Ημερίδα για τις εξαγωγές Τροφίμων και Ποτών στην Αγορά της Ιαπωνίας

Ημερίδα για τις εξαγωγές Τροφίμων και Ποτών στην Αγορά της Ιαπωνίας

Μάρτιος 08, 2017 - 16:38
0 σχόλια

Καταρρίφθηκε, για δεύτερη συνεχή χρονιά, το ρεκόρ αξίας  εξαγωγών (πλην πετρελαιοειδών) το 2016, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων.  Όπως σημειώνει ο ΠΣΕ, η διεύρυνση των εξαγωγών από 18,36 δισ. το 2015 σε 18,59 δισ. ευρώ πέρυσι, κατέστη εφικτή παρά τις πιέσεις που επανεμφανίστηκαν τον Δεκέμβριο, σε ορισμένους κλάδους της οικονομίας, ως απόρροια των διαπραγματεύσεων για τη β’ αξιολόγηση. Σύμφωνα με την ανάλυση του Συνδέσμου, η συνολική αξία των εξαγωγών διαμορφώθηκε στα 25,11 δισ. ευρώ από 25,48 δισ. το 2015, υποχωρώντας κατά -1,5%, εξαιτίας κυρίως, των διακυμάνσεων στις διεθνείς τιμές των πετρελαιοειδών, τα οποία αντιστοιχούν στο 30% περίπου των συνολικών εξαγωγών. Χωρίς τα πετρελαιοειδή άλλωστε, οι εξαγωγές ενισχύθηκαν κατά 1,2% ή 225,5 εκατ. ευρώ, στα 18,59 δισ. ευρώ, επίδοση που αποτελεί νέο ιστορικό ρεκόρ (σε τρέχουσες τιμές).
 
ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Το ENTERPRISE GREECE και το Επιμελητήριο Αρκαδίας, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της εξωστρέφειας των Πελοποννησιακών επιχειρήσεων, συνδιοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα την Τετάρτη 15 Μαρτίου στις 6.30 το απόγευμα με θέμα: «Προώθηση -Ανάπτυξη Εξαγωγών Κλάδου Τροφίμων και Ποτών στην Αγορά της Ιαπωνίας» στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας στην Τρίπολη.
Την επόμενη εβδομάδα σειρά έχει το δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο διάρκειας 8 ωρών (θα πραγματοποιηθεί Τετάρτη 22 και Πέμπτη 23 Μαρτίου) με θέμα: «Δημιουργία εξαγώγιμου προϊόντος & εξαγωγικές διαδικασίες» στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕΛΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΣΕ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2017
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την τόνωση των Αρκαδικών επιχειρήσεων και την προώθησή τους, προγραμματίζει την επιδότηση των επιχειρήσεων μελών του σε σημαντικές κλαδικές εκθέσεις του εσωτερικού για το 2017.

ΕΦΚΑ: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ Η ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΕ 50 ΕΝΣΗΜΑ, ΣΕ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥΣ
Για τους ασφαλισμένους μακροχρόνια άνεργους και όσους έχουν δικαίωμα ασφάλισης με 50 ένσημα το 2017 αλλά και για τα απογεγραμμένα έμμεσα μέλη τους (σύζυγος και τέκνα μέχρι 24 ετών) το πρώην ΙΚΑ – ΕΤΑΜ θα γνωστοποιήσει μέχρι τέλος του τρέχοντος μηνός ηλεκτρονικά την ασφαλιστική ικανότητα στον ΕΦΚΑ
Αυτό κάνει γνωστό εγκύκλιος του ΕΦΚΑ σχετικά με το δικαίωμα ασφαλιστικής ικανότητας για το 2017 με 50 ένσημα αλλά και για άλλες κατηγορίες ανέργων.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.