Ι.ΚΤΕΟ Καλαμαράς: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον έλεγχο του αυτοκινήτου σας και τα «απειλητικά» πρόστιμα (pics,vid)

Ι.ΚΤΕΟ Καλαμαράς: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον έλεγχο του αυτοκινήτου σας και τα «απειλητικά» πρόστιμα (pics,vid)

Σεπτέμβριος 17, 2018 - 19:02
0 σχόλια

Στις εγκαταστάσεις του Ι.ΚΤΕΟ Καλαμαράς στην οδό Τεγέας 30 στην Τρίπολη, βρέθηκε η κάμερα του ArcadiaPortal.gr με στόχο τη δική σας ενημέρωση σε ό,τι αφορά τον έλεγχο του αυτοκινήτου και φυσικά τα πρόστιμα εκπρόθεσμης προσκόμισης του οχήματος για έλεγχο ΚΤΕΟ.

Ο κ. Κωνσταντίνος Καλαμαράς, τεχνικός διευθυντής, μας υποδέθηκε στον άνετο και φιλικό χώρο του υπερσύγχρονου ιδιωτικού Κέντρου Τεχνικού Ελέγχου. Η επιχείρηση είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες κάθε οχήματος, καθώς διαθέτει 3 πλήρως αυτοματοποιημένες γραμμές ελέγχου για Μοτοσυκλέτες – ΙΧ – Βαρέα Οχήματα και μπορεί να παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

Είναι γεγονός πως, στις οικονομικές συγκυρίες που ζούμε, κάθε ευρώ συνυπολογίζεται πριν από κάθε μας ενέργεια. Και για τον λόγο αυτόν λοιπόν, ο –υποχρεωτικός- έγκαιρος έλεγχος ΚΤΕΟ του αυτοκινήτου μας, μπορεί να μας γλιτώσει από μια μικρή αρχικά βλάβη, αλλά και από ένα υπέρογκο πρόστιμο.

Αρχικά να αναφέρουμε ότι τα επιβατικά αυτοκίνητα και επαγγελματικά έως 3,5 τόνους πρέπει να περάσουν από ΚΤΕΟ 4 χρόνια μετά την αγορά και μετά κάθε 2 χρόνια, ενώ τα ταξί 1 χρόνο μετά την αγορά και μετά κάθε 1 χρόνο. Ενώ όλες τις κατηγορίες δικύκλων άνω των 50cc, ο πρώτος τεχνικός έλεγχος διενεργείται (4) τέσσερα χρόνια από την ημερομηνία έκδοσης της πρώτης άδειας κυκλοφορίας και ο περιοδικός τεχνικός έλεγχος διενεργείται κάθε (2) δύο χρόνια μετά τον αρχικό έλεγχο.

Στην συνέντευξη δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το πρόστιμο για εκπρόθεσμο έλεγχο του ΚΤΕΟ.  Όπως είναι γνωστό, σύμφωνα με τη διάταξη του Ν. 4336 /2015, με τίτλο «Συνταξιοδοτικές διατάξεις-Κύρωση του Σχεδίου Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και Ρυθμίσεις για την Υλοποίηση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης» επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ σε όλους τους ιδιοκτήτες ΙΧ στην περίπτωση που έχει παρέλθει χρονικό διάστημα περισσότερο των έξι μηνών από την καταληκτική προθεσμία διενέργειας περιοδικού Τεχνικού Ελέγχου (ΚΤΕΟ).

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το έλεγχο του οχήματος σας και  ενημερωθείτε για τις υπηρεσίες και τις προσφορές του Ι.ΚΤΕΟ Καλαμαράς καθώς κάθε μήνα 2 τυχεροί κερδίζουν τον τεχνικό έλεγχο του οχήματος τους!

Video: 

ArcadiaPortal.gr Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον έλεγχο του αυτοκινήτου σας


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.