Ημερίδα: Οι πρόσφυγες μαθαίνουν να ζουν στην Τρίπολη (pics,vid)

Ημερίδα: Οι πρόσφυγες μαθαίνουν να ζουν στην Τρίπολη (pics,vid)

Οκτώβριος 18, 2018 - 12:44
8 σχόλια

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα στέγασης προσφύγων στην Τρίπολη, στο πλαίσιο του έργου «Διαμονή και βοήθεια σε αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες στην Τρίπολη» του προγράμματος ESTIA, με τη χρηματοδότηση της Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Αναπτυξιακή Πάρνωνα με στόχο την καλύτερη κοινωνική ενσωμάτωση των προσφύγων διοργάνωσε ημερίδα με θέμα «Μαθαίνω για την πόλη που ζω. Ζούμε μαζί!»  την Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης την οποία και παρακολούθησαν εκπρόσωποι από όλες οι υπηρεσίες που σχετίζονται με το πρόγραμμα φιλοξενίας των προσφύγων.

Στην εκδήλωση βρέθηκαν εκπρόσωποι από το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, από το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΔ και την Αστυνομία έτσι ώστε να υπάρξει μια συζήτηση για την αρμονική συνύπαρξη των 50 οικογενειών που φιλοξενούνται στην πόλη.

Η κοινωνική ενσωμάτωση των προσφύγων είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία. Το πρώτο βήμα για την Τρίπολη έγινε με την ενσωμάτωση των προσφυγοπαίδων στις σχολικές δομές της πόλης, σύμφωνα και με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας στο πλαίσιο του προγράμματος υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων (ΔΥΕΠ).

Ως δεύτερο βήμα,  γίνονται προσπάθειες έτσι ώστε να υπάρξει μια πιο άμεση πρόσβαση των προσφύγων στις δημόσιες υπηρεσίες, προκειμένου να δημιουργηθεί εμπιστοσύνη στα θεσμικά όργανα της κοινότητας υποδοχής. Επίσης σημαντικός παράγοντας για την ενσωμάτωσή τους είναι και η πρόσβαση στην εργασία και οι ευκαιρίες δραστηριοτήτων.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό έκαναν ο Κλάπας Μιλτιάδης, Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Τρίπολης Σ. Βρέντας.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι την εκδήλωση άνοιξε η κυρία Maha Kashoor, επικεφαλής του Γραφείου Αθηνών και Πελοποννήσου της UNHCR, η οποία ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για το πρόγραμμα ESTIA και τη στρατηγική κατεύθυνσης της UNHCR
Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι από πλευράς φιλοξενουμένων στη συντριπτική τους πλειονότητα παρακολούθησαν την ημερίδα άνδρες.

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr Ημερίδα για τους πρόσφυγες «Μαθαίνω για την πόλη που ζω. Ζούμε μαζί!»


8 Σχόλια

Νορμαλ και λιγοι ανθρωποι. Και ολοι ανδρες. Τις γυναικες τις αφησαν στο σπιτι με τα παιδια;

Αφού μας ενημέρωσαν οι υπεύθυνοι του Πάρνωνα Εντάξει! Πήραν χρηματοδότηση ΚΑΙ για την ενημέρωση?

Αυτοί που ζουν χωρίς να δουλεύουν - χαραμοφάηδες - διδάσκουν τους πρώτους διδάξαντες πώς να το βελτιώσουν. Χαλάλι τους το χαράμι

Για να μην γυριζουν πισω τωρα που τελείωνει ο πολεμος ,καποιο λακο εχει η φαβα.Μαλλον πολεμουσαν με τις τζιχαντιστικες οργανωσεις

Το ότι εισέρχονται πλέον ανενόχλητοι από τον Έβρο, κατευθείαν στην ηπειρωτική Ελλάδα, αυτό τα λέει όλα. Η σύνθεση του Ελληνικού πληθυσμού αλλάζει και οι ισλαμοεισβολείς καταλαμβάνουν την χώρα. Πρέπει να αλλάξουμε χώρα, ειδικά τα παιδιά μας, γιατί τα χρόνια που έρχονται θα πολύ δύσκολα. Πάει η Ελλαδίτσα μας, τη χάνουμε. Ας προσέχαμε τις επιλογές μας.

Βρήκαν ανοικτά και μπήκαν αυτοί και αντί να τους εμποδίσουν ή να τους διώξουν, τους καλωσορίζουν, κάνοντας τεμενάδες, και τους παρέχουν τα πάντα: διαμονή, διατροφή, περίθαλψη, εκπαίδευση. Όλα αυτά από τα δικά μας κόπια, αφού από αυτά συνεισφέρει η χώρα στα ευρωπαϊκά ταμεία που δίνουν τις ενισχύσεις για τους ισλαμοεισβολείς. Στη συνέχεια θα τους ελληνοποιήσουν και θα τους παραχωρήσουν τα σπίτια και τις περιουσίες που μας μας παίρνουν, λόγω της φτωχοποίησης που μας υπέβαλαν. Απαξιώνουν και διώχνουν σε άλλες χώρες τους νέους μας, για να έχουν το πεδίο ελεύθερο να πραγματοποιήσουν τα σχέδιά τους.

ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΨΗΦΟΙ. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΤΣΙ. ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΤΟΥΣ. ΚΡΑΤΑΤΕ ΓΕΡΑ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.