Η Τρίπολη «απαντά» στην έμφυλη βία με τέχνη και πολιτισμό (pics,vid)

Η Τρίπολη «απαντά» στην έμφυλη βία με τέχνη και πολιτισμό (pics,vid)

Σεπτέμβριος 19, 2018 - 18:01
4 σχόλια

Εκεί όπου η ενημέρωση δεν αρκεί πολλές φορές, η δυνατή εικόνα και η δράση αναδεικνύονται πιο σημαντικά μέσα για την αφύπνιση των συνειδήσεων και για την ανάδειξη ενός σοβαρού προβλήματος της ελληνικής κοινωνίας. Την έμφυλη βία.

Στην Τρίπολη το πρωί της Τετάρτης 19 Αυγούστου ξεκίνησε να υλοποιείται η δράση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων στην Τρίπολη που περιλαμβάνει θεατρικό δρώμενο διάρκειας δεκαπέντε λεπτών για τη βία μέσα στην οποία ζουν πολλές γυναίκες, για τη σιωπή, για το αδιέξοδο που βιώνουν οι γυναίκες-θύματα βίας στην οικογένειά τους που όμως, με την επίσκεψη σε έναν σύμβουλο, με την αναζήτηση βοήθειας, μπορεί να ξεπεραστεί.

Η θεματολογία του θεατρικού δρώμενου αφορά τα τεράστια προβλήματα διακρίσεων και βίας που αντιμετωπίζουν ακόμη και σήμερα πολλές γυναίκες. Ειδικότερα, τις υποθέσεις των θεατρικών παραστάσεων απασχολούν περιπτώσεις γυναικών, όπως εκείνες  της νοικοκυράς, της εργαζόμενης και της γυναίκας πρόσφυγα.  Ενδεικτικά, για παράδειγμα, μια ηθοποιός θα υποδύεται την γυναίκα σύμβουλο, που θα δίνει συμβουλές  και θα παρακινεί τις γυναίκες θύματα τι να κάνουν για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα τους.

Το θεατρικό σχήμα αποτελείται από τις ηθοποιούς Γεωργία Τσικούρη, Μύρια Αργυρού, Σταυρίνα Πρεβεδόρου, Μαρία Κατσαρού, Μαρίνα Παντελιδάκη,  Χριστίνα Δημητριάδη, Ξένια Γεροβασίλη και τον ηθοποιό Χαράλαμπο Γεωργιάδη. Τη σκηνοθεσία την επιμελήθηκε η κυρία Ειρήνη Δρίβα.

Το σενάριο το επιμελήθηκε η κυρία Μαρία Κίτρα.

Τόπος και Ώρες Θεατρικών δρώμενων:

19/09/2018 Πλατεία Πετρινού: 10:00, 10:45, 12:30, 18:00, 18:45, 19:30

20/09/2018 Πλατεία Πετρινού: 10:00, 10:45, 12:30, 18:00, 18:45, 19:30

Video: 

ArcadiaPortal.gr Η Τρίπολη «απαντά» στην έμφυλη βία με τέχνη και πολιτισμό


4 Σχόλια

Δε νομίζω ότι απαντάει η Τρίπολη αλλά ένας πληρωμένος θίασος πασίγνωστων ηθοποιών που θα βαρεθούμε να τους βλέπουμε μέχρι να τους μάθει η μάνα τους

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.