Ιδρύθηκε ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Γορτυνίας

Ιδρύθηκε ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Γορτυνίας

Οκτώβριος 10, 2017 - 09:02
0 σχόλια

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Οργανώνουμε την πάλη μας ενάντια στην ΕΕ και την ΚΑΠ, τα μονοπώλια και τις κυβερνήσεις τους που μας εξοντώνουν. Αντιστεκόμαστε στην εκμετάλλευση και την καταστροφή,  μέσα από το οργανωμένο αγροτικό κίνημα της μικρομεσαίας αγροτιάς, με  κοινή δράση  με εργατικά σωματεία και μικρούς επαγγελματίες, για να αντιπαλέψουμε  με συνέπεια τους ληστές του λαϊκού μόχθου.

• Τις κυβερνήσεις, που μας αφαιρούν εισόδημα με τις ασφαλιστικές εισφορές, την εφορία, τους έμμεσους φόρους, τις πληρωμές για Παιδεία, Υγεία κ.α.

• Τους βιομηχάνους , μεγαλέμπορους που αγοράζουν πάμφθηνα τα προϊόντα μας, τα μεταποιούν και τα εμπορεύονται σε πολλαπλάσιες τιμές την ίδια ώρα που μας πουλάνε πανάκριβα αγροεφόδια και ζωοτροφές.

 • Τους τραπεζίτες που έφτασαν τα δάνεια στο «κόκκινο».

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου του 2017 στο Φαναράκι Γορτυνίας σε σύσκεψη μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής, ιδρύθηκε ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Δήμου Γορτυνίας. Τα ιδρυτικά μέλη ενέκριναν το καταστατικό του συλλόγου και εξέλεξαν προσωρινή διοικητική επιτροπή.
Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Δήμου Γορτυνίας συντάσσεται  με το πλαίσιο πάλης  που προβάλλει το οργανωμένο αγροτικό κίνημα αγροτοκτηνοτροφικών συλλόγων και Ομοσπονδιών και συμπορεύεται  με την  Πανελλαδική  Επιτροπή των Μπλόκων.

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΒΑΣΗ  ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:

• Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ 2014-2020 της ΕΕ, να μην ισχύσουν τα χειρότερα μέτρα της, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο.

• Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000€ προσαυξημένο με 3.000€ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα, για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων σε φτωχούς αγρότες με τζίρο ως 40.000€.

• Κατάργηση των χαρατσιών του ΕΝΦΙΑ, γεωτρήσεων, πράσινου τέλους, ΟΣΔΕ (επιστροφή όλων όσων κρατήθηκαν μέχρι τώρα), πιστοποίησης ψεκαστικών κ.ά., του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές, στα τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες. Καμιά διακοπή ρεύματος (οικιακού και αγροτικού), νερού, τηλεφώνου για απλήρωτους λογαριασμούς. Άμεση επανασύνδεση του ρεύματος σε σπίτια και γεωτρήσεις.

• Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές - Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.

• Να καταργηθεί το ασφαλιστικό τερατούργημα  εξόντωσης των μικρομεσαίων αγροτών. Να πάρουν πίσω τις υπέρογκες  αυξήσεις  στις ασφαλιστικές εισφορές. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας. Να ανακληθεί άμεσα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια που ισχύει σήμερα. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια Υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

• Άμεση και γρήγορη αποζημίωση των ζημιών που έγιναν από ασθένειες, φυσικές καταστροφές και μέτρα για την αποκατάσταση του αγροκτηνοτροφικού κεφαλαίου. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο χωρίς καθυστερήσεις.

• Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο». Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% όλων των δανείων των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων.

• Ενίσχυση της κτηνοτροφίας και εξασφάλιση των αναγκαίων βοσκήσιμων εκτάσεων. Δωρεάν κρατική σήμανση ζώων, νομιμοποίηση σταβλικών εγκαταστάσεων, υποδομές για την αντιμετώπιση ζωονόσων και πρόσληψη γεωτεχνικών.

• Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Φθηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών.

• Το κράτος να εγγυηθεί την άμεση πληρωμή όλων των χρωστούμενων προϊόντων από εμπόρους, εξαγωγείς και βιομηχάνους, την παροχή από τις τράπεζες άτοκων καλλιεργητικών δανείων σε νέους αγρότες, μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους καθώς και τη θεσμοθέτηση ακατάσχετου  τραπεζικού  λογαριασμού για τους μικρομεσαίους αγρότες.

• Να γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής για εξασφάλιση επαρκούς άρδευσης, αντιπλημμυρικά έργα. Να μην ιδιωτικοποιηθεί η διαχείριση των νερών, όπως προβλέπει η οδηγία 60/2000 της ΕΕ.

•Άμεση πληρωμή των προϊόντων μας με την παράδοση. Να σταματήσουν τώρα οι αθρόες εισαγωγές προϊόντων στα οποία η χώρα  μας είναι πλεονασματική.

Καλούμε όλους τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, της Γορτυνίας, να συμπορευτούμε με τον σύλλογό μας, να αναδείξουμε τα οξυμένα προβλήματά μας και να διεκδικήσουμε μια εντελώς διαφορετική αγροτική ανάπτυξη, υπέρ των συμφερόντων των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, προς όφελος του ελληνικού λαού, κόντρα στα παραμύθια της «δίκαιης ανάπτυξης» που προπαγανδίζει η κυβέρνηση, στις κατευθύνσεις  της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ και στα μεγάλα επιχειρηματικά κέρδη.

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ

 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.