Ημερίδα "Μεταποίηση και νέες συνθήκες" στην Τρίπολη

Ημερίδα "Μεταποίηση και νέες συνθήκες" στην Τρίπολη

Νοέμβριος 25, 2010 - 01:13

Την Τετάρτη το απόγευμα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα "Μεταποίηση και νέες συνθήκες" στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2007-2013. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Μπουντρούκας και ο ομιλητής κ. Αϊβαλής μίλησαν στο Arcadia Portal και είπαν τα εξής:

κ.Μπουντρούκας:

http://www.arcadiaportal.gr/video/dilosi-proedrou-epimelitiriou-arkadias...

κ. Αϊβαζής:

http://www.arcadiaportal.gr/video/imerida-metapoiisi-kai-nees-sunthikes-...

Το δελτίο τύπου του Επιμελητηρίου:

Οι αλλαγές και η παράταση του προγράμματος παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση που διοργάνωσαν το Επιμελητήριο Αρκαδίας και η «Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου – Ηπείρου & Ιονίων Νήσων» μέλος του ΕΦΕΠΑΕ Ενδιάμεσου Φορέα Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2007-2013 και της υλοποίησης του ΕΠΑΝ ΙΙ, την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010 στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Την έναρξη των εργασιών έκανε ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γεώργιος Καραγιάννης, ο οποίος αφού ευχαρίστησε το Διευθυντή της Διαχειριστικής κ. Αλέξανδρο Παράσχη, τον ομιλητή της εκδήλωσης κ. Βασίλη Αΐβαλή και τους παρευρισκομένους για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση, ανέφερε ότι οι αλλαγές του προγράμματος τονώνουν την επιχειρηματικότητα.

Ο κ. Βασίλης Αΐβαλής, υπεύθυνος στη Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων για το πρόγραμμα «Μεταποίηση σε Νέες Συνθήκες», αφού ευχαρίστησε το Επιμελητήριο Αρκαδίας για την άμεση και ουσιαστική ενημέρωση που προσφέρει στους επαγγελματίες παρουσίασε τις αλλαγές του προγράμματος τονίζοντας τα κυριότερα σημεία όπως:
1. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται με το συνολικό ποσό των 200.000.000,00€ (Δημόσια Δαπάνη), το οποίο κατανέμεται κατά 70% για τις υφιστάμενες πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, κατά 20% για τις υφιστάμενες μεσαίες επιχειρήσεις και κατά 10% για τις νέες και υπό σύσταση επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους.
2. Στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλουν από μία πρόταση:
• Υφιστάμενες πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ελληνικό χώρο στους τομείς της μεταποίησης και των υπηρεσιών που δρουν υποστηρικτικά σε αυτές.
• Νέες και υπό σύσταση πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ή που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον ελληνικό χώρο στους τομείς της μεταποίησης και των υπηρεσιών που δρουν υποστηρικτικά σε αυτές.
3. Ενισχύονται έργα προϋπολογισμού ύψους επένδυσης από 30.000,00 έως 400.000,00€ (μη περιλαμβανομένου Φ.Π.Α.) για τις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις και από 100.000,00 έως 800.000,00€ (μη περιλαμβανομένου Φ.Π.Α.) για τις μεσαίες επιχειρήσεις.
4. Το συνολικό ποσοστό ισοδύναμης Δημόσιας Χρηματοδότησης αυξάνεται στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας τουλάχιστον κατά 5% και μέχρι του ορίου 50% για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Νέα καταληκτική ημερομηνία ορίζεται η Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010.

Στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκαν διευκρινιστικές απαντήσεις από τον εισηγητή στα ερωτήματα που τέθηκαν από τους παρευρισκομένους.

Υπενθυμίζεται ότι οι προτάσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω των δικτυακών τόπων του ΕΦΕΠΑΕ και του ΥΠΟΙΑΝ: www.ypoian.gr, www.ggb.gr, www.antagonistikotita.gr, www.espa.gr, www.ependyseis.gr/mis και www.efepae.gr. Οι Προτάσεις (Φάκελοι Υποψηφιότητας) πρέπει υποχρεωτικά να υποβληθούν και σε έντυπη μορφή (ένα αντίγραφο), το αργότερο σε επτά (7) ημέρες (ημερολογιακές) μετά την καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων, σε έναν από τους εταίρους του ΕΦΕΠΑΕ, ανάλογα με τον τόπο υλοποίησης της επένδυσης, με βάση την περιφερειακή αρμοδιότητά του καθένα, καθώς και στα συνεργαζόμενα με τον ΕΦΕΠΑΕ Τραπεζικά Ιδρύματα, Επιμελητήρια και Αναπτυξιακούς Φορείς, που αναφέρονται στο Παράρτημα VI του οδηγού του προγράμματος.

Για επιπλέον πληροφορίες απευθυνθείτε στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες. Τηλέφωνα: 2710 227141. Υπεύθυνη κα. Σακελλαρίου Σοφία.

Ειδήσεις: