Κ. Βλάσης: Έχουμε μια κυβέρνηση συναλλαγής και συνενοχής

Κ. Βλάσης: Έχουμε μια κυβέρνηση συναλλαγής και συνενοχής

Ιανουάριος 16, 2019 - 17:23
0 σχόλια

Δήλωση του βουλευτή Αρκαδίας στο Arcadia Portal
 

Εν όψει της κρίσιμης αποψινής ψηφοφορίας στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης καθώς και οι εξελίξεις των προηγούμενων ημερών, με την αποχώρηση Καμμένου από τον κυβερνητικό συνασπισμό με την εξασφάλιση, εν τούτοις, της ψήφου βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, το Arcadia Portal συνομίλησε με τον βουλευτή Αρκαδίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστα Βλάση, ο οποίος επιτέθηκε με δριμύτητα εναντίον της κυβέρνησης, λέγοντας ότι «έχει γίνει συνώνυμο του πολιτικού αμοραλισμού» και ότι έχει στοχοπροσήλωση μόνον στην εξουσία.

Παράλληλα, ο βουλευτής Αρκαδίας υπογραμμίζει ότι το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας έχει κάνει λάθη και παραλείψεις αλλά ουδείς μπορεί να την κατηγορήσει ότι δεν σέβεται και δεν αγαπά την πατρίδα, ενώ χαρακτηρίζει «αδίστακτα» τα μέλη της κυβέρνησης και τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός κατά τη χθεσινή συζήτηση επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για ζητήματα πολιτικής ηθικής.

Πιστεύετε ότι η κυβέρνηση έχει χάσει, ουσιαστικά, τη νομιμοποίησή της, αφού στηρίζεται σε ψήφους βουλευτών που μετακινούνται από τον έναν πολιτικό χώρο στον άλλον;

«Είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε πλέον να κάνουμε με μία κυβέρνηση που στερείται ουσιαστικής νομιμοποίησης. Γιατί πέρα από το νομότυπο, υπάρχει το δίκαιο και το ηθικό. Πώς μπορούμε, λοιπόν, να δεχθούμε μια ισχνή πλειοψηφία, που στηρίζεται σε βουλευτές που προέρχονται από εντελώς διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, από ανθρώπους που για άλλα ψηφίστηκαν και άλλα πράττουν; Μπορεί ο κ. Τσίπρας, όπως διαφαίνεται, να κερδίζει την εμπιστοσύνη μιας ομάδας ετερόκλητων βουλευτών, είναι όμως ξεκάθαρο πως έχει χάσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και αυτό πολύ σύντομα θα φανεί στις κάλπες».

Έχει πληγεί η αξιοπιστία των κοινοβουλευτικών θεσμών και της λειτουργίας τους, εφόσον με «δανεικούς» βουλευτές, και μάλιστα δίχως τους οποίους δεν μπορεί να εξασφαλίσει την οριακή πλειοψηφία, η κυβέρνηση επιδιώκει να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης και να περάσει μια τόσο δύσκολη εθνική συμφωνία όπως η Συμφωνία των Πρεσπών;

«Δυστυχώς η διακυβέρνηση Τσίπρα έχει λίγο-πολύ γίνει συνώνυμο του πολιτικού αμοραλισμού.  Οι επιλογές και η στάση του κ. Τσίπρα απέναντι στους κοινοβουλευτικούς θεσμούς και τη Δημοκρατία καταδεικνύουν ξεκάθαρη πολιτική ένδεια και στοχοπροσήλωση σε ένα μόνο πράγμα: την εξουσία. Ο ευτελισμός των κοινοβουλευτικών διαδικασιών είναι αυταπόδεικτος από τη στιγμή που έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση συναλλαγής και συνενοχής».

Το “ξεπούλημα” της Μακεδονίας μας στο βωμό της πρόσκαιρης πολιτικής τους επιβίωσης νομίζω ότι τα λέει όλα!  Γι’ αυτό και ζητάμε επιτακτικά την προκήρυξη εκλογών. Γιατί κάθε λεπτό του κ. Τσίπρα στην εξουσία είναι επιζήμιο για την πατρίδα, γιατί οι Έλληνες δικαιούνται να αποφασίσουν για τόσο σημαντικά ζητήματα.

Πώς σχολιάζετε την επίθεση του κ. Τσίπρα στον κ. Μητσοτάκη περί «αποστατών»;

«Είναι τραγική ειρωνεία ο Πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης, τα μέλη της οποίας κάνουν τα πάντα χωρίς ίχνος δισταγμού προκειμένου να παραμείνουν στην εξουσία, να εγκαλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη για ζητήματα πολιτικής ηθικής και υπευθυνότητας. Η Νέα Δημοκρατία έχει διαχρονικά αποδείξει πως είναι η μόνη υπεύθυνη δύναμη, που προτάσσει το συμφέρον της πατρίδας μη λογαριάζοντας το πολιτικό κόστος. Μπορεί ως παράταξη να έχουμε κάνει λάθη και παραλείψεις, όμως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αγάπη μας και το σεβασμό μας για την πατρίδα».

Γαλανιάδη Εύα


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.