Ημερίδα για τις ενδοεγκεφαλικές αιμορραγίες στην Τρίπολη (photos+video)

Ημερίδα για τις ενδοεγκεφαλικές αιμορραγίες στην Τρίπολη (photos+video)

Μάρτιος 14, 2015 - 12:50
1 σχόλια

Mια πολύ ενδιαφέρουσα επιστημονική ημερίδα έλαβε χώρα το Σάββατο 14 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης την οποία διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας, η Ελληνική Νευροχειρουργική Εταιρεία, το Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Παλλάδιον και ο Δήμος Τρίπολης που παραχώρησε το κτίριο. Να αναφέρουμε ότι υπεύθυνος διοργάνωσης ήταν ο Παναγιώτης Στυλίδης, νευροχειρούργος ΓΝΠ Τρίπολης και υπεύθυνος επιστημονικών εκδηλώσεων Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας.

Οι θεματικές ενότητες της ημερίδας αναπτύχθηκαν στους εξής άξονες:

«Οι αυτόματες ενδοεγκεφαλικές αιμορραγίες: Βασικές αρχές διάγνωσης και αντιμετώπισης», την οποία και εισηγήθηκε ο κ. Πίκολας, νευροχειρούργος Γ.Ν.Π. Τρίπολης.

«Η υπαραχνοειδής αιμορραγία», την οποία ανέπτυξε ο Στράντζαλης, αναπληρωτής καθηγητής νευροχειρουργικής, Γ.ΝΑ. «Ευαγγελισμός».

«Εγκεφαλική αιμορραγiα και αντιπηκτικά: Διακοπή και επανέναρξη αγωγής»,ήταν το θέμα που εισηγήθηκε οκ. Κατράνης, καρδιολόγος Γ.Ν.Π. Τρίπολης.

Και, τέλος,  ο κ. Γαλατάς, ιατρόςφυσικής ιατρικής και αποκατάστασης στο Παλλάδιον Κέντρο Αποκατάστασης, μίλησε για την «Αποκατάστασημετάαπόεγκεφαλικήαιμορραγία».

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τον αναπληρωτή καθηγητή της Νευροχειρουργικής στο Γ.ΝΑ. «Ευαγγελισμός» κ. Στράντζαλης, ο οποίος μιλά γιατις εγκεφαλικές αιμορραγίες, και υπογραμμίζει ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγάλη πρόοδος σε αυτό το εξειδικευμένο θέμα το οποίο αντιμετωπίζεται σε ειδικευμένα κέντρα.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Επιστημονική Ημερίδα στην Τρίπολη


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.