Ηλεκτρονικά κατασχετήρια: Εξασφάλισαν εισπράξεις χρεών ύψους 1,2 δισ. ευρώ

Ηλεκτρονικά κατασχετήρια: Εξασφάλισαν εισπράξεις χρεών ύψους 1,2 δισ. ευρώ

Ιανουάριος 23, 2017 - 10:13
0 σχόλια

Στις 40.000 ανήλθαν τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια που μέσω τραπεζών, απέστειλε το ΚΕΑΟ το 2016, σε οφειλέτες άνω των 5.000 ευρώ ο καθένας, οι οποίοι δεν είχαν ρυθμίσει την οφειλή τους. Σε συνδυασμό με τα χιλιάδες mail που έστελναν οι υπηρεσίες του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών κάθε μήνα στους οφειλέτες, για να τους ενημερώσουν για το ύψος της οφειλής τους και να τους υπενθυμίσουν τους τρόπους αποπληρωμής, η ηλεκτρονική διαδικασία, αποτέλεσε το πιο ισχυρό μέσο άσκησης πίεσης. 

Το 2016, μαζί με τις ελεγκτικές υπηρεσίες του ΙΚΑ, το ΚΕΑΟ κατάφερε να συγκεντρώσει έσοδα της τάξης του 1,2 δισ. ευρώ. Τα περισσότερα, τα 820 εκατ. ευρώ, εισπράχθηκαν απευθείας από τις υπηρεσίες του ΚΕΑΟ και τα υπόλοιπα 380 εκατ. ευρώ, από την υπηρεσία ελέγχων του ΙΚΑ. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσό που έχει συγκεντρωθεί ποτέ, με συνέπεια να αποτελέσει μια πολύ σημαντική «ανάσα» για την πορεία των εσόδων της Κοινωνικής Ασφάλισης.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.