Ηλεκτρονική διακυβέρνηση: Σπατάλη 7 δισ. ευρώ

Ηλεκτρονική διακυβέρνηση: Σπατάλη 7 δισ. ευρώ

Απρίλιος 10, 2016 - 09:32
0 σχόλια

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, 7 δισ. ευρώ κόστισαν τα συστήματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης με σκοπό τη διασύνδεση υπηρεσιών και υπουργείων, ουσιαστικά χωρίς αντίκρισμα, αφού τα συστήματα μεταξύ τους δεν... συνδέονται. 

«Δεν θα διστάσω να σας πω ότι δεν ανακαλύπτουμε τώρα τον τροχό, αλλά εδώ και 15 χρόνια που ξεκίνησε η περίφημη ηλεκτρονική διακυβέρνηση, ξοδεύτηκαν πάνω από 7 δισ. ευρώ σε προγράμματα και δυστυχώς το αυτονόητο δεν είχε συμβεί στη χώρα…» τόνισε ο υπουργός κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοντζιά.

Στην επισήμανση δημοσιογράφου ότι αυτά τα χρήματα μπορεί να μην πήγαν «στη σωστή μεριά» και σε ευθεία ερώτηση για «σκιές» σε ό,τι αφορά τις εταιρίες που προμήθευσαν τα συστήματα και την πολιτική διαχείριση, ο κ. Κουρουμπλής απάντησε:

«Εγώ σκιές δεν θέλω να αφήνω, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Ίσως έγιναν λαθεμένες επιλογές. Ξοδεύτηκαν πάρα πολλά χρήματα. Αυτά που σας λέω. Τα χρήματα δεν έπιασαν αυτό τον τόπο που έπρεπε να πιάσουν. Όταν δεν λειτουργούν οι βάσεις δεδομένων του Δημοσίου, ό,τι και να έχει γίνει, τι να σας πω... Ότι ήμουνα στο υπουργείο Υγείας και υπήρχαν 17 συστήματα που τρέχανε παράλληλα γιατί ίσως ήθελε κάποια ηγεσία να ικανοποιήσει πολλούς από τους πελάτες και δεν είχε υπάρξει καμία πρόβλεψη να κουμπώνει το ένα με το άλλο; Αυτό το απλό πράγμα. Να κουμπώνει. Εντάξει, να είναι διαφορετικών εταιρειών, αλλά να υπάρχει ένας όρος, να κουμπώνει το ένα με το άλλο. Αυτά γίνονταν. Τώρα, εάν τα φάγανε, δεν ξέρω εάν τα φάγανε. Μπορεί και να μην τα φάγανε, αλλά έτσι όπως ξοδεύτηκαν, δεν έπιασαν τον τόπο που έπρεπε να πιάσουν. Αυτή είναι η δεινή πραγματικότητα».

(Με πληροφορίες από την aftodioikisi.gr)


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.