Ήττα με «σφαγή» για τον Αρκαδικό

Ήττα με «σφαγή» για τον Αρκαδικό

Ιανουάριος 11, 2017 - 19:16
0 σχόλια

Αρκαδικός - Δούκας 76-80 παράταση (67-67)

Ο Δούκας πέρασε με το «έτσι θέλω» χάρις στις αποφάσεις του διαιτητή Παναγιώτου από την Τρίπολη στο παιχνίδι για την 11η εμβόλιμη αγωνιστική της Α2 κατηγορίας μπάσκετ με τελικό σκορ 76-80 στο έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης (κανονική διάρκεια 67-67).

Η ομάδα της Τρίπολης εχάσε μεγάλη ευκαιρία στην κανονική διάρκεια του αγώνα με τον Ρεντίκας να κερδίζει γκολ-φαόυλ 9'' πριν το τέλος αλλά να αστοχεί στη βολή και το παιχνίδι στη συνέχεια να οδηγείται στην παράταση με τον Δούκα να βρίσκει τις λύσεις, τον Αρκαδικό να παλεύει αλλά τον διαιτητή Παναγιώτου να βάζει τον επίλογο.

Κορυφαίοι για τον ΣΕΦΑ οι Καραμαλέγκος και Τζουγγαράκης με 17 και 16 πόντους αντίστοιχα, με τους Κυρίτση και Ρούμπιο από πλευράς Δούκα να πετυχαίνουν 30 και 28 (58 από τους 80 συνολικά). 

Ο ΣΕΦΑ μένει με την πικρή γεύση της προσπάθειας η οποία δεν μπόρεσε να μετουσιωθεί σε νίκη κόντρα σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο και πλέον κοιτάει μπροστά και στο εκτός έδρας παιχνίδι που ακολουθεί με τον Εθνικό το προσεχές Σάββατο (14/1, 17:00) με τον Εθνικό.

1ο δεκάλεπτο

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Αρκαδικό να μπαίνει νωθρά στο παρκέ και τα γρήγορα 3 φάουλ σε διάστημα 2 λεπτών να λειτουργούν αρνητικά για την ομάδα του Γιάννη Διαμαντάκου. Ο Δούκας το εκμεταλλεύτηκε και με αιχμή του δόρατος στην επίθεση τους Κυρίτση και Ρούμπιο να φθάνει την διαφορά σε διψήφια επίπεδα (5:00, 6-16).  Ο ΣΕΦΑ με τον Καραμαλέγο βρήκε λύσεις με την πρώτη περίοδο να λήγει με την αθηναϊκή ομάδα μπροστά στο σκορ με 16-21.

2ο δεκάλεπτο

Ο Αρκαδικός στο δεύτερο δεκάλεπτο βγήκε με περισσότερη ενέργεια με τον Νούμη και τον Σπυριδάκη να δίνουν σημαντικές λύσεις σε άμυνα και επίθεση. Από την άλλη ο Δούκας με προσωπικά καλάθια κρατούσε ένα μικρό προβάδισμα με τον Κυρίτση να παίζει μόνος του την άμυνα του ΣΕΦΑ έχοντας 18 πόντους. Ο Τζουγγαράκης  πήρε την μπαγκέτα κυριαρχώντας κάτω από τα δύο καλάθια με τον Αρκαδικό να ισοφαρίζει στο 17’ (32-32) αλλά τους φιλοξενούμενους να κλείνουν το ημίχρονο με προβάδισμα 33-37.

3ο  δεκάλεπτο

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με την ομάδα της Τρίπολης να μπαίνει εξαιρετικά στο παρκέ και με όπλο της την άμυνα αλλά και τον Γιάννη Καραμαλέγκο να διαβάζει άριστα και να καθοδηγεί στο σκορ το ΣΕΦΑ πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα στο 25’ με τον Πίνη και τον Ρεντίκας με συνεχόμενες βόμβες τριών πόντων να στέλνουν την διαφορά στο +8 (48-41) στο 26’. Ο Δούκας στην συνέχεια βρήκε τις λύσεις και με ένα σερί 2-12 έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο με προβάδισμα 50-53.

4ο δεκάλεπτο

Στις αρχές του τέταρτου δεκάλεπτου ο Δούκας συνέχισε να κρατά ένα μικρό προβάδισμα με τον Αρκαδικό να βάζει μεγάλα καλάθια και να ακολουθεί κατά πόδας τον Δούκα. Στη συνέχεια ο ΣΕΦΑ έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον Τσακαλέρη να αστοχεί εξ επαφής με τους φιλοξενούμενους να απαντούν με σερί 0-5 για το 57-64 στο 36’. Ο Αρκαδικός όμως επέστρεψε ξανά με τους Καραμαλέγκο και Τζουγγαράκη να παίρνουν μεγάλα σουτ στα τελευταία λεπτά με το φινάλε να γίνεται χιτσκοχικό. Στα τελευταία 14’’ ο Καραμαλέγκος έκλεψε ο Ρεντίκας στον αιφνιδιασμό πέτυχε γκολ-φάουλ ισοφαρίζοντας αλλά αστόχησε στη βολή με τον Κανονίδη στην εκπνοή να αστοχεί σε σουτ τριών πόντων και το παιχνίδι να πηγαίνει στην παράταση.

Παράταση

Στο έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης ο Αρκαδικός συνέχισε να παλεύει, με το παιχνίδι να βαδίζει προς τις ειδικές καταστάσεις αλλά με τους διαιτητές να κλέβουν τη δόξα από τους παίχτες και να γίνονται αρνητικοί πρωταγωνιστές της αναμέτρησης. Ο διαιτητής Παναγιώτου εξόργισε τον κόσμο με τις αποφάσεις του, με τον ΣΕΦΑ να ακουμπά τη νίκη αλλά να μην μπορεί να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα.

Αρκαδικός (Γ. Διαμαντάκος): Καραμαλέγκος 17, Πίνης 6, Τσακαλέρης 7, Κουρέπης 5, Σπυριδάκης 3, Προδρόμου 7, Τζατζάς, Ναούμης 4, Ρέντικας 11, Γαρμπής, Απέργης, Τζουγγαράκης 16.

Δούκας  (Γ. Τζήμας): Αγραβάνης, Κυρίτσης 30, Μιλεντίγιεβιτς 7, Κουκάς 1, Τζιάλας, Ράπτης 2, Καραμπάτσος, Κανονίδης 1, Κομποδιέτας 11, Μαστόρος, Μολφέτας, Ρούμπιο 28.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.