«Ισοπεδώθηκε» η Κώμη - Κήρυξη έκτακτης ανάγκης απαιτούν οι κάτοικοι (pics,vid)

«Ισοπεδώθηκε» η Κώμη - Κήρυξη έκτακτης ανάγκης απαιτούν οι κάτοικοι (pics,vid)

Ιούνιος 12, 2019 - 15:05
3 σχόλια

Σε απόγνωση είναι οι κάτοικοι του χωριού Κώμη οι οποίοι είδαν τις περιουσίες τους  να κινδυνεύουν από τα ορμητικά νερά που έφτασαν τα 5 μέτρα.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, από το 1930 είχε να πέσει τόσο νερό, αναφέρουν οι κάτοικοι στο χωριό Κώμη του δήμου Τρίπολης.

Οι δύο ώρες νεροποντής ήταν αρκετές για να κόψουν τους δρόμους και να αποκλείσουν σπίτια και ποιμνιοστάσια από το υπόλοιπο χωριό.

Την Τετάρτη 12 Ιουνίου, μια μέρα μετά την χθεσινή κακοκαιρία, φάνηκε η πραγματική ζημιά. Όπως αναφέρουν οι κάτοικοι, είναι θαύμα που δεν χάθηκε κάποια ανθρώπινη ζωή, μιας και νερά πήραν και σήκωσαν ό,τι βρήκαν στο πέρασμά τους.

Η βροχή και το χαλάζι μας έπιασε το απόγευμα, αν είχε ξεκινήσει 1 ώρα πριν που όλοι ήμασταν στους δρόμους θα μας είχε «πνίξει»   αναφέρουν οι κάτοικοι.

Όπως θα δείτε και στα πλάνα που ακολουθούν, το νερό έχει κόψει τους δρόμους, έχει ξεριζώσει δέντρα, έχει σηκώσει την άσφαλτο και έχει κατεβάσει πέτρες μέσα στο χωριό.

Οι κτηνοτρόφοι ζητούν άμεσα την αποκατάσταση των δρόμων αφού δεν μπορούν να φτάσουν στα ποιμνιοστάσια για να ποτίσουν τα ζώα.

Το γάλα της ημέρας έμεινε αδιάθετο και δυστυχώς δεν προβλέπεται άμεσα να λυθούν τα προβλήματα

Μια οικογένεια χρειάζεται να κάνει 15 χιλιόμετρα με τα πόδια για να προσεγγίσει άσφαλτο και να φύγει από το χωριό. Τα παιδιά σήμερα δεν κατάφεραν να πάνε στο σχολείο, αναφέρει η μητέρα.

«Μόνο με ελικόπτερο θα μπορέσουμε να προσεγγίσουμε τις στάνες και τα σπίτια μας», αναφέρουν οι κάτοικοι ζητώντας να κηρυχθεί το χωριό σε έκτακτη ανάγκη,  να γίνει καταγραφή των ζημιών από τον ΕΛΓΑ και τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Έφη Καστραντά

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr «Ισοπεδώθηκε» η Κώμη


3 Σχόλια

Υπομονή. Θα τα φτιάξει ο Νίκας οπως τα έφτιαχνε και ο Τατουλης. Σε λίγο θα κοπει και ο δρόμος και στα Δολιανά και θα πηγαινουμε στο Άστρος απο τον κολοσουρτη.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.