ΙΚΑ: Πώς θα ρυθμίσουν τις οφειλές τους οι υπερχρεωμένοι πολίτες

ΙΚΑ: Πώς θα ρυθμίσουν τις οφειλές τους οι υπερχρεωμένοι πολίτες

Μάιος 13, 2016 - 16:00
0 σχόλια

Για φορολογική και ασφαλιστική επιδρομή εναντίων των επιχειρήσεων  και όλων των στρωμάτων εν γένει έκανε λόγο σε συνέντευξη του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας, στην Αρκαδική Τηλεόραση.
Για άδικο φορολογικό και ασφαλιστικό νομοσχέδιο κάνει λόγο ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου το οποίο δημιουργεί επιπλέον ύφεση και είναι αναποτελεσματικό με αποτέλεσμα να καθυστερεί η ανάπτυξη.

«Έχουμε γνωρίσει μία συγκεκριμένη συνταγή από όλες τις κυβερνήσεις. Να πληρώνουν μόνο οι συνεπείς φορολογούμενοι. Σύμφωνα με τις φορολογικές δηλώσεις, αυτοί που δεν μπορούν να κρύψουν ή δεν θέλουν να κρύψουν είναι μόνιμα το υποζύγιο της χώρας μας. Δυστυχώς δεν λειτουργούν ελεγκτικοί μηχανισμοί για να πιαστεί η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή με αποτέλεσμα να πληρώνουν αυτοί που δηλώνουν τα εισοδήματά τους. Με εξορθολογισμό των δαπανών και ένα νοικοκυρεμένο κράτος μπορούμε όλοι να συνεργαστούμε και να δουλέψουμε για ένα πιο στιβαρό κράτος ώστε να μπορέσουν όλοι να εργαστούν απρόσκοπτα με συγκεκριμένο πλαίσιο που να το γνωρίζουν από πριν».
Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τη συνέντευξη του Προέδρου στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.
 
Αύξηση της μισθωτής απασχόλησης τον Απρίλιο

Αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα καταγράφεται κατά τον Απρίλιο 2016, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη», καθώς προκύπτει θετικό ισοζύγιο προσλήψεων–αποχωρήσεων κατά 90.631 θέσεις εργασίας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης του Απριλίου 2016, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 215.176, ενώ οι αποχωρήσεις σε 124.545. Από τις 124.545 συνολικά αποχωρήσεις, οι 62.512 προήλθαν από οικειοθελείς αποχωρήσεις και οι 62.033 από καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Από τη σύγκριση των στοιχείων των δύο μηνών, Απρίλιος 2016 και Απρίλιος 2015, προκύπτει θετική επίδοση κατά 10.408 επιπλέον θέσεων εργασίας για τον Απρίλιο 2016 (θετικό ισοζύγιο 90.631 θέσεων εργασίας) έναντι θετικού ισοζυγίου (80.223), τον Απρίλιο του 2015.  
 
 
ΙΚΑ: Πως θα ρυθμίσουν τις οφειλές τους οι υπερχρεωμένοι πολίτες
Τη διαδικασία ρύθμισης των οφειλών των φυσικών προσώπων που στερούνται πτωχευτικής ικανότητας και έχουν περιέλθει, χωρίς δόλο, σε μόνιμη και γενική αδυναμία πληρωμής, περιγράφει εγκύκλιος του ΙΚΑ που εκδόθηκε χθες. Σε διαδικασία ρύθμισης με τις κοινοποιούμενες διατάξεις υποβάλλονται οι οφειλές των προαναφερόμενων φυσικών προσώπων προς τους ιδιώτες, οι βεβαιωμένες οφειλές στη φορολογική διοίκηση, οι βεβαιωμένες οφειλές προς τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης α' και β' βαθμού, καθώς και οι ασφαλιστικές οφειλές προς τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης, όπως έχουν διαμορφωθεί με βάση τις προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής.
 
Διαγωνισμός για Υπηρεσίες επισκευής και συντήρησης ιατρικού εξοπλισμού
To Επιμελητήριο Αρκαδίας ενημερώνει τα μέλη τους για  την περίληψη της διακήρυξης Ανοικτού Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου: «ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ», CPV: 50421000-2 .
Το Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης «Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ» διενεργεί Ηλεκτρονικό Δημόσιο Ανοικτό Διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου  «ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ» (CPV: 50421000-2) για τις ανάγκες  του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης , σε ετήσια βάση, του ΠΠΥΥ 2014, με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.