρατίθεται στην πολιτική που ακολουθείται με ένα πρόγραμμα εθνικής ανόρθωσης που έχει ως στόχο τη στήριξη των ευαίσθητων στρωμάτων και θα αντιδράσει στα μέτρα εκείνα που προβλέπεται να είναι οριζόντια και που θα πλήξουν τα πιο φτωχά στρώματα της κοινωνίας. Διευκρίνισε πως θα πρέπει να υπάρξει λαϊκή αντίδραση γιατί μόνο με την αντίσταση στα μέτρα και στις πολιτικές που ακολουθούνται ο λαός μπορεί να έχει προοπτική.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων οι οποίες όπως είπε λέγονται αποκρατικοποιήσεις για λόγους ευφημισμού αλλά στην ουσία είναι ξεπούλημα της περιουσίας του λαού, ενώ πέραν των υπηρεσιών υπάρχει ξεπούλημα και των εθνικών εδαφών. Μάλιστα για την Αρκαδία ανέφερε ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο γιατί προβλέπεται να πωληθεί η 4η μονάδα ενώ παραμένει αδιευκρίνιστο τι θα γίνει με τα ορυχεία. (Αύριο μάλιστα μαζί με τον κ. Πετράκο θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στη Μεγαλόπολη).
Επεσήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο στάδιο της σύνταξης δυνάμεων και υπάρχει μία δυναμική συσπείρωσης γύρω από το κόμμα ενώ σημείωσε πως οι πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν θα είναι σημαντικές και ο κοινοβουλευτικός έλεγχος διαρκής αλλά ακόμα είναι νωρίς αλλά παρόλα αυτά πέτυχαν την αναστολή για τα πυρόπληκτα δάνεια, κατάθεσαν πρόταση νόμου και ζητούν να επανέλθει ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ το μήνα κι επίσης ζητούν την επανασύσταση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας.
Για τον τομέα της υγείας – ως γιατρός που είναι ο κ. Ζαχαριάς- είπε ότι είναι πολύ ευαίσθητος, υπογραμμίζοντας ότι  υπάρχει σοβαρό ζήτημα με τη συγχώνευση ψυχιατρικού και Παναρκαδικού Νοσοκομείου και έκλεισε λέγοντας ότι είναι θετικό που ο νέος Υπουργός υγείας είναι Αρκάς και γνωρίζει τα ζητήματα καλά.

Δείτε στο βίντεο ένα απόσπασμα από τα όσα είπε ο κ. Ζαχαριάς στην αρχή της εισήγησής του...

Ελένη Τράκα

Video: 

youtube://v/2xcnSS2VIhI


6 Σχόλια

Ως πνευμονολόγος ξέρεις ότι για να πάρει ανάσα ο άρρωστος πρέπει να κόψει το κάπνισμα. Αν τα τσιγαρα τα πουλάει δικός σου άνθρωπος, τι θα πεις, κάπνιζε που και πού; Οχι βέβαια. Ετσι και στο δημόσιο, όταν το ροκανίζουν οι Φωτόπουλοι, η θεραπεία είναι απλή.

Τρόικα... όταν το πνευμόνι έχει πρόβλημα το κόβεις ή το θεραπεύεις? και αν χρωστάς το παλεύεις ή παραχωρείς το δικαίμα του πισινού σου σε αυτούς που χρωστάς προς "αξιοποίηση"?

Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΕΠΙ ΓΗΣ! Κώστα, διάβασα το άρθρο και άκουσα το απόσπασμα της ομιλίας σου (καθώς και το σχόλιο του υποστηρικτή της έλευσης της τρόικας) και σκεφτόμουν πως στη σημερινή άθλια κατάσταση της κοινωνίας μας, αυτοί που ασχολούνται με τα κοινά όχι για προσωπικό συμφέρον ή λόγω χουλιγκάνικου πνεύματος αλλά επειδή ενδιαφέρονται για το σύνολο, κινδυνεύουν πολύ γρήγορα να εγκαταλείψουν το "γήπεδο" με συμπτώματα ακραίας κόπωσης. Ως κίνητρο το κοινό καλό λειτουργεί σε μια ελαχιστότατη μειοψηφία του πληθυσμού, όσον δε αφορά τους δημόσιους άντρες (παλιόπαιδο, ήθελες δεν ήθελες απόκτησες κι εσύ αυτή την ιδιότητα - και σου το 'λεγα) είσαστε η εξαίρεση του συντριπτικού κανόνα. Τέλος πάντων, όσο αντέξετε. Με αφορμή το πρόσφατο άρθρο του Σαράντου ("Προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης: «Πωλείται η Ελλάς»!") είχα κάνει κάποια σχόλια για τους λόγους για τους οποίους επικράτησε η άποψη ότι για όλα φταίνε οι Φωτόπουλοι που δεν αφήνουν τον ιδιωτικό τομέα να διαπρέψει. Πέραν του γεγονότος ότι αυτή η άποψη δείχνει μια ηλίθια μνησικακία του στυλ "αν όχι κι εγώ, τότε κανείς", περιέχει και πολλές άλλες επικίνδυνες ανοησίες των οποίων βρίθει το site (αν κάποιος είναι μνησίκακος, δικό του πρόβλημα, όταν όμως εκδηλώνει αυτό το χαρακτηριστικό σε ζητήματα δημοσίου ενδιαφέροντος, επηρεάζει και τη δική μου ζωή), για παράδειγμα επιτρέπει την επικράτηση της προπαγάνδας της εξουσίας και διευκολύνει την επίτευξη των στόχων της που τείνουν να μαζέψουν τις όποιες κοινωνικές κατακτήσεις και να μας οδηγήσουν στη βαρβαρότητα. Τώρα, με την ευκαιρία της αναφοράς σε θέματα υγείας, τομέα που γνωρίζουμε και οι δύο πολύ καλά, και συνδέοντας τη συνέντευξή σου με το ρεπορτάζ για τα 460.000 ευρώ που δίνει ο νέος υπουργός υγείας στο νοσοκομείο για βελτίωση εξοπλισμού, καλόν είναι να γνωρίζουν όλοι αλλά κυρίως οι θιασώτες της ελαχιστοποίησης του κράτους τα κατορθώματα του ιδιώτη όταν δραστηριοποιείται στην υγεία. Ένα καλό παράδειγμα είναι η ύπαρξη στην πόλη μας μιας καταπληκτικής τεχνολογικά μονάδας τεχνητού νεφρού με δυνατότητες που ξεπερνούν αυτές του αντίστοιχου τμήματος του δημόσιου νοσοκομείου, η οποία από τότε που στήθηκε (αρκετά χρόνια πριν) ποτέ δεν λειτούργησε. Όπως επίσης, λόγω επιχειρηματικών επιλογών, η περιοχή μας μήνες τώρα στερείται τμήματος πυρηνικής ιατρικής (άλλο παράδειγμα του πώς αντιλαμβάνεται ο ιδιώτης την κάλυψη των αναγκών στην υγεία). Κατηγορείται το Δημόσιο για κατασπατάληση πόρων. Ο ιδιώτης επενδυτής που αποκτά ένα εργαλείο χρήσιμο στο κοινωνικό σύνολο και το αφήνει να καταρρεύσει γιατί δεν τού επιφέρει τα κέρδη που αναμένει, δεν κατασπαταλά πόρους; Παρακαλώ να δημοσιευθεί.

IS THE ECONOMY STUPIDS!!!(Κρατιστές).

Να αναλύσουμε αυτό το "κρατιστές", που μου φαίνεται πως ειπώθηκε σαν βρισιά;

"Α ΡΕ ΤΡΟΙΚΑ ΠΟΣΟ ΑΡΓΗΣΕΣ" ΠΕΣ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΣΟΥ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΟΥΛΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΙΑΝΟΗΘΗΚΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΚΑΙ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΣΑΝ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ.