Ημερίδα για το λιγνίτη στη Μεγαλόπολη

Ημερίδα για το λιγνίτη στη Μεγαλόπολη

Δεκέμβριος 10, 2016 - 10:15
5 σχόλια

Η Ένωση Τεχνικών Ομίλου ΔΕΗ-ΚΗΕ διοργανώνει ημερίδα, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου και ώρα 9:00 π.μ., στο Πνευματικό κέντρο Μεγαλόπολης «Πολύβιος», με θέμα: «Λιγνίτης: Το εθνικό μας καύσιμο χθες…Αύριο, τί; Τελικά, τον θέλουμε το λιγνίτη; Ναι ή όχι; Αν ναι, σε τί ποσοστό και πώς τον στηρίζουμε;».

Ο Πρόεδρος Μανιάτης Κων/νος

Ο Γραμματέας  Τωμαδάκης Εμμανουήλ
 


5 Σχόλια

Ο λιγνίτης αποτελεί για τη χώρα μας τη δέουσα επιλογή για φθηνό και αποδοτικό καύσιμο.Η ΔΕΗ στο πέρασμα των χρόνων έχει συμβάλλει τα μέγιστα για την άνοδο του βιοτικού επιπέδου της κάθε λαικής οικογένειας με την επέκταση του δικτύου της,ακόμα και στην πιο απομακρυσμένη γωνιά τούτου του τόπου.Παράλληλα, η ΔΕΗ αποτέλεσε και αποτελεί σε πείσμα ιδιωτών-αεριτζήδων την πλέον κερδοφόρα δημόσια επιχείρηση και έναν μοχλό ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία.Επιπλέον, το συνδικάτο της ΔΕΗ είναι αρωγός και πρωτοπόρος στους κοινωνικούς αγώνες για την προάσπιση του αγαθού που καλείται ηλεκτρικό ρεύμα.

Όπως λέμε Νικόλας Φωτόπουλος.. Μοχλός ανάπτυξης!! Είναι κερδοφόρα γιατί είναι μονοπώλιο και χρεώνει ότι θέλει... Μπουχτίσαμε στις παπαριές.. Και για την επιβάρυσνη του περιβάλλοντος, τι θέση έχει το σωματείο;

Η ΔΕΗ είχε μέχρι την εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων,μνημονιακών πολιτικών του κατεστημένου ,το φθηνότερο οικιακό και επιχειρηματικό τιμολόγιο στην ΕΕ των 27 εξασφαλίζοντας ρεύμα φθηνό για το λαό με αγώνες του σωματείου,αλλά και της ηγεσίας της Επιχείρησης. Συν τοις άλλοις προσέφεραν τα ''ρυπογόνα'' εργοστάσια της δουλεία σε χιλιάδες οικογένειες σε εκατοντάδες σημεία της χώρας.Η ''απελευθέρωση'' της αγοράς ενέργειας δεν θα γίνει επί ίσοις όροις αλλά αεριτζήδες ''επενδυτές'' θα κάνουν βορρά την περιουσία της ΔΕΗ-περιουσία του ελληνικού λαού για τα ιδιωτικά τους κέρδη.Ο καιρός γαρ εγγύς..

Το αγγούρι το έφαγαν πρώτα οι Αμερικάνοι με την απελευθέρωση της αγοράς ρεύματος. Οι αυξήσεις πήγαν γόνατο. Κλείνανε τα εργοστάσια παραγωγής ρεύματος σαν ρυπογόνα ή ασύμφορα και βούρ η τιμή στα ύψη. Βέβαια τα φίλτρα ....κοστίζανε και αυτοί τα θέλανε όλα δικά τους. Υπομονή αυτό θέλουν να κάνουν και εδώ. Οι ίδιοι ιδιώτες επενδυτές είναι και αυτοί που θέλουν να πάρουν την παραγωγή και διανομή ρεύματος στην Ελλάδα.....

Μόνο με δημόσια Δ;ΕΗ και φθηνό ηλεκτρικό για το λαό μπορεί να υπάρξει έστω και ψεγάδι ανάπτυξης!Κατά τα λοιπά,πεδίον δόξης λαμπρό για τη ''ριζοσπαστική'' κυβέρνηση να σταθεί τροχοπέδη στις ορέξεις του ιδιωτικού κεφαλαίου που μόνη μνεία κάνει για τα ίδια συμφέροντα!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.