Ικανοποίηση του Δήμου Μεγαλόπολης για την ακύρωση δημιουργίας ΧΔΒΑ στα ορυχεία ΔΕΗ

Ικανοποίηση του Δήμου Μεγαλόπολης για την ακύρωση δημιουργίας ΧΔΒΑ στα ορυχεία ΔΕΗ

Νοέμβριος 12, 2018 - 18:32
0 σχόλια

Ιδιαίτερη ικανοποίηση προξενεί σε όλους μας στον  Δήμο Μεγαλόπολης η επιτυχής τελική έκβαση της υπόθεσης για τον χώρο ΧΔΒΑ στο Λιγνιτικό κέντρο Μεγαλόπολης (δείτε ΕΔΩ). Με την απόφασή του (η υπ΄αριθμ. 2234/2018 ) το Συμβούλιο της Επικρατείας δικαιώνει τον Δήμο μας και ακυρώνει την ΚΥΑ του 2011 για κατασκευή και λειτουργία ΧΔΒΑ στο Λιγντιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης.

Η απόφαση είναι σημαντική για το Δήμο μας, πέραν από την οριστική αποφυγή του κινδύνου, και για δύο ακόμα λόγους: 

1. Το δικαστήριο υιοθέτησε πλήρως τους ουσιαστικούς λόγους ακυρώσεως, όπως αυτοί προβλήθηκαν με την αίτηση ακύρωσης και με το υπόμνημά μας της 23ης Απριλίου 2018.

2. Η συγκεκριμένη ακύρωση για σειρά ουσιαστικών λόγων θα μπορεί να αποτελέσει και στην συνέχεια, αν χρειασθεί,  την βάση για την στήριξη υπέρ του Δήμου και σε παρόμοιες υποθέσεις, αφού δημιουργεί ισχυρά νομικά τετελεσμένα.

Προσωπικά ο Δήμαρχος ευχαριστεί ιδιαιτέρως για την εξαιρετική συνεργασία πάνω στο θέμα τον δικηγόρο κ. Παπακωνσταντίνου Απόστολο καθώς και την δικηγορική εταιρεία Παπακωνσταντίνου - Χλέπας και συνεργάτες για την επαρκέστατη νομική επιμέλεια που προσέφεραν στην υπόθεση.

Η συγκεκριμένη νομική επιτυχία του Δήμου Μεγαλόπολης έδειξε σε όλους μας ότι ο Δήμος, η τοπική κοινωνία, η περιοχή, μπορoύν να βασιστούν σε παρόμοιους τρόπους αντίδρασης και για άλλα ανοικτά  θέματα. Η απόφαση του ΣτΕ μάς κάνει αισιόδοξους ότι και σε άλλες περιπτώσεις που δίδεται μάχη για τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας θα έχουμε και ανάλογες δικαιώσεις.

Από το Γραφείο Δημάρχου


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.