Ισορροπία σε τεντωμένο σκοινί

Ισορροπία σε τεντωμένο σκοινί

Φεβρουάριος 05, 2019 - 11:26
5 σχόλια

Πριν από τρεις μήνες ήταν ήδη ξεκάθαρο ότι υπήρχε πόλωση, ή αν θέλετε και πώρωση, ως προς τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Δυστυχώς όμως ή όλη πολιτική κατάσταση, με την αστάθεια που την συνοδεύει, εκκολάπτει και κάτι πιο επικίνδυνο: τη φρενίτιδα της ανάληψης εξουσίας.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν έχουν συμπληρωθεί καλά-καλά τα ψηφοδέλτια των υποψηφίων και τα σύννεφα του πολέμου έχουν ήδη μαυρίσει, ενώ οι πρώτες ψιχάλες έχουν κάνει την εμφάνισή τους.

Οπωσδήποτε ο κόσμος έχει ξυπνήσει και δεν είναι πλέον τα «πρόβατα» που ψήφιζαν με βάση τα πολιτικά «πιστεύω». Αυτό φαίνεται άλλωστε και στο εθνικό επίπεδο, με το παράδειγμα του ΣΥΡΙΖΑ, που από το 3% έγινε κυβερνών κόμμα.

Μου φαίνεται αδιανόητο, όμως, άνθρωποι που βρίσκονται χρόνια στην αυτοδιοίκηση, που στήριζαν το έργο το δικό τους πρώτα από όλα και των συνεργατών τους,  να το διαγράφουν εν μία νυκτί επειδή κάποιος τους το επέβαλε: σύστημα, κόμμα, ο Θεός ο ίδιος…

Μου φαίνεται παράλογο το γεγονός ότι για αυτές τις αποφάσεις δεν έχει δοθεί εξήγηση από τους  ίδιους τους «πρωταγωνιστές». Τι σημαίνει, σε αυτή την πολιτική συγκυρία, «ακολουθώ τη γραμμή του κόμματος»; Κατά το παρελθόν γιατί δεν την ακολούθησαν; Γιατί δεν υποτάχθηκαν; Όλα για τη μελλοντική καρέκλα, λοιπόν, και όχι απαραίτητα στην αυτοδιοίκηση αλλά σε κάποιο άλλο πόστο…

Μην ξεχνάτε, όμως, πως τα γκάλοπ τα τελευταία χρόνια έχουν διαψεύσει αρκετούς…

Το χειρότερο από όλα, ωστόσο, είναι πως οι μετακινούμενοι ζητούν και τον λόγο από τους μέχρι πρότινος συνεργάτες, συνοδοιπόρους και ψηφοφόρους που τους γυρίζουν την πλάτη και που δεν τους στηρίζουν στην επιλογή τους.

Ο ψηφοφόρος, ιδιαίτερα από εκείνους που μετακινούνται από την μία «βάρκα» στην άλλη, θέλει ξεκάθαρες απαντήσεις.

Προσωπικές σχέσεις και συνεργασίες ετών ισορροπούν σε τεντωμένο σχοινί πλέον. Και πρέπει όλοι να αναλογιστούν: Αξίζει να κοπεί το σκοινί για μια θέση στον ήλιο;

Είναι κρίμα, αλήθεια, πολιτιστικές εκδηλώσεις να μετατρέπονται σε εκλογική αρένα για καπρίτσια…

Θάνος Μπόγρης

Tags: 

5 Σχόλια

Στην Ινδία όταν πέθαινε ο Βασιλιάς έθαβαν μαζί και τους δούλους του. Προσέξτε το αυτό οι παρκετέζες του Τατούλη. Υ.Γ. Ο παρών, κυβερνών με ωμέγα. Το παρόν, το κυβερνόν με όμικρον, στοιχειώδες που οι Αλβανοί (και οι Ινδοί) το έμαθαν αμέσως

Η λέξη κυβερνών, που χρησιμοποιείται ως επιθετικός προσδιορισμός στα νέα ελληνικά, προέρχεται από μετοχή του αρχαιοελληνικού ρήματος κυβερνάω/-ώ: ο κυβερνών - η κυβερνώσα - το κυβερνών, όπως το ζων, ζώσα, ζων. Καμία σχέση με το παρών, παρούσα, παρόν. Συμφωνούμε ως προς αυτό: είναι πράγματι στοιχειώδες, τουλάχιστον για τους γνωρίζοντες ελληνικά... ***Θάνος Μπόγρης **

Η φρενίτιδα της ανάληψης εξουσίας σε συνθήκες "κενού εξουσίας" προκαλεί και μεγάλο πονοκέφαλο στους γλείφτες της εξουσίας, που δεν ξέρουν ποιανού μέρος να πάρουν, να εκδηλωθούν ή όχι; Κι αν η μαντεψιά αποδειχτεί λάθος; Έχετε πρόβλημα ρε παιδιά, μόνο τα ΜΜΕ ιδιοκτησία των κυρίαρχων δεν κινδυνεύουν, ο Σκάι π.χ., εσείς οι γυρολόγοι δεν ξέρετε πού "την κεφαλήν κλίναι". Ανασφάλεια.

Έβαλα το κενό εξουσίας σε εισαγωγικά γιατί μόνο κενό δεν έχουμε, αδιαφορία της εξουσίας έχουμε, οι κυρίαρχοι αδιαφορούν για τις τύχες όλων όσων τους είναι άχρηστοι.

Oταν googlάρεις για κάτι μην υιοθετείς το πρώτο που βρίσκεις. Για κοίτα "το ωμέγα του κυβερνώντος κόμματος" που αναλύει ότι το ω θεωρείται σωστό ....κατά συνθήκην. Πέραν τούτο το κύριο ζήτημα ήταν και παραμένει αναπάντητο και στο google. Μην σας θάψει μαζί του ο Πέτρος!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.