Κ. Βλάσης: Να επαναπροκηρυχθεί το πρόγραμμα για τις βιολογικές καλλιέργειες στην Αρκαδία

Κ. Βλάσης: Να επαναπροκηρυχθεί το πρόγραμμα για τις βιολογικές καλλιέργειες στην Αρκαδία

Μάιος 08, 2017 - 12:49
1 σχόλια

Σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση για τον τρόπο που χειρίζεται το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 άσκησε με την τοποθέτησή του στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης σχετικής επίκαιρης επερώτησης της ΝΔ, ο Βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης.

Ο Κ. Βλάσης τόνισε ότι η χώρα μας είναι ουραγός ως προς την απορρόφηση των αναγκαίων κοινοτικών πόρων του 2ου πυλώνα με ποσοστό μόλις 9,33% στα τέλη του 2016, εξέλιξη που σημαίνει πως περίπου 4,7 δισ. Ευρώ μένουν χωρίς απορρόφηση! Αυτό αποδεικνύει ότι οι μεγάλες καθυστερήσεις  και οι ανεπαρκείς χειρισμοί της Κυβέρνησης Συριζα-ΑΝΕΛ έχουν απαξιώσει ένα ιδιαιτέρως σημαντικό επενδυτικό εργαλείο όπως το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε από τον Κώστα Βλάση στην Αρκαδία και στην παταγώδη αποτυχία του προγράμματος “Βιολογικές Καλλιέργειες”. Το µέτρο περιλάµβανε 2 δράσεις (για ζωική και φυτική παραγωγή) ύψους σχεδόν 450 εκατοµµυρίων. Στην Αρκαδία για τη φυτική παραγωγή εγκρίθηκαν μόλις 13 από τις 178 αιτήσεις δηλαδή ποσοστό 7%, ενώ όλες οι αιτήσεις που αφορούσαν στη ζωική παραγωγή αποκλείστηκαν λόγω υπέρβασης του προϋπολογισμού. Για το λόγο αυτόν ο κ. Βλάσης ζήτησε την επαναπροκήρυξη του προγράμματος με νέα κριτήρια.

Όπως τόνισε ο Βουλευτής μεταφέροντας τις σκέψεις και την αγωνία των αγροτών της Αρκαδίας “συζητάμε σήμερα για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, για ένα εργαλείο που θα μπορούσε πραγματικά να αποτελέσει οξυγόνο και θωράκιση για τους αγρότες, όταν ως κυβέρνηση δεν έχετε καταφέρει ούτε καν να χορηγήσετε τις αποζημιώσεις στους αγρότες που έχει πληγεί η παραγωγή τους! 

Για ποια ανάπτυξη να συζητήσουμε, όταν σε πολλές περιπτώσεις τους στερείτε την ίδια τη δυνατότητα επιβίωσης;”

Για το λόγο αυτό ο κ. Βλάσης ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, να δεσμευθεί για την προκήρυξη του συνόλου των μέτρων του νέου ΠΑΑ με ακριβές χρονοδιάγραμμα αλλά και για τη μη απώλεια κοινοτικών κονδυλίων λόγω των τραγικών καθυστερήσεων στην απορρόφησή τους. 

(Δελτίο Τύπου)


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Εσύ ψήφιζε μνημόνια και μην σε νοιάζει, έρχεται ο Γκόρτσος με την μαγκούρα του από την Ελληνική ταινία, θυμήσου !

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.