Η Τρίπολη γιόρτασε τη Διεθνή Ημέρα Γαλλοφωνίας (pics,vid)

Η Τρίπολη γιόρτασε τη Διεθνή Ημέρα Γαλλοφωνίας (pics,vid)

Μάρτιος 17, 2018 - 11:51
0 σχόλια

Μετά την επιτυχία των προηγούμενων ετών, οι γαλλόφωνοι της Ελλάδας διοργάνωσαν και φέτος με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Γαλλοφωνίας τους «Μαραθώνιους ανάγνωσης για την Γαλλοφωνία», στις 17 Μαρτίου 2018, σε διάφορες πόλεις και νησιά της Ελλάδας.

Στη γενικότερη σημασία της, η γαλλοφωνία περιλαμβάνει το σύνολο των δράσεων προώθησης της γαλλικής γλώσσας και των αξιών που προβάλλει.

Θεσμικά, - όπου στην περίπτωση αυτή γράφεται με «Γ» κεφαλαίο – προσδιορίζει την Διεθνή Οργάνωση Γαλλοφωνίας – που περιλαμβάνει 56 Κράτη και κυβερνήσεις που επέλεξαν να προσχωρήσουν στην καταστατική Χάρτα, καθώς και 14 κράτη παρατηρητές.

Η ομάδα Les Amis de la Cote d’Azur γιόρτασε τη  Διεθνή Ημέρα Γαλλοφωνίας 2018 και προσέγγισε τη Γαλλική και Γαλλόφωνη ποίηση σε ένα Μαραθώνιο Ανάγνωσης γαλλικών ποιημάτων από εθελοντές αναγνώστες όλων των ηλικιών, στα γαλλικά και ελληνικά. 

Η εκδήλωση στην Τρίπολη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 με την ευγενική στήριξη των υπευθύνων, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Τρίπολης .

 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Η Τρίπολη γιόρτασε τη Διεθνή Ημέρα Γαλλοφωνίας


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.