Ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο για ό,τι έχουμε και δεν έχουμε

Ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο για ό,τι έχουμε και δεν έχουμε

Νοέμβριος 29, 2015 - 11:48
0 σχόλια

Έχεις καταθέσεις, πίνακες, ρολόγια, κοσμήματα μεγάλης αξίας, ακίνητα και κινητά περιουσιακά στοιχεία, ακόμη και άλογα ιππασίας; Πρέπει να τα δηλώσεις, αλλιώς δεσμεύονται υπέρ του Δημοσίου.

Αυτό προβλέπει το νέο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο που έρχεται με νομοσχέδιο, μέσα στον Δεκέμβριο στη Βουλή προς ψήφιση. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Real News», αν οι πολίτες αποκρύψουν περιουσιακά στοιχεία, η περιουσία τους θα δεσμεύεται υπέρ του Δημοσίου.

Εν συνεχεία, και εάν κατόπιν ελέγχου διαπιστωθεί ότι η όποια περιουσία έχει αποκτηθεί με εισοδήματα που δεν δικαιολογούνται, θα κατάσχεται η μη δηλωθείσα περιουσία ή θα επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο, το οποίο θα είναι ακόμη και ίσης αξίας με το περιουσιακό στοιχεία που δεν δηλώθηκε.

Στο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο θα δηλώνονται: ακίνητα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αυτοκίνητα, δίκυκλα, αεροσκάφη, μετοχές, καταθέσεις σε τράπεζες του εσωτερικού και εξωτερικού, σκάφη αναψυχής, αμοιβαία κεφάλαια, εταιρικά μερίδια, κινητά μεγάλης αξίας, όπως έργα τέχνης, κοσμήματα, συλλογές σπανίων αντικειμένων, τραπεζικοί λογαριασμοί ακόμη και άλογα.

Σκοπός της καταγραφής όλων των παραπάνω από τις οικονομικές υπηρεσίες, είναι να αποκτήσει το κράτος μια σαφή εικόνα για κάθε φορολογούμενο ξεχωριστά ως προς την περιουσία του, αλλά και να υπάρχει ένα εργαλείο ελέγχου ως προς το πώς αποκτήθηκε αυτή η περιουσία, προκειμένου να διαπιστωθεί φοροδιαφυγή ή παράνομο χρήμα.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.