Η Τρίπολη αναλαμβάνει τη φιλοξενία 240 προσφύγων από τη Συρία

Η Τρίπολη αναλαμβάνει τη φιλοξενία 240 προσφύγων από τη Συρία

Ιανουάριος 17, 2018 - 11:00
77 σχόλια

Θα φιλοξενηθούν σε 40 διαμερίσματα ιδιωτών - Βρέντας: Θα ενσωματωθούν στην τοπική κοινωνία

Όπως είχε γράψει το Arcadia Portal τον Αύγουστο που πέρασε (δείτε ΕΔΩ), το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης είχε δώσει ήδη από το περασμένο καλοκαίρι το «πράσινο φως» για για την υλοποίηση του προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ που αφορά στη φιλοξενία σε διαμερίσματα που θα ενοικιαστούν για αυτό τον σκοπό.

Όπως έχει γίνει σε όλες τις πόλεις, 55 τον αριθμό, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, για την υποστήριξη των ατόμων θα προσληφθεί προσωπικό κατάλληλων ειδικοτήτων.

Σημειωτέον ότι ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νικολάου είχε ψηφίσει «κατά» στη συζήτηση του θέματος, καθώς δεν συμφώνησε με την ανάθεση της δράσης στις εταιρίες «Πελοπόννησος - Κέντρο Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης» και «Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα ΑΕ», ενώ είχε προτείνει να αναλάβουν οι υπηρεσίες του Δήμου το πρόγραμμα.

Κατά τη συνεδρίαση της 16ης Ιανουαρίου, όπως ήταν αναμενόμενο, εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης η φιλοξενία 240 ατόμων, Σύρων προσφύγων χριστιανών, όπως διευκρίνισε ο δήμαρχος, σε διαμερίσματα ιδιωτών.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Παναγιώτη Βρέντα, μας είπε ότι οι 240 πρόσφυγες θα στεγαστούν σε 40 διαμερίσματα, συνολικά, ιδιωτών, ενώ τα έξοδα του ενοικίου θα τα καλύπτει η Ύπατη Αρμοστεία.

Ακόμη, ο κ. Βρέντας είπε ότι ο Δήμος Τρίπολης ουδέποτε επιθυμούσε τη δημιουργία καταυλισμού στην πόλη, που θα ήταν επικίνδυνη τόσο για τους φιλοξενούμενους όσο και για τους κατοίκους, ενώ υπογράμμισε ότι έχουμε χρέος ως άνθρωποι απέναντι στους συνανθρώπους μας να τους παράσχουμε φιλοξενία ώσπου να εξεταστεί η αίτηση ασύλου τους. Εξάλλου, όπως είπε, οι Έλληνες έχουν μια μακρά ιστορία μετανάστευσης, ενώ είναι απαραίτητο να αποφρτιστούν τα νησιά από τον όγκο των μεταναστών και των ευυνών που έχουν επωμιστεί.

 

Απογευματινά μαθήματα ελληνικών για τα παιδιά των προσφύγων

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, ο Δήμος Τρίπολης σχεδιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα για τη κάλυψη των αναγκών των παιδιών των προσφύγων, τα οποία θα πρέπει να διδαχθούν ελληνικά για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του ελληνικού σχολείου.

Οι άνθρωποι αυτοί θα ενταχθούν στην κοινωνία μας.

Τέλος, ο κ. Βρέντας μίλησε για το όφελος που θα έχειη τοπική κοινωνία από την έλευση των προσφύγων, καθώς όχι μόνο κάποια ακίνητα θα ενοικιαστούν, αλλά και οι ίδιοι οι πρόσφυγες θα προμηθεύονται τα αγαθά από την τοπική αγορά.

Γαλανιάδη Εύα

 

Ειδήσεις: 

77 Σχόλια

Βασικά έχουν έλθει από το καλοκαίρι και είναι μουσουλμάνοι μας λέτε ψέματα ότι είναι χριστιανοί. Το πολιτισμικό πείραμα έχει αποδείξει ότι απέτυχε η ενσωμάτωση τους και ήδη ΑΜΕΡΙΚΗ, ΑΥΣΤΡΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΙΣΡΑΗΛ τους γυρίζουν πίσω γιατί ο πόλεμος τελείωσε. Εσείς εκεί στον δήμο τι κάνετε;;

Εντάξει Αλέξη. Να φανταστώ δεν είχες κάποιον συγγενή ή γνωστό που αναγκάστηκε να μεταναστεύσει στο παρελθόν. Και δεν νομίζω να πιστεύεις ότι οι συγγενείς μας παλιά φεύγαν με κόκκινα χαλιά. Τί διαφορά έχει δλδ ο η μετανάστευση για λόγους δουλειάς, πολεμου κλπ? ΚΑΜΙΑ. Σε όλες τις περιπτώσεις αφήνεις την πατρίδα σου. Συνομοσιολόγοι της δεκάρας ανοίχτε τα μάτια σας. Δλδ αμα ήταν προσφυγες πολέμου απο χριστιανικό κρατος θα ήταν οκ για σένα. Οι ταμπέλες, τα κόμματα και οι θρησκείες μας φάγανε, ξυπνάτε! Αλλά είναι ωραίο να υπάρχουν θεωρίες συνομοσίας και αντιπαλότητα για να ασχολείται το μυαλουδάκι..

νοίκι, φως, νερό, σχολείο, υγεία πληρωμένα, φαγητό με προπληρωμένη κάρτα και 400 χαρτζιλίκι οπότε γιατί να μην έλθουν τα παλικάρια με τα iphone. 1δισ πλήρωσε η Ελλάδα πέρυσι. Μην λέτε ψέματα ότι πληρώνει μόνο ο ΟΗΕ από που μας περισσεύουν και δεν δίνονται για τους Έλληνες άστεγους;;;;

Flyingdutch ωραίο το ροζ σύννεφο που βρίσκεσαι. Και μια ουτοπική μη υπαρκτή κατάσταση. Πρόσεξε μη προσγειωθείς απότομα στο reality

η γνωστή καραμέλα φίλε πάει μούχλιασε, δεν βλέπεις τι λέει η Αυστρία, η Αμερική , το Ισραήλ, η τσεχία, η ουγγαρία, η βουλγαρία, η γερμανία. Αλλάζει ο κόσμος που ζεις στην προηγούμενη δεκαετία της χίλαρι και του ομπάμα οι δικοί μου παππούδες πήγαν με διαβατήριο και μέρα μεσημέρι και τον έναν τον γύρισαν πίσω γιατί ήταν 14 χρονών και όχι 15. Δήλωναν που θα μείνουν και τους χρεωνόταν άλλος εκεί να τους φιλοξενήσει με στοιχεία διέυθυνση κλπ. Επίσης οι χώρες τους κάλεσαν δεν ήλθαν νύχτα και ακάλεστοι χωρίς χαρτιά.

Το όριο ύψους του ενοικίου πως θα καθορίζεται? Ας πούμε, θα μπορούσε μια τρώγλη να την νοικιάσει κάποιος 500 ευρώ. Ποιός διαπραγματεύεται τις ενοικιάσεις?

ο τσιπρας

ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΕΔΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΛΗ ΜΑΣ; ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΙΜΒΟΥΛΙΟΥ; ΤΑ ΠΕΔΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΧΤΙΠΑΝΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΟΙ ΕΓΚΛΙΜΑΤΙΕΣ, ΚΙ ΑΜΑ ΣΚΟΤΟΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΤΙ ΘΑ ΠΙΤΕ; ΝΤΡΟΠΗ!

Ρε ΕΛΑΣ ΕΛΙΝΟΝ ποια πολη θα σου καταστρεψουν δεν βλεπεις οτι εισαι εισαι κατεστραμενος απο μονος σου? Μας εβγαλες τα ματια καταρχην να σε διαβασουμε,και σιγα μην περιμενουμε τους Πακηδες να μας καταστρεψουν οταν εουμε πληθωρα ανομων ΡΟΜΑ και ανομων Πολιτικων που ξεπουλανε τα παντα. ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ Ο ΧΑΙΛΑΝΤΕΡ....... Μονο ετσι θα βαλουμε μυαλο...

Καθιστε στα καφε ολη μερα και η τυχης τους δουλευει. Ποιος εδωσε τοσα προνομια στους Ελληνες που χανουν τα σπιτια τους απο Ελληνικες Τραπεζες και την εφορια? Πουθενα το κρατος δικαιου. μονο για τους Πακηδες υπαρχει κρατος ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΓΕΙΤΕ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΣΑΣ.

