Ημερίδα για την ευαισθητοποίηση στη δωρεά Μυελού των Οστών στην Τρίπολη (pics,vid)

Ημερίδα για την ευαισθητοποίηση στη δωρεά Μυελού των Οστών στην Τρίπολη (pics,vid)

Μάιος 28, 2016 - 18:58
5 σχόλια

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού και 11ου Νηπιαγωγείου Τρίπολης, υπό την αιγίδα του δήμου Τρίπολης σε συνεργασία με τον σύλλογο διδασκόντων και τον σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών Αρκαδίας «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ», πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση για την αιμοδοσία.

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Αρκαδίας για παιδιά με πλασματικές παθήσεις ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2014 και απέκτησε νομική υπόσταση. Ο κ. Γιώργος Παναγούλης είναι ο ιδρυτής και πρόεδρος του Συλλόγου.

Ο πρώτος στόχος του Συλλόγου είναι η παροχή αίματος για παιδιά που πάσχουν από νεοπλασματικές παθήσεις, παιδιά με καρκίνο, τα οποία νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία». Ο δεύτερος στόχος είναι η συλλογή αιμοπεταλίων και ο τρίτος στόχος είναι η διάδοση της ιδέας της δωρεάς μυελού των οστών.

Ένας μεγάλος αριθμός συνανθρώπων μας, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, πεθαίνoυν από σοβαρά αιματολογικά νοσήματα γιατί ο μυελός του, το «εργοστάσιο» που φτιάχνει τα κύτταρα του αίματός του, παρουσιάζει σοβαρή βλάβη. Η εξέλιξη της επιστήμης δίνει σήμερα τη δυνατότητα σε μας να σώσουμε αυτούς τους ανθρώπους προσφέροντας κάτι από τον εαυτό μας. Η εθελοντική δωρεά μυελού των οστών/αιμοποιητικών κυττάρων είναι μια δωρεά παρόμοια με εκείνη της αιμοδοσίας, στην οποία κορυφώνεται η προσφορά ενός ανθρώπου προς ένα συγκεκριμένο συνάνθρωπό του στον οποίο χαρίζει πραγματικά τη ζωή.

Με πίστη στον στόχο αυτό ο Σύλλογος έχει πραγματοποιήσει δύο εθελοντικές αιμοδοσίας τις οποίες και έχουν αγκαλιάσει οι πολίτες του νομού, φορείς αλλά και συλλογικότητες. Να αναφέρουμε ότι στις 2 και 3 Ιουνίου 2016 ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών ν. Αρκαδίας "Άξιον εστί" θα πραγματοποιήσει την 3η εθελοντική αιμοδοσία του στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην Τρίπολη.

Η αιμοληψία θα πραγματοποιηθεί από κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων "Η Αγία Σοφία".

Στην  ημερίδα «αιμοδότης-δότης μυελού των οστών υπέρτατοι ''εχθροί'' των νεοπλασματικων παιδικών παθήσεων» που έγινε το Σάββατο 28 Μαΐου στο 6ο δημοτικό σχολείο Τρίπολης συντόνισε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας κ. Ψυχογιος Βασίλειος (ιατρός ακτινολόγος). Μίλησαν ο Αντώνιος ν. Γαργαλιώνης -ιατρός βιοπαθολόγος πανεπιστημιακός υπότροφος ιατρικής σχολής Αθηνών η κ. Παπαζαφειροπούλου - Σάσαλου Παναγιώτα ( ιατρός παιδίατρος) η κ. Μπακολα Ελένη Msc Phd (c) ΠΕ νοσηλευτικής και ο Παναγούλης Γεώργιος πρόεδρος του συλλόγου ''ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ''

Κάθε άνθρωπος ξεχωριστά και όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε ζωή και ελπίδα στα παιδιά που το έχουν ανάγκη. Προσφέρουμε απλά και πηγαία χωρίς αίσθηση υπεροχής μία φιάλη αίμα και όλοι μαζί ένα μάθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Δείτε τις δηλώσεις του πρόεδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας κ. Ψυχογιού του κ. Γεώργιου Παναγούλη προέδρου του συλλόγου ''ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ'' και του προέδρου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου κ.  Λάχανη Χρήστου.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Ημερίδα για την αιμοδοσία και τη δωρεά μυελού των οστών στην Τρίπολη


5 Σχόλια

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΣΙΑΜΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ? ΟΧΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΟ ΔΗΘΕΝ.ΞΕΚΩΛΙΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΑΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ.

...... ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΠΡΙΝ.......ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ.ΕΙΜΑΙ ΠΑΘΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΩ.ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΛΑ.

*** Πρέπει να το αντιληφθούμε όλοι μας άμεσα και να μην περιμένουμε η νόσος να χτυπήσει και τη δική μας πόρτα για να καταλάβουμε τη σπουδαιότητα της δωρεάς!!

Όσο περνά ο καιρός μετά τη μεγαλειώδη εκδήλωση "Μαζί κάνουμε τη λευχαιμία παρελθόν" η οποία πραγματοποιήθηκε από την ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΤΡΙΠΟΛΗ - ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ" του κ. Τσιαμούλου, διαπιστώνω πως αρκετά σωματεία – σύλλογοι συνεχίζουν αυτήν την προσπάθεια ενημέρωσης για ένα τόσο φλέγον ζήτημα για την υγεία. Ως εθελοντής δότης μυελού των οστών από το Δεκέμβριο του 2015 όταν και πραγματοποιήθηκε η εν λόγω εκδήλωση, θα ήθελα να τονίσω πως είναι πραγματικά ένα πολύ ευαίσθητο θέμα και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετέχουν ενεργά!! Μπορούμε να δώσουμε ζωή και ελπίδα σε ένα μικρό παιδί!! ***

Αγαπητέ ανώνυμε/νυμη στις20/17 υπάρχει μια διαφορά.Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από το σχολείο και παρέστη και ο Ιατρικός Σύλλογος έγινε ακριβώς για το σκοπό που έγινε.Οι εκδηλώσεις που γίνονται από τους πολιτικούς φοβάμαι ότι γίνονται περισσότερο για προβολή και για τα ψηφαλάκια.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.