Ημερίδα για τον Πρωτογενή Τομέα και τον Τουρισμό στο Επιμελητήριο Αρκαδίας (pics,vid)

Ημερίδα για τον Πρωτογενή Τομέα και τον Τουρισμό στο Επιμελητήριο Αρκαδίας (pics,vid)

Οκτώβριος 17, 2018 - 21:01
0 σχόλια

Με στόχο την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, της τοπικής ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας, ενεργοποιήθηκε το Κέντρο Τεχνολογίας και Καινοτομίας, το οποίο αναπτύξει δράσεις στους τομείς του τουρισμού, του πρωτογενή τομέα.

Στο πλαίσιο ενημέρωσης, το Κέντρο Τεχνολογίας & Καινοτομίας Πελοποννήσου  (ΚΕΤΕΚ – Π) και η  Περιφέρεια Πελοποννήσου, διοργάνωσαν ημερίδα με θέμα «Αειφόρος Πελοπόννησος», την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Το Κέντρο Τεχνολογίας και Καινοτομίας Πελοποννήσου έχει την νομική μορφή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας (ΑΜΚΕ). Ιδρύθηκε στις 19/3/2008 με την επωνυμία «Κέντρο Μεταφοράς Τεχνολογίας και Καινοτομίας Πελοποννήσου» και μετά από μια περίοδο δραστηριοποίησης στο πλαίσιο του προγράμματος NetForce, στην συνεχεία παρέμεινε ανενεργό μέχρι τις 27/4/2017, όπου με Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Εταίρων αποφασίστηκε η επαενεργοποίηση του, με την ονομασία πλέον «Κέντρο Τεχνολογίας και Καινοτομίας Πελοποννήσου, ΚΕΤΕΚ-Π».

Αποτελεί μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3) για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και κύριο στόχο έχει να αποτελέσει βασικό μηχανισμό εφαρμογής της. Ταυτόχρονα, πρόκειται να αναλάβει κάθε είδους δραστηριότητα η οποία θα σχετίζεται με την προώθηση της Τεχνολογίας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Να αναφέρουμε ότι εταίροι του Κέντρου Τεχνολογίας και Καινοτομίας είναι το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Πελοποννήσου, το Τεχνικό Επιμελητήριο και τα Επιμελητήρια της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Οι ενότητες που συζητήθηκαν στην ημερίδα είχαν να κάνουν με τον  «Εναλλακτικό Τουρισμό» και τις «Εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας στον πρωτογενή τομέα»

 Χαιρετισμό έκαναν η κυρία Ντίνα  Νικολάκου αντιπεριφερειάρχης περιφέρειας Πελοποννήσου , ο αντιπρόεδρος του Κέντρου Τεχνολογίας & Καινοτομίας Πελοποννήσου κ. Κουτσόγιωργας Νικόλαος, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Τρουπής , ο κ. Θεοδωρόπουλος πρόεδρος ΟΕΒΕΑ, ο κ. Καραλής Νικόλαος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου και ο Βασίλης Μπρακουμάτσος πρώην  Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Την πρώτη ομιλία έκανε ο κ. Σαμπράκος πρόεδρος στο τμήμα τουρισμού του επιμελητηρίου  όπου και ανέπτυξε το θέμα του στρατηγικού τουρισμού.

Έφ.Κ

Video: 

ArcadiaPortal.gr Ημερίδα για τον πρωτογενή τομέα στο Επιμελητήριο Αρκαδίας


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.