Η Βόρεια Κυνουρία ζητεί κίνητρα για να μείνουν οι γιατροί στην περιφέρεια

Η Βόρεια Κυνουρία ζητεί κίνητρα για να μείνουν οι γιατροί στην περιφέρεια

Φεβρουάριος 26, 2018 - 18:05
0 σχόλια

Η κυρία Πηγή Περδικάκη, γενική ιατρός και διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Άστρους, με αφορμή την επισήμανση περί αστυφιλίας των γιατρών, οι οποίοι προτιμούν να εργάζονται στις μεγάλες πόλεις παρά στην επαρχία, με αποτέλεσμα η επαρχία να μην στελεχώνεται με ιατρικό προσωπικό, θέλησε να μιλήσει για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και να επιστήσει την προσοχή των υπουργών κκ. Ξανθού και Πολάκη σε διάφορα ζητήματα κατά τη συνεδρία Υποδομές και Πολιτική για την Υγεία της πρώτης ημέρας του 10ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου στην Τρίπολη τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου.

«Οι γιατροί δεν πάνε στην Περιφέρεια, είπατε. Όμως, τι κίνητρα δίνει στους γιατρούς να πηγαίνουν οι γιατροί στην Περιφέρεια; Υπογράψατε απόφαση να υπαχθούν τα περιφερειακά ιατρεία να πάνε στις πόλεις. Γιατί να γίνει αυτό; Ναι, ακούγεται ίσως ορθολογικό, αλλά στην πράξη, κλειδώνουν έτσι τα Κέντρα Υγείας. Για να κρατήσουμε τους κατοίκους στην επαρχία, κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, ώστε να μην χρειαστούν το νοσοκομείο.

Κάνουμε πρόληψη, κάνουμε αγωγή υγείας και επισκέψεις κατ' οίκον. Δουλεύουμε ασταμάτητα, με δικά μας μέσα. Και εσείς τι κάνετε για να υποστηρίξετε την Πρωτοβάθμια; Πρέπει να υπάρχουν κίνητρα για τους γιατρούς. Πρέπει το κράτος να πληρώσει.

Ακόμα, η κυρία Περδικάκη αναφέρθηκε στο ζήτημα του βαθμού του συντονιστή διευθυντή που έχει προκύψει:

«Ποιο κράτος δικαίου έχουμε, κύριε Ξανθέ; Για ποιον λόγο οι μισοί γιατροί θα έχουν τον βαθμό και οι άλλοι μισοί δεν τον έχουν; Να μην μας φέρνετε σε δημόσιους χώρους για ζητήματα που θα έπρεπε να έχουν λυθεί εδώ και καιρό. Ο βαθμός του συντονιστή διευθυντή κατέχουν όλοι οι γιατροί του ΕΣΥ που κατέχουν οργανική θέση. Στα Κέντρα Υγείας δεν τον έχουν οι άλλοι μισοί», επεσήμανε η κυρία Περδικάκη.

Γαλανιάδη Εύα


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.