Ηλίας Μπαλής: Στη Γ' Εθνική με τις δικές μας δυνάμεις

Ηλίας Μπαλής: Στη Γ' Εθνική με τις δικές μας δυνάμεις

Αύγουστος 23, 2019 - 21:15
0 σχόλια

Οι Δρομείς είναι ο εκπρόσωπος του Αρκαδικού μπάσκετ στις Εθνικές κατηγορίες αφού από την νέα σεζόν θα αγωνίζεται στον πρώτο όμιλο του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής και βρίσκονται λίγες μέρες πριν την έναρξη της προετοιμασίας τους.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των Δρομέων που τους κάνει να ξεχωρίζουν ως ένα τόσο οργανωμένο σωματείο είναι η δική τους φιλοσοφία για το μπάσκετ κάνοντας τον σύλλογο χρόνο με τον χρόνο να κάνει σταθερά και σημαντικά βήματα προόδου.

Για όλα αυτά αλλά και για τους στόχους και τις φιλοδοξίες της νέας σεζόν στο απαιτητικό πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής μίλησε στο ArcadiapPortal.gr ο προπονητής των Δρομέων Ηλίας Μπαλής ανοίγοντας μας τα χαρτιά του για την νέα χρονιά.

Ο coach Μπαλής έκανε αναφορά στο νέο ξεκίνημα της ομάδας στην Γ' Εθνική, για την εμπιστοσύνη που δείχνει η ομάδα στους Αρκάδες αθλητές αυξάνοντας το κίνητρο όλων, για τους άξονες που θα κινηθούν οι Δρομείς στο νέο αυτό πρωτάθλημα στέλνοντας παράλληλα το δικό του μήνυμα προς το φίλαθλο κοινό της πόλης.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ηλίας Μπαλής στο ArcadiaPortal.gr

Για το ποιες είναι οι φιλοδοξίες και οι στόχοι των Δρομέων στην Γ' Εθνική: "Η συμμετοχή μας στην Γ' Εθνική είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία για την ομάδα μας. Ως επί το πλείστον εμείς θα βασιστούμε σε δικά μας παιδιά και μάλιστα σε νεαρούς παίχτες και θα προσπαθήσουμε μαζί με τις προσθήκες που έχουν γίνει και με αυτές που θα ακολουθήσουν να μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολη liga γιατί υπάρχουν ομάδες που διαθέτουν έμπειρους παίχτες και παιδιά από μεγαλύτερες κατηγορίες εμάς όμως αυτό δε μας αποτρέπει από το να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας με στόχο να φανούμε ανταγωνιστικοί και να πραγματοποιήσουμε μια αξιοπρεπή πορεία στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής". 

Για την διατήρηση του κορμού των Αρκάδων στο ρόστερ και την εμπιστοσύνη που τους δείχνουν οι Δρομείς: "Είναι γεγονός πως μέρος του σχεδιασμού από την αρχή περιλαμβάνει και τα δικά μας παιδιά. Θέλουμε και να αναδείξουμε αλλά και να δώσουμε ευκαιρίες σε παιδιά της περιοχής να παίξουν στην Γ' Εθνική και θεωρώ πως βαδίζουμε σε έναν πολύ καλό δρόμο.  Είμαι της άποψης πως τα παιδιά μας έχουν ταλέντο παρότι δεν έχουν τόσες πολλές εμπειρίες ωστόσο ο χρόνος είναι μαζί τους και με πολύ δουλειά μπορούν να βγάλουν τα στοιχεία τους και στα παρκέ της Γ' Εθνικής".

Για τις απαιτήσεις της Γ' Εθνικής και τους άξονες που θα στηριχθούν οι Δρομείς: "Σίγουρα η Γ' Εθνική είναι ένα δυνατό, ανταγωνιστικό και απαιτητικό πρωτάθλημα πόσο μάλλον για μια ομάδα που εμφανίζεται για πρώτη φορά όπως εμείς. Υπάρχουν αρκετές ομάδες από την Αθήνα στον όμιλο έχοντας την δυνατότητα να έχουν στα ρόστερ τους βάση και των πολλών ξένων που υπάρχουν σε ομάδες των μεγαλύτερων κατηγοριών παίχτες έμπειρους και υψηλών παραστάσεων που έχουν μετακινηθεί βρίσκοντας συμβόλαια σε ομάδες αυτής της κατηγορίας. Εμείς στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις και στα δικά μας παιδιά. Θα δώσουμε ευκαιρίες, θα δουλέψουμε σκληρά και έτσι θα πορευτούμε για να φανούμε ανταγωνιστικοί την νέα χρονιά. Δεν βασιζόμαστε στο εκάστοτε μπάτζετ αλλά στην οργάνωση της ομάδας μας και την βοήθεια κάποιων ανθρώπων που σε αυτές τις δύσκολες οικονομικά εποχές στέκονται στο πλευρό μας. Προσωπικά μου αρέσει ο τρόπος που έχουμε σχεδιάσει την συμμετοχή μας στην Γ' Εθνική γιατί θα μα δώσει την δυνατότητα και ασφαλώς ευκαιρίες σε δικά μας παιδιά να αγωνιστούν και παράλλήλα θα δημιουργηθεί ένα συνολικό αποτέλεσμα να κρίνουμε αν μπορούμε σε αυτό το επίπεδο να κοιτάξουμε τους αντιπάλους μας στα μάτια".

