Ιωάννα Λυτρίβη: Η ανάπτυξη είναι δημιουργία - Θα αντιμετωπίσουμε τη νεανική ανεργία

Ιωάννα Λυτρίβη: Η ανάπτυξη είναι δημιουργία - Θα αντιμετωπίσουμε τη νεανική ανεργία

Ιούλιος 05, 2019 - 11:57
13 σχόλια

Η κυρία Ιωάννα Λυτρίβη είναι μία από τις γυναικείες υποψηφιότητες που κοσμούν το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Αρκαδία και αποτελεί επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Πρόκειται για μια νέα, δυναμική επιστήμονα, η οποία γεννήθηκε στη Τρίπολη. Η κυρία Λυτρίβη έχει πτυχίο Γλωσσολογίας από τη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ, και σύντομα θα υποστηρίξει τη διδακτορική της διατριβή στην Εκπαιδευτική Πολιτική στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Μέσα σε όλα αυτά, σκληρά εργαζόμενη παράλληλα, το 2011 όταν ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τής ανέθεσε ένα πρότζεκτ, αναπτύχθηκε μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ τους και πριν από περίπου έναν μήνα τής ζήτησε να κατέλθει υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στην Αρκαδία.

Για την υποψηφιότητά της, η ίδια λέει ότι όταν δέχτηκε το τηλεφώνημα από τον κ. Μητσοτάκη ένιωσε μεγάλη τιμή αλλά και μεγάλη ευθύνη.

Πολύ μεγάλο ταξίδι, δύσκολο, αλλά πάρα πολύ γεμάτο σε εμπειρίες.

Η επόμενη ημέρα, σε επίπεδο προσωπικής φιλοδοξίας, δεν υπάρχει, έχει δηλώσει σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ. «Με ενδιαφέρει εκείνη την ημέρα των εκλογών να πάει καλά η Νέα Δημοκρατία και σε επίπεδο αυτοδυναμίας».

Ως νέος άνθρωπος, και πρωτοεμφανιζόμενη στον εκλογικό στίβο, σέβεται τους ανθρώπους με τους οποίους συνομιλεί και τους οποίους συνάντησε τις ημέρες του προεκλογικού αγώνα:

Υπάρχουν άνθρωποι που θα τους συναντήσω μετά. Δεν θέλω το «γεια και φεύγω». Οι άνθρωποι πρέπει να σε δουν, πρέπει να μιλήσεις.

Μετά τις εκλογές, η κυρία Λυτρίβη υπογραμμίζει ότι δεν θα χαθεί:

Όχι, δεν θα χαθώ, το θεωρώ προδοσία να χαθείς όταν οι άνθρωποι σου ανοίγονται και έχουν πράγματα να σου πουν. Δεν μπορείς να πετάξεις την ανθρώπινη επαφή.

Ακόμα, η κυρία Λυτρίβη έχει αναφερθεί στο διαφορετικό πολιτικό ήθος που φέρνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πολιτική, επιλέγοντας νέους ανθρώπους. Η ίδια, εξάλλου, δεν κατάγεται από πολιτικό τζάκι, ενώ μιλάει με σεβασμό για τους ανθρώπους που έχουν προσφέρει τα μέγιστα στην πολιτική, και στη Νέα Δημοκρατία, οι οποίοι κάθε άλλο παρά παροπλισμένοι είναι:

«Άνθρωποι που έχουν δώσει την ύπαρξή τους για την παράταξη, δεν μπορούμε να λέμε ότι έχουν φύγει ούτε  μπορούμε να παραγνωρίζουμε την προσφορά τους. Με πολύ μεγάλο σεβασμό στην εμπειρία και στην ουσία της πολιτικής, φέρνει ο Κ. Μητσοτάκης  νέα πρόσωπα στα ψηφοδέλτια».

Η ίδια, και λόγω των σπουδών της στη Γλωσσολογία ίσως, δηλώνει ότι την ξενίζει η λέξη «όραμα» ως κάτι μακρινό και ξένο. Και εντοπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα της κοινωνίας μας  στη νεανική ανεργία, που πρέπει να είναι το νούμερο ένα ζήτημα των κυβερνώντων, αλλά και των πολιτικών γενικότερα.

«Το θέμα είναι πώς θα αντιμετωπιστεί η νεανική ανεργία. Έχουμε έναν καταπληκτικό τόπο, έχουν γίνει βήματα και είναι πολλά ακόμα να γίνουν. θέλουμε νέες δουλειές και καλά αμειβόμενες, ο τόπος μπορεί να φύγει μπροστά».

Το να πάρει ένα πτυχίο κάποιος και μετά να κάθεται, είναι εύκολο. Το θέμα είναι να πάρει κάποιος την ελιά και να κάνει ένα προϊόν κοσμετολογίας, για παράδειγμα. Η ανάπτυξη είναι δημιουργία.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση: Να μειώσει τη γραφειοκρατία, να μειώσει τη φορολογία, να δώσει κίνητρα.