Να τους πάρει ο Βρέντας στο τσαντήρι του να τους ταίζει να ρους ξεγεννάει,αφού τους αγαπάει τόσο πολύ..Με ξένα κόλυβα θέλει κι αυυός να κάνει μνημόσυνο.Η Αρκαδία κύριε...πρωτευουσιάνε απο την Χωτούσσα Μαντινείας θέλει επενδυτές θέλει τον ΑΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ την μοναδική επένδυση σε πρώτο και μοναδικό πλάνο κι όχι άπλυτους ΛΙΠΟΤΑΚΤΕΣ και ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ που θα ζουν με επιδόματα και ζητιανιά.!!

Και ακόμα, δεν εχουμε καταλάβει γιατί μας παίρνουν τα σπίτια!!

ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ ΤΕΤΟΙΟΙ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΑΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΣΥΡΙΟΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΙ ΓΥΦΤΟΥΣ ΝΑ ΣΑΣ ΦΕΡΟΥΝ ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΑΣΣΤΙΚΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΧΘΕΙΤΕ

ΜΠΡΑΒΟ ΠΕΣΤΑ ΡΕ ΦΙΛΕ ΑΦΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ

ΕΣΧΟΣ! Δεν ντραίπεσται καθώλου; Πος θ ανταιξουν οι Μουσουλμάνοι τέτηα μαλακηα που υπάρχη εδο;

O Πόλεμος στην Συρια τελείωσε και οι βασανισμένοι κάτοικοι επιστρέφουν στα σπίτια τους. Οι τζιχαντιστές όμως, που αποκεφάλιζαν και πέταγαν ανθρώπους απτις ταράτσες, τρέχουν να κρυφτούν στην Ευρώπη με τον μανδύα του πρόσφυγα. Ξυρίστικαν, πήραν τα σόγια τους και την μπάζα απτο πλιάτσικο και μας έρχονται. ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΤΡΑΒΑΛΑ (όπως στην Ευρώπη)

Δεν θέλουμε "επενδυτές" κ.κ. της δημοτικής αρχής! Μακρυά από την Τρίπολη,μην την χαλάσετε!

Θα σας πάρει και θα σας σηκώσει αν έρθουν στην πόλη όλοι αυτοί που λέτε. Με τις πέτρες θα σας πάρουν οι δημότες. Έχετε λύσει όλα τα προβλήματα της πόλης και των δημοτών (φτώχεια, πείνα, αρρώστιες, ανεργία ......) η φιλοξενία και η καλοπέραση των μουσουλμάνων σας μάρανε. Δεν σας έχουμε δώσει καμία εξουσιοδότηταση και δεν σας επιτρέπουμε να κάνετε κάτι τέτοιο.

Χα χα τι πλάκα που έχετε οι ντρομπολιτσιωται. . Ρε γίδια ποια πόλη θα σας χαλάσουν; Δημότη πρόσεχε το καλσόν σου καλέ θα σου φύγει κανας πόντος και έχετε και ψοφοκρυο εκεί χάμου που λέτε κι εσείς. Δε πάτε σια πέρα κηθε ρε μπανταβα...

χαχα, ρε βλάχαροι Τριπολιτσιώται ποιά πόλη ακριβώς να σας χαλάσουν ; Την ήδη διαλυμένη με τα τόσα προβλήματα που κανείς δε νοιάζεται να λύσει ; Καθίστε τώρα με αυτούς που ψηφίσατε και πιείτε το καφεδάκι σας κουτσομπολεύοντας στην πλατεία. Α επίσης να λέτε και ένα φχαριστώ που θα νοικιάσετε κανένα διαμερισματάκι απο τα ghetto που χτίσατε με αντιπαροχή σηκώνοντας 7 ορόφους. Οταν θα πέσει το χρήμα θα ζητάτε και άλλους μετανάστες να μου το θυμηθείτε. Καληνύχτα Τρίπολη Αρκαδία φτου χάμου και κείθε ρε γέρο

Εύγε !!!!!?

Γνωστό και χωρίς καμμία βάση επιχείρημα απο τα ναζιστάκια της Χρυσής Αυγής. Αλλαξε τη κασέτα.

Είναι πρόσφυγες πολέμου ηλίθιε, δεν είναι μετανάστες. Ξέρεις απο διεθνές δίκαιο; η μόνο διαβάζεις το Παρόν;

Ο ρατσισμός σου και η μισσαλοδοξία σου είναι χαρακτηριστικά ηλίθιου φασιστοναζιστικοανθρωποειδούς. Εξελίξου! Βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα!