Για τα σταθερά βήματα που κάνουν οι Δρομείς κάθε χρόνο ανεβαίνοντας συνεχώς επίπεδο: "Είναι αλήθεια πως το φαινόμενο του νεοπλουτισμού ομάδων στις μέρες μας είναι συχνό και έχει τα δικά του αποτελέσματα. Έχουμε δει ομάδες ξαφνικά να κάνουν άλματα με μεγάλα συμβόλαια και να ανεβαίνουν κατηγορίες και έτσι ξαφνικά να χάνονται. Εμάς τα πράγματα είναι διαφορετικά. Δουλευούμε με συγκεκριμένους προσανατολισμούς και κάθε χρόνο κάνουμε σταθερά και με σχέδιο ένα βήμα προς τα εμπρός τόσο ως ομάδα όσο και ως σύλλογος. Στους Δρομείς υπάρχει η τεχνογνωσία για να μπορέσει η ομάδα να υπάρχει και τα επόμενα χρόνια ανεξάρτητα από την παρουσία μας στην Γ' Εθνική. Ακόμα και αν δεν καταφέρουμε να μείνουμε στην κατηγορία τα περισσότερα παιδιά του ρόστερ θα είναι εδώ και την νέα σεζόν καθώς μιλάμε για δικούς μας παίχτες που θα κρατήσουν την ομάδα σε ένα υψηλό ανταγωνιστικό επίπεδο. Εκτός από τα 7-8 παιδιά που είναι στην πρώτη ομάδα έρχονται και αρκετοί νεαροί αθλητές από τα τμήματα υποδομών μας πάνω στους οποίος βασιζόμαστε και θα αποτελέσουν το μέλλον των Δρομέων. Δεν είμαστε κομήτες, είμαστε ένας σύλλογος που δουλεύει με πλάνο όλα αυτά τα χρόνια για το τώρα και το αύριο". 

Για το ειδικό βάρος που δίνουν οι Δρομείς στις ακαδημίες τους: "Είναι σαφές πως δίνουμε μεγάλο βάρος στις ακαδημίες μας. Υπάρχουν καλές φουρνιές νεαρών παιχτών όπου μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα μας και οι ίδιοι μέσα από ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα να πάρουν τις ευκαιρίες τους. Πιστεύουμε στα νέα παιδιά και το έχουμε αποδείξει με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και στην πορεία". 

Για την μπασκετική "υγεία" που αποπνέουν οι Δρομείς : "Οι Δρομείς έχουν την τύχη να διαθέτουν ανθρώπους που αγαπούν το μπάσκετ και το υπηρετούν με συνέπεια. Το επίπεδο προσωπικοτήτων που διαθέτει ο σύλλογος σε όλα του τα πόστα είναι ιδιαίτερα υψηλό με ανθρώπους κόσμημα σαν χαρακτήρες. Ο τρόπος λειτουργίας των Δρομέων είναι παράδειγμα προς μίμηση. Το κλίμα είναι εξαιρετικό και υπάρχει μια εκπληκτική χημεία μεταξύ μας κάνοντας τον έναν να βοηθάει και να εξελίσσει τον άλλο. Έτσι βαδίζουμε και έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε".

Το μήνυμα του Ηλία Μπαλή προς τον φίλαθλο κόσμο της πόλης: "Είμαστε μια ομάδα που για πρώτη φορά ανεβαίνει σε Εθνική κατηγορία. Ο Αρκαδικός με την πορεία που είχε μας έκανε όλους υπερήφανους τα προηγούμενα χρόνια όντας το μπασκετικό επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Η Τρίπολη έχει μπασκετικό κοινό και ο κόσμος που αγαπάει το μάσκετ θα έχει την δυνατότητα μέσα από τους Δρομείς να δει να αγωνίζεται στην Γ' Εθνική μια ομάδα από την πόλη του με τα παιδιά της γειτονιάς του. Θέλουμε ο κόσμος να αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια και να σταθεί στο πλευρό μας. Επίσης οι άνθρωποι που βοηθούν οικονομικά αυτή την ομάδα σε αυτές τις δύσκολες εποχές θα πρέπει να γνωρίζουν πως τα χρήματα τους πιάνουν τόπο στην προσπάθεια μας να καλύψουμε βασικές μας ανάγκες. Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας και εμείς θα δώσουμε τα πάντα για να τους ευχαριστήσουμε από τον τρόπο που θα αγωνιζόμαστε κάθε φορά".

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.