Ηλεκτρονικά σε 12 δόσεις όλες οι οφειλές στην Εφορία

Ηλεκτρονικά σε 12 δόσεις όλες οι οφειλές στην Εφορία

Ιανουάριος 22, 2018 - 19:38
0 σχόλια

Από τις αρχές Φεβρουαρίου αναμένεται να ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική εφαρμογή του TAXISnet μέσω της οποίας οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση για να υπαχθούν στην πάγια ρύθμιση εξόφλησης των οφειλών τους προτού κάποια οφειλή καταστεί ληξιπρόθεσμη.

Οι φορολογούμενοι θα μπορούν πλέον να υποβάλλουν μέσω του TAXISnet αιτήσεις- υπεύθυνες δηλώσεις για να ρυθμίζουν έως και σε 12 μηνιαίες δόσεις τις τακτικές φορολογικές οφειλές τους ή μέχρι και σε 24 μηνιαίες δόσεις τις οφειλές τους από έκτακτες αιτίες (π.χ. από φόρους κληρονομιάς) προτού αυτές αρχίσουν να καθίστανται ληξιπρόθεσμες.

Οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να εντάσσονται στην πάγια ρύθμιση για μη ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να προσέρχονται στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. για την υποβολή των απαιτούμενων αιτήσεων και δικαιολογητικών. Έτσι, θα μπορούν να ρυθμίζουν σε πολλές μηνιαίες δόσεις και τα μη ληξιπρόθεσμα χρέη τους προς την εφορία.

Η δυνατότητα αυτή θα παρέχεται μέσω της «πάγιας ρύθμισης» του ν. 4152/2013 για την υπαγωγή στην οποία δεν θα απαιτείται πλέον προσέλευση στην Εφορία για την υποβολή της αίτησης και των απαιτούμενων δικαιολογητικών, αλλά θα αρκεί η ηλεκτρονική συμπλήρωση και υποβολή μιας απλής αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης, μέσω του συστήματος TAXISNET.

Κάθε φορολογούμενος που θα επιθυμήσει να υπαχθεί στην «πάγια ρύθμιση» των 12 μηνιαίων δόσεων για τις μη ληξιπρόθεσμες οφειλές του προς την Εφορία θα πρέπει, ωστόσο, να γνωρίζει ότι:
α) Το συνολικό ποσό των οφειλών που θα ρυθμίσει θα επιβαρυνθεί με ετήσιο ποσοστό τόκων 5%.

β) Προϋπόθεση για την ένταξη στη ρύθμιση είναι να έχει υποβάλει όλες τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος της τελευταίας πενταετίας καθώς και τυχόν περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ για τις οποίες ήταν υπόχρεος την τελευταία πενταετία, εφόσον είναι επιχειρηματίας ή ελεύθερος επαγγελματίας.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.