Ηχηρή η Αρκαδική παρουσία στο Peloponnese Wine Festival (pics)

Ηχηρή η Αρκαδική παρουσία στο Peloponnese Wine Festival (pics)

Ιανουάριος 20, 2020 - 14:15
0 σχόλια

Δυναμική είναι η παρουσία των οινοποιών της Αρκαδίας στο Peloponnese Wine Festival, την κύρια εκδήλωση των κρασιών του Πελοποννησιακού αμπελώνα η οποία έρχεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου.

42 μέλη - οινοποιεία της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου δίνουν και φέτος το καθιερωμένο ραντεβού τους με το οινόφιλο κοινό και τους επαγγελματίες ξεκινώντας από την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 στην καρδιά της Αθήνας.

Το Peloponnese Wine Festival αναδεικνύει το Πελοποννησιακό κρασί δίνοντας μια ολοκληρωμένη εικόνα της αυθεντικότητας, της ποικιλομορφίας αλλά και των ιδιαιτεροτήτων που το χαρακτηρίζουν. 

Η εκδήλωση που συγκεντρώνει την αφρόκρεμα των παραγωγών της Πελοποννήσου δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να γνωρίσει από κοντά τους οινοποιούς, τα κρασιά τους, τους πειραματισμούς, τις αναζητήσεις και τις νέες εμφιαλώσεις τους, μέσα από την κεντρική εκδήλωση - walk around tasting των κρασιών αλλά και τις παράλληλες εκδηλώσεις που διοργανώνονται.

Τα οινοποιεία της Αρκαδίας που συμμετέχουν στο φεστιβάλ είναι  Το Κτήμα Τσέλεπου, το Οινοποιείο Τρουπή, το Οινοποιείο Boutari, το Μικρό Οινοποιείο Μορόπουλου και το Κτήμα Καλογερόπουλου.

Τα οινοποιεία της Αρκαδίας ξεχωρίζουν για τις γηγενείς ποικιλίες που βγάζουν οι οποίες έχουν πολλά προτερήματα, όπως η ευκολία τους στους συνδυασμούς με δύσκολα πιάτα της μεσογειακής κουζίνας. 

Το ιδιαίτερο μικροκλίμα του οινοπεδίου της Μαντινείας, διαφοροποιεί τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας σε σχέση με την υπόλοιπη Πελοπόννησο και όπως είναι γνωστό, το φιλέρι που καλλιεργείται στην Πελοπόννησο έχει χαρακτηριστεί  από το 1971 ΠΟΠ.

Στο φεστιβάλ, έχουμε ακόμα μία Αρκαδική παρουσία αυτής της, "Mitsiopoulos Group", η οποία ειδικεύεται στα προϊόντα καφέ, και σέρβιρε τον γνωστό Chevalier_espresso σε όλους.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η  Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων διοργανώνουν μία σειρά από σύντομα εκπαιδευτικά σεμινάρια, «Ten minute courses» με κύριο άξονα τις βασικές γνώσεις που πρέπει να γνωρίζει ένας επαγγελματίας για το σερβίρισμα και την σωστή διαχείριση του κρασιού.

Στόχος των οινοποιών είναι η ενίσχυση της εικόνας των Πελοποννησιακών κρασιών, αλλά και του επώνυμου εμφιαλωμένου κρασιού γενικότερα, στις λίστες των σημείων εστίασης σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Τέλος να αναφέρουμε ότι η έκθεση είναι ανοιχτή από το πρωί και για το οινόφιλο κοινό που αποτελεί το πιο δυναμικό target group του Ελληνικού κρασιού σήμερα .


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.