Ημερίδα για την αντιμετώπιση του δάκου στο Άστρος (pics,vid)

Ημερίδα για την αντιμετώπιση του δάκου στο Άστρος (pics,vid)

Μάρτιος 19, 2017 - 10:16
0 σχόλια

Ρεπορτάζ του astrosnews.gr

Ημερίδα για την αντιμετώπιση του δάκου και άλλων εχθρών της ελιάς ορανώθηκε χθες, από το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, στο Ιδρυμα Ζαφείρη.

Ομιλητές οι  Σταύρος Βέμμος, Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών & Διευθυντής Εργαστηρίου Δενδροκομίας, Διονύσιος Περδίκης, Επίκουρος Καθηγητής Εντομολογίας Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτριος Κοντοδήμας, Ερευνητής Β’, Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο. Τη συζήτηση συντόνιζαν  οι κ.κ. Σταύρος Βέμμος και Αλέξανδρος Τυροβολάς.

Το παρών έδωσαν δεκάδες καλιεργητές, αλλά και ο Δήμαρχος κ. Π. Μαντάς, οι αντιδήμαρχοι Δ. Γκαύρος και Ι. Χονδρολέος, ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Γ. Κουτρουμπής, ο π/σ κ. Γ. Μπακούρης, μέλη του ΔΣ κ.ά.

To θέμα, ειδικά φέτος, ταλαιπώρησε τους καλλιεργητές της περιοχής με τις δυσάρεστες οικονομικές συνέπειες να τις ζει αυτόν τον καιρό σχεδόν όλη η Βόρεια Κυνουρία. Η συζήτηση άνοιξε με το Δήμαρχο κ. Μαντά να αναφέρει τις ενέργειες που έγιναν από την πλευρά του Δήμου, ενώ στη συνέχεια οι ομιλητές ανέλυσαν τους τρόπους αντιμετώπισης του δάκου και των άλλων ζιζανίων.

Στη συνέχεια έγινε συζήτηση με τους καλλιεργητές να εκφράζουν απορίες και ερωτήσεις, ενώ στη συζήτηση παρενέβη και ο π/σ κ. Μπακούρης λέγοντας τις κινήσεις που έγιναν από την Περιφέρεια.
Οπως και να έχει το θέμα είναι αρκετά σοβαρό και για να μην υπάρξει ξανά μια τέτοια χρονιά θα πρέπει να υπάρξει καλύτερη συνεργασία ανάμεσα σε υπουργείο και Περιφέρεια, που είναι υπεύθυνοι για τη δακοκτονία, μαζί με τη γόνιμη συμβολή του Δήμου.

Ειδήσεις: 
Video: 

astrosnews_ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΑΚΟ_18_3_17Α


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.