Το ένα κομμάτι ο πρωτογενής τομέας, το άλλο ο τουρισμός.

Η Ιωάννα Λυτρίβη έχει αναφερθεί και στο άλλο μείζον πρόβλημα, αυτό της ασφάλειας: «Θα καταργηθεί το άσυλο, θα προσληφθεί νέο δυναμικό στην Αστυνομία, όχι επειδή θέλουμε ένα αστυνομοκρατούμενο κράτος, αλλά επειδή πρέπει να περάσει το μήνυμα, είναι δυνατόν να φοβούνται οι πολίτες να βγουν από το σπίτι τους;».

Ως νέα γυναίκα, είναι ιδιαιτέρως αυστηρή στο ζήτημα της συμμετοχής στις εκλογές, κυρίως για τους δεκαεφτάρηδες:

Να έρθουν να ψηφίσουν. Μόνον έτσι νομιμοποιούνται να κάνουν κριτική και μόνον έτσι έχουμε δημοκρατία. Και προτού πάνε στην κάλπη, να σκεφθούν, να ακούσουν και να επιλέξουν: Αυτό σε καθιστά ελεύθερο και δημοκρατικό πολίτη.


13 Σχόλια

θα αντιμετωπίσουμε τη νεανική ανεργία βάζοντας τους νέους να δουλεύουν 7 μέρες και θα ξαναθεσμοθετήσουμε υπο-κατώτατο μισθό αποκλειστικά για τους νέους!

Από τους υποψήφιους της ΝΔ η μόνη που μπορεί να αρθρώσει πολιτικό λόγο..κ να επικοινωνήσει τις σκέψεις της....θα την ψηφίσω αν και δεν την ξέρω..

Οταν ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο έγραψα σχόλιο "Λυτρίβη, επειδή δεν τη ξέρω", απαξιώνοντας τους άλλους. Συν τω χρόνω αποδεικνύεται ότι διαθέτει και αυτοτελή αξία.

@ ΤΠ 20:21 Στο τρέχον ψηφοδέλτιο επιτυχία αποτελεί και η άρθρωση σκέτου λόγου

<< η ίδια, εξάλλου, δεν κατάγεται απο πολιτικό τζάκι, >> φαντάζομαι αυτό το ανέφερε στον Κούλη και αυτός το εκτίμησε δεόντως. Ρε τι τραβάμε !

Σπάνια οι υποψήφιοι και ακόμη πιο σπάνια οι νέοι υποψήφιοι, όλων των κομμάτων μηδενός εξαιρουμένου, διαθέτουν τέτοια ποιότητα και ενάργεια στον λόγο τους και τέτοια καθαρότητα στη στάση τους. Έχεις και τη δική μου ψήφο κοπέλα μου, και θα είναι η πρώτη φορά που θα ψηφίσω Νέα Δημοκρατία και θα σταυρώσω υποψήφιο με την καρδιά μου. Κατά τα άλλα, θα βγει ο Βλάσης. Αν αυτό δεν είναι απόδειξη της απόλυτης εξαχρείωσης των εκλογέων, τότε τι είναι; (γιατί αυτή μας αφορά εν προκειμένω: η ποιότητα των ψηφοφόρων, που μετριέται στην κάλπη - την άλλη, την εξαχρείωση των πολιτικών, την βιώνουμε καθημερινά)

ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ ΚΑΝΕΝΑΝ.ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΙΕΡΟ ΚΑΙ ΓΥΡΙΖΩ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΕ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΦΤΙΑΓΜΕΝΑ!!!! ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΝΔ !!! ΖΗΤΟΥΣΑΤΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ 20 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ,ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ Ο κ. ΒΛΑΣΗΣ ΚΑΙ Ο κ. ΣΑΜΑΡΑΣ,ΑΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΛΟΙΠΟΝ.

Προς @00:21 THN KYPIAKH ΨHΦIZOYME MONO ΓIA THN ΠEΛOΠONNHΣO KAI TOYΣ ANΘPΩΠOYΣ THΣ. ΣYNEXIZOYME OΛOI MAZI, ENΩMENOI, ΔYNATOI. ΨHΦIZOYME ΠETPO TATOYΛH - NEA ΠEΛOΠONNHΣO

@07:57 Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα! Νά'σαι καλά, γελάσαμε και σήμερα! Ευτυχώς που υπάρχουν κάτι κλόουν σαν και σένα και διασκεδάζουμε!

Ανώνυμε 00:21 αν και δεν πάω τα κεφαλαία, παραδοσιακά τρόπο γραφής των χρυσαύγουλων, έξυπνη η ατάκα σου για τη Ν.Δ. που μας τα 'σπασε 4 χρόνια ζητώντας εκλογές και τελευταία στιγμή κατέβασε τη σάρα και τη μάρα και το κακό συναπάντημα

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.