Ζούσαν οι άνθρωποι σε πόλεις με άριστη ρυμοτομία, πάρκα και πραγματικά πεζοδρόμια. Και τώρα Τρίπολη. Κατάντια!

χαχαχαχα στις 11:00 το πρωι τα προοδευτικά λαθρολάγνα τρόλια πιάνουν δουλειά ουστ αμερικανοτσολιάδες

"καλοπέραση των μουσουλμάνων" -> ποια καλοπέραση; Επειδή θα έχουν μια στέγη αυτό είναι καλοπέραση; Τί θες να τους έχουμε σε μαντριά στην ύπαιθρο; Άνθρωποι είναι όχι πρόβατα.

Αμερικανοτσολιάδες ζείτε στον 20ο αιώνα με την κλίντον και τον ομπαμα ακόμα. Ξεκολλήστε για να προχωρήσετε στον 21ο γιατί το νέο αφεντικό σας είναι κατά της λαθρομετανάστευσης. Εκτός και αν είστε γερμανοτσολιάδες της Μέρκελ οπότε θα αργήσετε λίγο. Ουαχαχαχαχαχαχαχα!

@Δημήτριος Ρε γκάγκαρε Αθηναίε τρολ γιατί δεν τους παίρνεις στην βίλα σου στην Εκάλη;;;; Ουαχαχαχαχχαχαχ!

Μιλατε ολοι για Ρατσισμο και τετοιες αηδιες, θελετε να δοκιμασετε ολοι εσεις που ανοιγετε τις αγκαλιες σας να πατε ως προσφυγες στην δικη τους χωρα ακομα και σε καιρο Ειρηνης,και να δειτε την αντιμετωπιση τους ως προς την Χριστιανικη σας πιστη?. Να ερθουν εδω να μεινουν αλλα με την προυποθεση να εχουν αποκατασταθει οι χιλιαδες Ελληνες πρωτα που περνουν δυσκολα,και οχι τα λεφτα να πηγαινουν σε ξενους οταν πεινανε εδω δικα μας παιδια. Ξυπνατε επιτελους .........

Eχουμε έναν γιατρό με ιλαρά στην πολυκατοικία μας, δεν φοβόμαστε τους ανεμβολίαστους ασιάτες

Ειναι τοσο οπισθοδρομικοι οι τριπολιτσιοτες που οι πρόσφυγες μπροστα τους ειναι παριζιανοι. Θα προτιμουσαν και οι ιδιοι να τους πυροβολεί ο ασαντ. Πηγενετε μια βολτα στο σεχι να δειτε. Οι πρόσφυγες μπροστα τους ειναι κύριοι.

εμείς παρόλο που έχουμε χασάπη στην πολυκατοικία φοβόμαστε το γιαταγάνι

χ είσαι και ανορθόγραφος. Το πηγαίνετε θέλει αι. Πήγαινε να μάθεις ορθογραφία αμόρφωτο τρολλάκι και έλα πάλι

Στις αραβικές χώρες πλην Ιορδανίας, στην Αλβανία, στα Σκόπια και στην Βουλγαρία τους (που ξέρουν από ξενιτιά) δεν τους δέχονται και μόλις τους πιάσουν να μπαίνουν λαθραία τους γυρίζουν πίσω. Όσοι μιλούν για ρατσισμό ή δεν είναι ρεαλιστές και κοιμούνται ή τρολλάκια γερμανοτσολιάδες ή αμερικανοτσολιάδες που πληρώνονται από τις ΜΚΟ να το κάνουν

ΑΡΙΣΤΕΡΆ ΣΚΟΥΠΊΔΙΑ σταματήστε να αναπαράγεται την μόδα ότι αν αγαπάς τον τόπο σου και δεν θες να τον δεις να καταστρέφεται είσαι ΡΑΤΣΙΣΤΉΣ και ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ...δεν έχουμε τις δομές και την άνεση για μία τέτοια φιλοξενία και από την στιγμή που δεν μπορούμε να έχουμε στο 100% τους δικούς μας πολίτες , ΔΕΝ πρέπει να έρθουν γιατί εκτός από πολιτισμική αλλοίωση ( θέλετε δεν θέλετε το πολιτιστικό επίπεδο αυτών των ανθρώπων είναι στον ΠΆΤΟ.) θα έχουμε και βιοποριστικά προβλήματα τα οποία προϋπάρχουν αλλά εσείς επιλέγετε να βοηθήσετε μετανάστες που στην ουσία δεν έχουν την ανάγκη μας.!

Σελίδες

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.