Intercity Youth Network (ICY): Στην Τρίπολη η διήμερη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου (pics,vid)

Intercity Youth Network (ICY): Στην Τρίπολη η διήμερη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου (pics,vid)

Ιούνιος 26, 2018 - 12:25
0 σχόλια

Ο Δήμος Τρίπολης με μεγάλη χαρά φιλοξενεί τη διήμερη συνάντηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Intercity Youth Network (ICY) του οποίου είναι ενεργό μέλος.

To ICY είναι ένα από τα πιο δυναμικά δίκτυα δήμων στην Ευρώπη με εξειδίκευση στην υποστήριξη των δήμων για την ανάπτυξη πολιτικών για την νεολαία και στρατηγικών καινοτομίας.

Εκπρόσωποι δήμων από τη Φιλανδία, την Ολλανδία, την Ιταλία, τη Βουλγαρία, τη Γεωργία και την Ελλάδα θα συζητήσουν πάνω σε μια ατζέντα για νέους και την υποστήριξή τους, τη συνεργασία των δήμων με την κοινωνία των πολιτών αλλά και τις νέες πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά και για τη νέα Ευρωπαϊκή Στρατηγική για τη Νεολαία.

DSC 0014b

Ο δήμαρχος Τρίπολης παρακολούθησε την πρώτη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου και καλωσόρισε στην πόλη μας τους συμμετέχοντες επισημαίνοντας παράλληλα την χρησιμότητα της συμμετοχής του δήμου Τρίπολης στο δίκτυο συνεργασίας Intercity Youth αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «ότι έχει σχέση με τη νεολαία είναι κυρίαρχο για το Δήμο μας. Η Τρίπολη είναι η έδρα της περιφέρειας Πελοποννήσου και γνωρίζουμε πολύ καλά τον ρόλο που διαδραματίζουν οι Περιφέρειες σε τέτοιες διοργανώσεις στο εξωτερικό και φυσικά την χρησιμότητά συμμετοχής σε δίκτυα όπως το Intercity Youth Network (ICY)»

DSC 0026b

Στη συνεδρίαση της Τρίτης 26/06/2018 παρευρέθη και ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς και δια Βίου Μάθησης κ.Παυσανίας Παπαγεωργίου όπου και παρουσίασε το Εθνικό σχέδιο Στρατηγικής για τη νεολαία, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο αξιολογήθηκαν τα ζητήματα που χρειάζεται να αντιμετωπιστούν σφαιρικά ή ειδικά από μία τέτοια στρατηγική, με το νούμερο ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι νέοι στη χώρα μας εντοπίζεται στη σχέση τους με την εργασία και πάντα σε σχέση με την οικονομική κρίση.

Ακολούθησε ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ των εκπροσώπων των χωρών - μελών του Δ.Σ.

20180626 103727 HDR

Τέλος να αναφέρουμε πως ένα από τα θέματα της ατζέντας αφορά την οργάνωση του 7ου Συνεδρίου Intercity Youth 2018 στην πόλης Θεσσαλονίκης με το θεματικό τίτλο: 3D Youth Work: Digital-Diverse-Dynamic, σε μια προσπάθεια να εξερευνηθούν και να εξηγηθούν οι ψηφιακές, ποικίλες και δυναμικές πτυχές της εργασίας για τη νεολαία, να δώσουν παραδείγματα και να ενδυναμωθούν όλα τα μέρη που σχετίζονται με συγκεκριμένα παραδείγματα και τεχνικές.

 

Video: 

Intercity Youth Network


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.