Ιστορική πολιτιστική εκδήλωση από τον Σύλλογο Αρκάδων Ιλίου

Ιστορική πολιτιστική εκδήλωση από τον Σύλλογο Αρκάδων Ιλίου

Μάρτιος 14, 2019 - 09:52
0 σχόλια

Κλείνοντας τον κύκλο των εορταστικών εκδηλώσεων της αποκριάς ο σύλλογός μας συνεχίζει τις δραστηριότητες του, πραγματοποιώντας την Κυριακή 31 Μαρτίου και ώρα 7:30 μ.μ. (Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», Αγ. Φανουρίου 99, Ίλιον) μια ιστορική πολιτιστική εκδήλωση με τίτλο:
 

«Ελληνισμός: Συνέχεια ή απαρχή;»
Ο ελληνισμός , σε όλη την ιστορική του διαδρομή ανέπτυξε την πολιτική, την ηθική, τις επιστήμες και τις τέχνες. Διαμόρφωσε έναν ανώτερο τρόπο ζωής με κυρίαρχα τα ιδεώδη της ελευθερίας ,της δικαιοσύνης ,της δημοκρατίας, που συνθέτουν έναν ευδαίμονα βίο. Δεν επηρεάζεται από εξωτερικούς κινδύνους, αποδέχεται αντίθετες ιδέες, δεν εκβιάζει , δεν προσηλυτίζει. Όποιος έρχεται σε επαφή μαζί του εκτιμά την αξία του και γίνεται απόστολός του. Τον συναντάμε παντού στο χώρο και τον χρόνο, δε μένει στάσιμος αλλά βρίσκεται σε διαδικασία συνεχούς εξέλιξης. Ο ελληνισμός είναι οικουμενικός και έχει κυρίως περιεχόμενο πνευματικό εκπαιδεύοντας συνεχώς τον σκεπτόμενο άνθρωπο. 
 

Ομιλητές:
Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως, κ. Αθηναγόρας
Ιωάννης Παναγιωτόπουλος , επ. Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α
Γεώργιος Φραγκάκης, Λαογράφος Ε.Κ.Π.Α.

 

Σύλλογος Αρκάδων Ιλίου «Οι Προσέληνοι»

Δελτίο Τύπου


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.