Ηλίας Κουρούνης: Mετά από 43 χρόνια κλείνει ένας κύκλος ατέρμονης προσμονής και βαρύ πόνου (vid)

Ηλίας Κουρούνης: Mετά από 43 χρόνια κλείνει ένας κύκλος ατέρμονης προσμονής και βαρύ πόνου (vid)

Ιούνιος 05, 2017 - 10:23
0 σχόλια

Λίγο μετά την ολοκλήρωση της κηδείας των λειψάνων του ήρωα Σωτήρη Κουρούνη, ο αδελφός του Ηλίας Κουρούνης μίλησε στην κάμερα του ArcadiaPortal.gr για τον αδελφό του, για τη χαρμολύπη της ημέρας και για τους πεσόντες της πολεμικής επιχείρησης ΝΙΚΗ.

O κ. Κουρούνης φανερά συγκινημένος με δυσκολία κρατά τα δάκρυά του όταν μιλάει για τον αδερφό του, ο οποίος έλαβε μέρος σε μια επιχείρηση «αυτοκτονίας», σε μία επιχείρηση με πολλά αναπάντητα ερωτήματα.

Σήμερα νιώθουμε μια βαθιά ανακούφιση που μετά από 43 χρόνια κλείνει ένας κύκλος ατέρμονης προσμονής και βαρύ πόνου. Σήμερα με την επιστροφή των οστών του αδερφού μας αυτός αναπαύεται στον τόπο του και εμείς νιώθουμε πιο δικαιωμένοι.

Ζητήσαμε από τον κ. Η. Κουρούνη να μας περιγράψει τη στιγμή που ενημερώθηκε ότι βρέθηκαν τα οστά του αδερφού του και εκείνος μας είπε:

«Το 1975 φτάνοντας στην Κύπρο πήγα και είδα τον τύμβο της Μακεδονίας σε μία χωμάτινη μορφή και από τότε μου είπαν ότι ο αδελφός μου ήταν θαμμένος μαζί με άλλους εκεί. Αποδείχθηκε μετά από πολλές προσπάθειες ότι βρέθηκαν τα οστά του αδερφού μου και αυτό το αντιλήφθηκα αναγνωρίζοντας κάποια σημάδια, όπως  ένα χτύπημα στον κρόταφο δεξιά και μία γέφυρα στην αριστερή πλευρά των δοντιών του. Έτσι, μπροστά στην κατάρρευση, είδα την κεφαλή του αδερφού μου και αναστήθηκα».

Με κάθε ευκαιρία ο κ. Κουρούνης επεσήμαινε ότι νιώθει συνεχώς την ανάγκη και το χρέος να αναφέρεται   στους 782 αγνοουμένους που δεν θα τύχουν ποτέ μιας ανάλογης δοξολογίας και τιμής.
 

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Ηλίας Κουρούνης: Η σκέψη μας είναι στους 780 αγνοουμένους της Κύπρου


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.