Ημερίδα στο Αρκαδικό Πανόραμα: Ο τουρισμός στις νέες συνθήκες (video)

Ημερίδα στο Αρκαδικό Πανόραμα: Ο τουρισμός στις νέες συνθήκες (video)

Ιούνιος 23, 2012 - 19:26
1 σχόλια

Ο τουρισμός στις νέες συνθήκες είναι το θέμα της ημερίδας που πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στο χώρο εκδηλώσεων του Αρκαδικού Πανοράματος στη ΒΙΠΕ Τρίπολης στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων.

Λίγο πριν ξεκινήσει η ημερίδα τρεις εκ των ομιλητών μίλησαν για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν ώστε να υπάρξει ανταπόκριση στα νέα δεδομένα που έχει διαμορφώσει η κρίση ώστε οι επιχειρήσεις του τουρισμού να μπορέσουν να εξέλθουν με τις λιγότερες συνέπειες.

Ο Γιάννης Σαμπράκος, δημοτικός σύμβουλος της Τρίπολης και υπεύθυνος για την τουριστική προβολή τόνισε πως τώρα ο δήμος Τρίπολης οργανώνεται σε αυτόν τον τομέα και προσπαθεί συγκροτημένα να προωθήσει τον τουριστικό πλούτο της ευρύτερης περιοχής του Δήμου. Και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τα αποτελέσματα θα είναι ιδιαίτερα θετικά.

Η διευθύντρια του Γραφείου του ΕΟΤ στο Βέλγιο Ελένη Σκαρβελή μίλησε για τις ιδιαιτερότητες του Βέλγου τουρίστα και σημείωσε μεταξύ άλλων πως ο Βέλγος πρέπει να γνωρίσει την Πελοπόννησο γιατί δεν ξέρει πώς να την εξερευνήσει ενώ επεσήμανε πως είναι ιδιαίτερα καλός τουρίστας και στους τόπους που επισκέπτεται αφήνει χρήματα, ενώ δεν έχει περιορίσει τις τουριστικές εξορμήσεις του παρά την κρίση.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η αναφορά του κ. Γιάννη Μιχαηλίδη από την εταιρεία Hospitality & tourismconsulting για την ανάγκη αλλαγής στη διαχείριση και την προώθηση των τουριστικών προορισμών στην περίοδο της κρίσης, ενώ τόνισε πως ένας βασικός παράγοντας είναι η εκπαίδευση με πρακτικό τρόπο των ανθρώπων που ασχολούνται με τον τουριστικό τομέα. Ερωτώμενος δήλωσε πως μέχρι τώρα η Πολιτεία δεν έχει συμβάλει σχεδόν καθόλου στην κατεύθυνση αυτή, αλλά διευκρίνισε πως αυτό δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αφού θα πρέπει και μόνοι μας να κάνουμε κινήσεις για αλλαγή κατεύθυνσης και νοοτροπίας.

Παρών στην ημερίδα και ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης...

Δείτε στο βίντεο τις  δηλώσεις των ομιλητών…

Ελένη Τράκα

Video: 

youtube://v/wD1_p9p7xk8


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Oταν παρέλθει εύλογος χρόνος, κάντε μια μελέτη, ξέρετε εσείς, για το πόσο ανέβασαν οι "δράσεις" σας το ακαθάριστο αρκαδικό προϊόν. Μη ξεχάσετε την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα, τα σαλιγκάρια με τη ρίγανη. Τα αποτελέσματα προτείνω να παρουσιαστούν στο Μεγάλο Καφενείο, ή στη μπουτίκ της ομάδας.